»

Še ena varnostna luknja v Internet Explorerju...

več strani - Samo en dan po enem odkritem hroščku, o katerem smo poročali že včeraj, so danes odkrili še eno varnostno luknjo v Microsoftovem spletnem brkljalniku Internet Explorerju.
Varnostna luknja obstaja v verzijah Internet Explorerja 5.01 in 5.5. Ker so HTML e-pošte pravzaprav spletne strani, jih lahko IE pretvori in odpira binarne priponke na takšen način, ki je primeren za določen MIME tip. Vendar pa obstaja luknja v načinu procesiranja, ki je značilen za nekatere nenavadne MIME tipe. Posledica tega je, da Internet Explorer potem avtomatično odpre HTML e-poštno priponko, ki lahko vsebuje kakšno zlonamerno programsko kodo.
Za tiste, ki ne vedo; MIME je Internet standard za kodiranje binarnih datotek kot e-poštnih priponk.
Več informacij si poglejte na Microsoftovem Security Bulletin tukaj. Microsoft je že razvil popravek, ki ga lahko dol-povlečete z njihove spletne strani, in sicer tukaj. Microsoft je tudi opozoril, da je priporočljivo, da uporabniki Internet Explorerja dol-povlečejo in...

1 komentar

Izkazalo se je za resnično...

več strani - Ja, takole... Odkrilo se je, da ima izjemne probleme samo 45 GB inačica diskov serije DTLA. IBM je te diske že umaknil iz proizvodnje ter prodaje (dobesedno so ustavili proizvodni trak) zaradi zelo očitnih problemov. Sami ne dajajo izjav ter ne priznavajo problema, češ da IBMov disk na njihovih ploščah dela lepo. Če je to res - zakaj so ga umaknili iz proizvodnih linij? Hkrati s to potezo je pri IBMu izšel novi 40 GB disk, imenovan IBM Ericson 40 GB, ki naj bi bil zamenjava za odstranjenega DTLA 45 GB. Ta model naj bi bil 10-15% hitrejši in naj bi bil "manj občutljiv na problematične osnovne plošče", tako pravi Aplikon. Ampak problem je, da sploh ni rečeno, da so osnovne plošče problematične. Problematični so diski, še posebej 45 GB model. Ne vem, točno kje se zalomi, najbrž tudi nikoli ne bomo, saj IBM to "aferico" zelo prikriva. Klical sem tudi v Mlacom ter se pogovoril z Urošem. Rekel mi je, da so opazili, da se 45 GB modeli kvarijo očitno več od ostalih. Pri ostalih diskih naj...

38 komentarjev

Sreča?

ChillBlast - To je pa dosežek... Chillblast nam prinaša poročilo, nekakšno OC popotovanje, na katerem so 1000 MHz Athlon navili na zelo impresivnih 1.47 Ghz. Odlično, moram priznati. Na rit me je pa vrglo, ko sem videl, kako so navijali. Brez vodnega hlajenja, brez modificirane osnovne plošče! Na 1.85V z malo izboljšanim zračnim hlajenjem! Jojmene, ta procesor ima še rezerve za 150 MHz ali več! Neverjetno, a resnično. Klik za slin!

3 komentarji

Plošče na Via Apollo Pro 266 čipovju

Digit Life - Še ena iz logov Digit Lifea. Tako kot že nekaj drugih strani v preteklih tednih, so se tudi oni spravili pisati primerjalni test osnovnih plošč, ki temeljijo na Via Apollo Pro 266 čipovju. Pod drobnogled so vzeli naslednje primerke: AOpen AX37 Pro, ASUS CUV266, Chaintech 6VJD, Gigabyte 6RX, Shuttle AV30 ter Supermicro 370DDI. Test je res velik ter obsežen, saj so v obzir vzeli domala vse dejavnike. Inside info, če se vam ne da brati testa: Kupite Gigabyteovo. Ima največje število vgrajenih funkcij ter ponuja zelo zadovoljivo hitrost, še posebej pri grafičnem delu. Sicer pa ne verjamem, da se bo kdo od vas v bližnji prihodnosti lotil nakupa osnovne plošče s podporo DDR pomnilniku... Saj veste... Premalo muzike za preveč keša . Klik!

0 komentarjev

Plextor 16/10/40

Digit Life - Digit Life je bil priden ter spisal test novega Plextorjevega CD prepisovalca, ki lahko navadne CDje peče s 16x hitrostjo, prepisuje pa z 10x hitrostjo. Rekli boste: Pa, saj to ni nič novega, Yamaha ima 16x pekač že mesece na voljo! Ni res... Možno je že, da ima Yamaha na CD snemalniku napisano, da je 16x, ampak ni popolnoma tako. Prvo, za peko s 16x hitrostjo na Yamahi rabimo posebne medije, ki imajo nastavljen bit, da so zmožne "biti pečene" pri 16x. Drugače se zapisuje pri "samo" 12x hitrosti. Pa tudi če kupimo 16x CD, bo prvih 30 minut zapisanih z 12x hitrostjo, šele potem pekač prestavi v višjo prestavo. Pri Plextorju pa niti eno od vseh naštetih dejstev ne drži. Peče pri 16x hitrosti CLV ter ne rabi posebnih 16x medijev. Če upoštevamo tudi to, da ji lahko (sicer ne tovarniško) vključimo tudi Ultra DMA prenos ter da ima relativno nizko ceno za snemalnik vrhunskih zmogljivosti, je nakup smiseln. Pa kaj vam sploh govorim vse to v eni mali novici, saj imate na tem naslovu vse! ...

3 komentarji

Kaj prinaša Quincunx?

NvNews - Če še ne veste, Quincunx je nova možnost, vgrajena v Geforce 3 kartice ter na kratko pomeni "hitrejši, a hkrati boljši FSAA". FSAA je metoda glajenja robov (Full Screen/Scene Anti Aliasing), poteka pa nekako takole: Če imamo vključen FSAA 2x na ločljivosti 800x600, se slika prvo renderira na dvokratni ločljivosti (1600x1200, v tem primeru). Nato se renderirana 2D slika skrči na želeno ločljivost. Tako so robovi dosti glajši, teksture lepše ter barvni prehodi bolj realistični. Najboljši FSAA ima 3dfx, a je možno, da si je nVidia z nakupom podjetja zagotovila tudi vgraditev enakega FSAAja v Geforce3 kartice. Na nV News so v testu Geforcea 3 primerjali tudi kvaliteto FSAAja v primerjavi z Geforce II Ultra. Preizkusili so vse, od FSAA 2x, 4x ter Quincunx ter ugotovili, da Quincunx ponuja nekje najboljše razmerje med kvaliteto ter hitrostjo. Kdaj, o, kdaj bo GF3 v Sloveniji pri meni na testu?

9 komentarjev