»

Western Digital po poplavah vnovič zaganja proizvodnjo

Eden izmed razlogov za pomanjkanje trdih diskov.

vir: Reuters
X-Bit Labs - Počasi se proizvodnja trdih diskov, ki je na Tajskem povsem zastala zaradi oktobrskih poplav in povzročila skokovit porast cen, vrača v ustaljene kolesnice. Iz Western Digitala, ki je bil najbolj prizadet, namreč prihajajo vzpodbudne novice, da so prvo tovarno že ponovno zagnali, prihodnje pa naj bi prihodnjih tednih.

Tovarna v Bang Pa-inu je v petek začela obratovati, kar je teden dni pred načrtovanim datumom zagona. Omenjeno tovarno je 15. oktobra zalila narasla voda, ki je tam vztrajala dober mesec. Šele 17. novembra so uspeli izčrpati vso preostalo vodo in začeli sušiti prostore. Električno energijo so ponovno priklopili 26. novembra, proizvodnja pa je stekla v sredo. Western...

42 komentarjev

Evropa odpovedala reševalno akcijo za Fobos-Grunt, Rusija vztraja

Slo-Tech - Evropska vesoljska agencija je včeraj objavila, da so končali reševalno akcijo za sondo Fobos-Grunt, ki jo je Rusija neuspešno izstrelila proti Marsovi luni Fobos 8. novembra. Prvi dve potisni stopnji, ki ju je zagotavljala raketa Zenit-2SB41.1, sta uspeli brez težav, tako da je sonda približno 11 minut po izstrelitvi dosegla stabilno orbito okrog Zemlje z inklinacijo 51,4 stopinje. Poldrugo uro po izstrelitvi so v NPO Lavočkin v Moskvi prejeli telemetrijo s plovila, ki ni kazala nobenih težav; vsi sistemi so delovali pravilno.

Po dveh urah in pol stabilne orbite bi se morala začeti druga faza izstrelitve. Glavna pogonska enota Fregat bi morala Fobos-Grunt dvigniti v orbito z višino 4170 km, kjer bi ostal približno dve uri. Kasneje bi se sprožila še druga...

8 komentarjev

Facebook kupil Gowallo

Gowalla je od samega začetka bolj risankasta in enostavna od Foursquara, nekako tako kot Tumblr v primerjavi z Wordpressom.

vir: Mashable
Mashable - Kot poroča CNN, je Facebook pravkar zaključil nakup lokacijskega servisa Gowalla za še neobjavljen znesek in že seli njihove zaposlene iz Austina v Palo Alto, kjer bodo sodelovali pri integriranju svojih lokacijskih storitev v njihovo rešitev Timeline.

Gowalla je štiri leta star social media startup, precej podoben pri nas bolj znanemu Foursquaru. Za začetek si mora uporabnik namestiti njihovo mobilno aplikacijo ali obiskati spletno stran m.gowalla.com, kjer se prijavi v svoje priljubljene lokale / športne arene / turistične znamenitosti / karkoli (Spots) oz. oblikuje ilustrirano pot med njimi (Trips). Seveda so tu še značke za posebne dosežke (Badges) in posebej...

0 komentarjev

Chrome prehitel Firefox po popularnosti

Slo-Tech -

Po poročanju StatCounter.com je Chrome z minulim mesecem prvič prehitel Firefox po popularnosti (deležu uporabnikov) in s tem postal drugi najbolj priljubljen spletni brskalnik, globalno gledano. Zdaj je njegov delež 25,7% v primerjavi s 25,2% od Firefoxa in 40,6% od vodilnega Internet Explorerja.

Sodeč po grafu je Chrome večino uporabnikov dobil na rovaš IE in le manjši delež od Mozille. To potrjujejo tudi drugi viri, npr. Wikipedijine lastne statistike, ki prav tako kažejo konvergiranje deležev FF in IE ter manjšanje IE-jevega deleža.

Zanimivo je, da v Firefox še vedno vodi v ZDA (20.9% proti 17.3%) in večini Evrope (glej tabelo). V Sloveniji drži tako rekoč polovični delež, za kar se gre zahvaliti (zlasti?) požrtvovalni ekipi prevajalcev in promotorjev.

...

57 komentarjev

Previdno z Javo

Krebs On Security - Enkrat jeseni se je na črnem trgu začelo trgovanje s posebej zahrbtno varnostno pomanjkljivostjo v namizni javi (J2SE), ki je očitno prisotna že dolga dolga leta, saj deluje na vseh glavnih izdajah platforme (7.0, 6.0, 5.0 in celo 1.x) in na vseh treh platformah (Linux, Mac OS X, Windows). Luknja omogoča zagon poljubnega sistemskega programa že z obiskom okužene spletne strani in to brez vsakršne potrditve s strani uporabnika. Prisotna je v večini popularnih exploit kitih, npr. Blackhole ($4000 za licenco + $200 mesečni najem prednameščenega strežnika), SEO Sploit Pack in od minulega tedna tudi v odprtokodnem Metasploitu (glej filmček za demonstracijo).

Varnostni raziskovalec Brian Krebs ob tem poudarja, da so pomanjkljivosti v Javi...

19 komentarjev