»

Logitech izdelal milijardto miško

Slashdot - Po tem, ko smo vas na Slo-techu spomnili, da računalniška miška praznuje že štirideseto obletnico, je Logitech objavil, da je njihove proizvodne trakove zapustil že milijardni primerek omenjene naprave. Dogodek je še toliko bolj zanimiv, saj se redko zgodi, da eno samo podjetje izdela toliko gotovih izdelkov (dodane vrednosti). Kako so se njihove miške spreminjale, prikazuje hkrati z relevantnimi mejniki računalništva sledeča shema.

Vendar se glede na konkurenco v obliki vse bolj prisotnih na dotik občutljivih zaslonov, prenosnikov, ki miške načeloma ne potrebujejo in podobnih tehnologij, zastavlja vprašanje, ali bo naslednja okrogla številka sploh kdaj dosežena.

36 komentarjev

Vsaka tri leta nov prenosnik

The Register - Padanje prodaje očitno kaže zobe, saj Fujitsu Siemens Computer v Veliki Britaniji ponuja zanimivo akcijo za nakup prenosnikov. Ob nakupu prenosnika Fujitsu Lifebook z dodatno triletno garancijo v sklopu programa Lifebook4Life je kupec vsaka tri leta upravičen do brezplačne zamenjave prenosnika s takrat aktualnim (starega bo torej treba dati nazaj). Fujitsu se je zavezal upoštevati desetodstotno inflacijo v treh letih, tako da vam bo vsakokrat zamenjal izdelek z deset odstotkom dražjim od vašega pri nakupu. V čem je trik? Fujitsu trdi da, ga ni, saj je edini dodatni strošek razširjena garancija, ki stane 50 funtov. Akcija je omejena na rezidente Velike Britanije. Drobni tisk.

13 komentarjev

Wii daleč spredaj, Xbox povozil PS3

TG Daily - Če gre verjeti Microsoftovim besedam, je njihov Xbox 360 na razprodajah v ZDA ta petek dobesedno povozil konkurenta iz Sonyja. V primerjavi z lanskim črnim petkom je Microsoft prodal za četrtino več konzol, skupaj torej slabih 400.000. Trdijo še, da so prodali kar trikrat več konzol kot Sony na isti dan, medtem ko je lani ta faktor znašal le dve. Neodvisnih podatkov za letošnji november še ni, povejmo pa, da je bil lani absolutni zmagovalec Wii z 981.000 prodanimi, sledila pa sta Xbox s 770.000 in PlayStation 3 s 466.000.

42 komentarjev

Intel in Hitachi skupaj na SSD-trg

EETimes - Intel in Hitachi sta objavila, da bosta začela sodelovati pri razvoju nove linije SSD-jev za strežnike in delovne postaje, ki bodo uporabljali SAS (Serial Attached SCSI) in FC (Fibre Channel). Za to se se odločili, ker je trg na tem področju manj nasičen kot na področju SATA SSD-jev, kjer moči meri že kar nekaj proizvajalcev (med drugim tudi Intel). Intel bo svoje znanje izkoristil pri izdelavi diskov in flash čipov ter tehnologijo krmilnikov SATA, Hitachi pa bo pod svojim imenom nove diske tržil, izdelal SAS in FC-vmesnike in Intelu pomagal načrtovati krmilnike.

Novi izdelki bodo namenjeni sistemom, ki zahtevajo visok IOPS nad 50.000 pri naključnem branju, medtem ko Intelovi trenutni SATA-diski zmorejo 35.000 IOPS pri pisanju in 3.300 pri branju. Uporabljali bodo enonivojske celice flash čipov (NAND SLC), na voljo pa bodo v velikostih od 50 do 700 GB. Prve primerke lahko OEM-proizvajalci pričakujejo konec leta 2009, masovno prodajo pa leta 2010.

15 komentarjev

Apple: Uporabljajte več protivirusnih programov

Washington Post - Čeprav so računalniški virusi večinoma domena operacijskega sistema Windows, za kar se lahko le-ta zahvali svoji priljubljenosti, to ne pomeni, da so ostali sistemi imuni. Washington Post poroča, da se je danes na Applovi strani znašel zanimiv napotek uporabnikom, ki pravi: Apple priporoča uporabo več antivirusov, tako da morajo pisci virusov premagati več ovir, z čimer jim dejavnost otežimo. V nadaljevanju so priporočali uporabo VirusBarrier X5, Symantec Norton Anti-Virus 11 for Macintosh in McAfee VirusScan for Mac. Stavek so hitro umaknili, a nekaj vrstic niže še vedno pošteno ugotavljajo, da 100 % imunega sistema pač ni. Napredek v primerjavi z dve leti staro reklamo je očiten.

56 komentarjev