»

Prve ranljivosti v Visti

ZDNet - Pri Sophosu pravijo, da je Windows Vista ranljiva na vsaj tri primerke ZleKode™. Zanimivost je, da so to vsi precej poznani internetni črvi, ki slišijo na imena Stratio-Zip, Netsky-D ter MyDoom-O.

Po Sophosovih podatkih ta trojica trenutno sestavlja 39.8 odstotkov vse ZleKode™ na internetu. Ni pa vse tako črno kot se sliši, saj novi vgrajeni odjemalec za e-pošto uspešno blokira te črve, ranljivi so pa drugi odjemalci. Tako so pri Sophusu zaključili, da čeprav priporočajo vsem, da zaradi večje varnosti čim prej menjajo na Visto, naj vseeno bodo pazljivi in uporabljajo protivirusne programe.

Podrobneje na ZDNet India.

66 komentarjev

Začetek prodaje Wii na Japonskem in njeno raztelešenje

Reuters - Nintendo je z 2. decembrom lansiral svojo konzolo Wii tudi v svoji domovini, kjer so jo pričakali z tradicionalnimi vrstami. V primerjavi s Sonyem, je Nintendo na Japonskem poslal na tržišče štiri krat toliko konzol: 400.000. Slaba novica za ostali svet je, da bo Wii zaenkrat podpiral predvajanje DVD-jev samo v japonski izvedbi. Konzolo so najprej začeli prodajati na najpomembnejšem svetovnem tržišču: ZDA. Tudi tu so privrženci čakali po več dni v vrstah.

Nintendo, nekdanji prvak med konzolami, ima prednost pred konkurenco v nižji ceni konzole (250 ameriških dolarjev) ter v inovativnem igralnem vmesniku s senzorji za zaznavanje gibanja. Posameznike že skrbi, da se ne bodo igralci v zanosu igre poškodovali.

Skrbijo jih tudi drugi tipi profesionalnih poškodb. Poleg tega se je že našel nesrečnik, ki mu je uspelo v zanosu trenutka strgati varnostni pašček in poškodovati televizor. Podobnih nesreč sedaj že mrgoli na medmrežju.

vir: Reuters

V ZDA so se takoj našli radovedneži,...

17 komentarjev

Resnica o Appleovih Macih in nekaj drugih spodrsljajev

Slo-Tech - Pri Apple Computers Inc. nas želijo prepričati, da so Mac uporabniki mladi, posvečeni in na splošno šik. Resnica je nekoliko drugačna. Po raziskavi analitičnega podjetja MetaFacts Inc, je v ZDA 46% vseh uporabnikov Macov starih 55 ali več let. Pri PC-jih to starost dosega le 25% uporabnikov. Dejanska demografska slika torej zgleda nekako takole:

Tisto, kar glede MAC uporabnikov drži je, da so svojemu podjetju zvesti, bolj mobilni (večji odstotek prenosnikov), ter predvsem bolj bogati, kar nekako na tem forumu že ves čas ugotavljamo.

Že nekaj časa se del uporabnikov MacBookov pritožuje nad utripanjem zaslonov. Temo so na Appleovem foumu pred kratkim iz neznanih razlogov zaklenili. Stvar s tem ni zaključena, saj o stvareh poročajo tudi druge strani, kot tudi centrala napak...

48 komentarjev

Sodni poziv AMD-ju in nVidii

več strani - Tuje strani poročajo, da sta AMD, ki je pred kratkim prevzel grafičnega giganta ATi, in nVidia prejela sodne pozive z ameriškega pravosodnega ministrstva, natančneje protimonopolnega oddelka. Razlog naj bi tičal v kršitvah protimonopolne zakonodaje s prodajo in distribucijo grafičnih procesorjev in kartic, natančnejših razlogov pa niso želeli razkriti. Kljub temu sta AMD in nVidia že napovedala popolno sodelovanje s preiskovalci. Več o tem preberite na Hartware, The Register ali X-Bit Labs.

77 komentarjev