»

Vodno hlajenje

HardOCP - Vodno hlajenje je, vsaj če želite svoj mlinček naviti na spodobno raven, milo rečeno, nuja. Na žalost pa je izdelava lastnega vodnega hlajenja povezana z nešteto težavami ob izgradnji ter montaži, tako da marsikdo prav zaradi tega ne izdela svojega vodnega hlajenja. No, rešitve se vedno najdejo in tako so si danes na [H]ardOCP ogledali že serijsko izdelan komplet za vodno hlajenje nemškega podjetja Innovatek. Kako se že vnaprej pripravljen komplet vodnega hlajenja obnese, si lahko ogledate v kratkem članku, ki so ga spisali na to temo. Klik!

9 komentarjev

Windows so cenjši od Linuxa, jasno

The Register - Strežniki na Windows 2000 platformi so cenejši od tistih, ki tečejo na Linux platformi, pravi študija IDC, ki je bila, kakšno naključje, sponzorirana s strani Microsofta. Ugotovitve bodo Microsoftovi tržniki zagotovo znali uporabiti sebi vprid, saj je javno prepričanje močno drugačno. Točne ugotovitve raziskave in ostale smešnice si lahko preberete na tem naslovu, samo za odlomek pa: vzdrževanje Linux strežnika s sto uporabniki stane povprečno 13.263 dolarjev, medtem ko naj bi Windows strežnik oskrbeli že z 11.787 dolarji. Iz tega so logično zaključili, da sedaj, ko je Linux izgubil še glavni argument -- ceno, le-tam avtomatično izpade iz tekme z Microsoftom.

ROTFL

27 komentarjev

Novi Detonatorji

Nvidia - Na internetu sicer že dalj časa krožijo različne leaked verzijo nVidiinih grafičnih gonilnikov, danes pa se je nova različica pojavila tudi na njihovi uradni strani. Tokratna inačica nosi oznako 41.09, trenutno pa ima naziv WHQL Candidate, kar pomeni, da gonilniki še niso potrjeni s strani Microsofta, temveč še čakajo na testiranje. Klik!

4 komentarji

Viini poslovni rezultati

X-Bit Labs - Tajvanski gigant, podjetje VIA Technologies, je danes objavil poslovne rezultate preteklega meseca. V mesecu novembru so znašali prihodki od prodaje debelih 67 milijonov dolarjev, kar znaša 8 odstotkov manj kot v mesecu oktobru (73 milijonov). Viini letošnji prihodki za 28 odstotkov presegajo dohodke podjetja SiS, a so za 14 odstotkov nižji kot v lanskem novembru.

V celotnem letošnjem letu je tako VIA pridelala za 670 milijonov dolarjev prihodkov, kar za 80 odstotkov presega dohodke njihovega konkurenta, podjetja SiS, a je za 27 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. V mesecu decembru tržni analitiki napovedujejo povečanje prodaje in dobičkov, med drugim tudi zaradi potrošniške mrzlice okrog božiča ter novega leta. Klik!

0 komentarjev

Logitech mišaki™ na pohodu

več strani - Logitech je svetovno priznano podjetje, ki izdeluje tipkovnice in miške. Njihov najnovejši izdelek se imenuje MX700, ogledali pa so si ga na Everything USB. Kot se za tak izdelek spodobi, nima ne repa in ne sledilne kroglice, saj uporablja brezžično-optično tehnologijo. Ima ergonomično obliko in obilico gumbkov, ki vam znajo priti še kako prav. Če pa vam je cena, ki znaša nekaj več kot petnajst tisočakov prevelika, si oglejte mlajšega brata MX700, ki je bil testiran na Tech PC. Da ga boste lažje našli, sliši na ime MX500.

0 komentarjev

Najhitrejši CD zapisovalnik

Tweak Town - Zapisovanje CD medijev v vsakem domu je dandanašnje dni že nekaj povsem vsakdanjega in malo je ljudi, ki si še ne lastijo pekača oziroma CD zapisovalnika. V naslovu omenjeni naziv se trenutno drži novega LiteOnovega tlačkomata™.

Prednost pred ostalimi ni velika, saj so sposobnosti zapisovalnika lepih 52x/24x/52x, medtem ko so na drugem mestu zapisovalniki z "le" 48x/24x/48x. O "najhitrejšem" pekaču so spisali kar obsežen test na TweakTown-u. Če vam je dolga peka CDjev mukotrpna si ga le oglejte in morda celo kupite.

5 komentarjev

Radeon 9500

Tom's Hardware - Napredek grafičnih kartic je v zadnjem času gromozanski. V roku enega leta smo videli vse od "ubogega" GeForca 2 pa do kralja današnjih grafičnih prikazovalnikov - ATI Radeona 9700 Pro (kateremu bo krona kmalu spet odvzeta z novimi izdelki). ATI je pred kratkim na trg poslal še kartico srednjega cenovnega razreda - Radeona 9500 Pro - in prav o njem so govorili na Tomovi trdnini. Ima zelo podobne lastnost konkurenčnemu GeForce4 Ti4200 in tako so bili rezultati med karticama skoraj izenačeni, a ATIjevka je vseeno imela rahlo prednost. Klik!

2 komentarja

Slo-Tech kepanje

Slo-Tech - Kot vidite, je v nekaterih slovenskih krajih že zapadlo nekaj centimetrov bele odeje. Pred časom smo se v forumu menili, da bi se ob prvem resnejšem snegu dobili v Tivoliju ter naredili Kepanje Deathmatch, kjer bi se moderatorji, administratorji ter člankopisci pomerili proti ostalim uporabnikom. Predlogi se za zdaj še sprejemajo, upam pa, da boste prišli v čimvečjem številu [:D].

Vabljeni vsi, ki bi iz svojega najljubšega admina naredili srednje defektnega snežaka. Klik!

20 komentarjev

Microsoft spreminja način plačevanja

ZDNet - Plačevanje licenc za Microsoftovo opremo je drago, in tega vam verjetno ni potrebno posebej poudarjati. Domači uporabniki z računalnikom ali dvema se verjetno niti ne obremenjujete s tem, podjetja, ki pa imajo po nekaj 10 računalnikov, pa še kako. Da je zadeva še bolj zapletene, se je dosedaj uporabljal sistem pay per seat, torej na vsak računalnik.

Z izdajo Windows.Net 2003 Server (ki je, mimogrede, že RC 2), se bo sistem plačevanja spremenil, in sicer se ne bo več plačevala uporaba na računalnik, ampak na uporabnika. Torej boste imeli za prenosnik, domači računalnik in še za tistega v službi eno licenco. Recimo. To je ukrep velikana iz Redmonda, ki se je kupcem zameril z uvedbo "Licensing 6". Tu je šlo za plačevanje vzdrževanja za dve ali tri leta vnaprej.

Kaj pa o tem pravijo analitiki, in kaj vse je povezano s tem, pa so podrobno napisali na ZDnetu.

16 komentarjev