»

GeForce 8800 GTS 512?

ComputerBase - Navdušenci se še niso pomirili od navdušenja nad zmogljivostmi (za to ceno) novega Geforca 8800 GT, že so se na širnem medmrežju pojavile govorice, da Nvidia pripravlja novo izvedenko modela 8800 GTS (jedro G92 in ne G80). Kartica naj bi imela 128 stream procesorjev (G92 GT: 112, G80 GTS: 96), višje frekvence delovanja od predhodnika, pomnilniška pasovna širina pa naj bi bila enaka kot pri modelu 8800 GT, torej 256-bitna. Vse to naj bi potrjevala navedba tega modela v opombah na domači...

21 komentarjev

Saitek Cyborg Keyboard - še ena igričarska tipkovnica

engadget - Večini igralcev znano podjetje Saitek je nedavno predstavilo novo tipkovnico z znanim imenom Cyborg (poznano predvsem zaradi igralnih palic). Poleg precej futurističnega izgleda boste dobili tudi več različnih barv osvetlitve, 12 nastavljivih tipk, na dotik občutljivo kontrolno ploščo, USB in avdio priključke... Prav tako tipkovnica omogoča izklop "windows tipk" in nastavitev osvetlitve z enim gumbom. Cena tipkovnice in datum izida zaenkrat še nista znana.Več podatkov najdete v izvorni novici in na uradni strani podjetja Saitek.

17 komentarjev

HD DVD predvajalniki za 99 dolarjev

X-Bit Labs - Toshiba bo v nekaterih trgovinah (Best Buy in Wal Mart) ponujala HD DVD predvajalnike za (danes) pičlih 99 dolarjev (običajna cena se vrti malo nad 200 zelencev). Gre za časovno omejeno akcijo (dokler ne poidejo zaloge), s katero naj bi prispevali k večji popularnosti standarda HD DVD. S tem naj bi spodbudili željo potrošnikom, da si priskrbijo multimedijske vsebine v tem formatu in ne razmišljajo morda modro.Izdelka se ne da rezervirati, potreben pa bo tudi obisk v lokalnih trgovinah. Sicer gre za vstopni model predvajalnika, ki je sposoben predvajanja HD DVD, DVD in CD medijev in zmore odkodirati vsebino v formatih H.264 (MPEG4 AVC), VC-1 in MPEG2 (DVD). Če vas zanima, kaj zamujate, si lahko preberete test.

Več o akciji in podrobnejših tehničnih...

35 komentarjev