»

Test iPoda Shuffle druge generacije

Digital Trends - Pred nekaj tedni je Apple med ostalim posodobil tudi najmanjšega predstavnika linije iPodov, model Shuffle. Že tako majhna žverca je postala še manjša, izboljšan pa naj bi bil tudi čas predvajanja. Od napovedi do dejanske dobavljivosti je sicer preteklo nekaj časa, a sedaj je izdelek tu in to so s testom obeležili ustvarjalci strani Digital Trends. Zadovoljile so jih njegove dimenzije, pregovorno kakovosten zvok in relativno nizka cena, pokritizirali pa so priložene slušalke (pri vseh ostalih iPodih so bile posodobljene) in dejstvo, da je možno nov Shuffle na računalnik priključiti samo s pomočjo priloženega podnožja. Na koncu so mu prisolili oceno 8/10, o čemer se lahko prepričate tudi sami.

18 komentarjev

Hiter test nVidia GeForce 8800 GTX

Slo-Tech - Nova generacija grafičnih kartic iz nVidiinih tovarn bo predvidoma lansirana prihodnji teden, na DailyTech-u pa jim je uspelo že zdaj dobiti primerek G80 za kratek test. Kartica je opremljena s 768 megabajti spomina in 384-bitnim spominskim vodilom, na njej pa med drugim lahko poleg ogromnega hlajenja najdemo tudi dva mostiča za SLI povezavo. Teste je zelo uspešno prestala, saj je dosegla 60-90 odstotkov boljše rezultate od trenutno najhitrejše konkurence, ATi-jevega Radeon-a X1950 XTX, pri čemer tudi ni porabila dosti več električne energije, vseeno pa bi se glede na priporočila naj novo zver sparilo z vsaj 450-vatnim napajalnikom. Bolj izčrpne članke pričakujte naslednji teden, danes pa uživajte v tem, kar se zaenkrat dobi.

235 komentarjev

Domače branje: "Bradbury, Ray. 1953. Fahrenheit 451."

Slo-Tech - Kaj je Fahrenheit 451? To je temperatura, pri kateri zagori knjiga in zgori. Je tudi simbol na čeladah gasilcev, ki skrbijo, da so vse knjige sežgane. Roman Fahrenheit 451 je tudi dokument časa, oziroma refleksija občutljivega pisateljevega duha: Hitlerjevi zažigi knjig, Stalinovo preganjanje pisateljev (Bulgakov), McCarthyev lov na čarovnice in spoznanje o gromozanski moči jedrske bombe. Fahrenheit 451 je tudi knjiga posvečena ljubezni do knjig in znanju, ki je v njih.

Guy Montag, ki si s ponosom nadene čelado, na kateri je plošček s številko 451, je gasilec. Njegova plemenita služba je zažiganje knjig. Prav ste prebrali, naloga gasilcev je podtikanje požarov, ne gašenje. Mimogrede, gasilci so bili ustanovljeni leta 1790, z "namenom, da bi v kolonijah požigali knjige z angleškim vplivom. Prvi gasilec: Benjamin Franklin". "Delo je prijetno. V ponedeljek sežigamo Millaya, v sredo Whitmana, v petek Faulknerja, spremenijo se v pepel in potem zažgemo še pepel. To je naše uradno...

25 komentarjev