»

Nova anketa

Slo-Tech - Če bi danes kupil disk, bi le-tega naredilo podjetje
  • WD 35% (545)
  • Maxtor 27% (425)
  • IBM 18% (287)
  • Seagate 14% (213)
  • Shish-store - me - gently-kebap 4% (64)
  • Fujitsu 1% (23)
Skupaj glasov: 1557

Nova anketa je plod težkih forumskih razprav. Ne je jemati resno [:D].

17 komentarjev

GeForce 4 Ti4600 se poslavlja

X-Bit Labs - nVidia je danes potrdila, da bo prenehala s proizvodnjo najmočnejšega GeForce4 Titanium modela, prav tako pa naj bi se že začele pojavljati težava z dobavo starih zalog. Že prejšnji teden so se na internetu pojavili namigi, da nVidia ni sposobna dobavljati zadostne količine čipov za Ti4600, Ti4200 ter MX440 s podporo za AGP 4x, saj so se začeli preusmerjati v proizvodnjo omenjenih čipov za AGP 8x vodilo. nVidia je pojasnila, da so se za tako potezo odločili, ker Ti4600 ni zmogla konkurence Radeonu 9700, zahtevnejši kupci pa so čakali na NV30, kar je vodilo do mizerno majhne prodaje najmočnejšega GeForcea 4. Bomo videli!

6 komentarjev

Prihajajo Gallatini

X-Bit Labs - Govorice so se izkazale za resnične. Intel namreč namerava v ponedeljek izdati novo serijo strežniških procesorjev Gallatin. Ti bodo izdelani v 0.13 mikronski tehnologiji, tekli bodo na 400 MHz zunanjega vodila, imeli pa bodo tudi 512 kB sekundarnega in 1 ali 2 MB L3 predpomnilnika. K temu je velikana prisililo več dejavnikov, in sicer:

  • pritožbe uporabnikov o počasnosti Xeonov
  • napoved AMD-ja o resnejšem vstopu na trgu strežniških procesorjev
ki sta le dva od največjih vzrokov. Če vas zanimajo cene, dobavljivost in določene podrobnosti, potem odklikajte sem.

Bližajo se časi, ko bo imel vsak doma strežnik. Ali pač?

1 komentar

Nova recenzija

Slo-Tech - Pa smo jo dočakali, novo recenzijo namreč. DrSergioDJ si je tokrat za vas ogledal nadaljevanje Taxija, francosko komedijo z naslovom Taxi2. Film, kot pravi, ne poskuša biti nekaj fenomenalnega, temveč vam le polepšati kak večer, ki ste ga nameravali prebiti pred televizijskim oziroma računalniškim zaslonom. Film si je, po mnenju našega predragega ([;)]) recenzista, prislužil oceno sedem. Se strinjate? Brž klikat!

9 komentarjev