»

Raje Nokia 7650 kot T68i?

Infosync - Britansko podjetje 3G LAB je objavilo rezultate testa, v katerem so uporabniki primerjali uporabniški vmesnik Nokie 7650 in SonyEricssona T68i. Na prvi pogled je bil večini uporbnikov bolj všeč T68i, vendar pa so se po seriji testov raje odločili za Nokio 7650, saj naj bi imela boljši zaslon in sistem menijev. Presodite sami. Klik!

13 komentarjev

Gigabyte 7VAXP

AnandTech - Matične plošče, moja strast[>:D]. Ponovno se je na internetu pojavil nov test ene izmed matičnih plošč in seveda si ne morem kaj, kot da vas razveselim s povezavo nanj[:D].

Na AnandTechu so si ogledali Gigabytovo 7VAXP, grajeno na KT400 osnovi, o kateri smo že poročali. Gre za neposredno naslednico KT333 plošče, imenovane 7VRXP, katere test je Slo-Tech že objavil. Kako pa se plošča obnese v praksi, so preverili AnandTechovci in spisali ličen članek oz test. S ploščo so bili sorazmerno zadovoljni, razočara samo nezmožnost uporabe več kot ene DDR400 palčke pomnilnika. Klik!

0 komentarjev

Združitev japonskih izdelovalcev pomnilnika?

The inquirer - Japonski pomnilniški gigant Elpida je danes potrdil vest, da namera pod svoje okrilje vključiti še drugega japonskega proizvajalca pomnilnika, podjetje Mitsubishi Electric's. Elpida je nastala kot hčerinsko podjetje NECa in Hitachia, specializirano za proizvodnjo pomnilnika. Združitev je potrdil tudi tiskovni predstavnik Mitsubishija, Koichi Nagasawa, ki pravi, da je združitev dobra poslovna poteza ter strategija za prihodnost. Elpida prav tako namerava uporabiti tovarne tajvanskega podjetja Powerchip, trenutno tudi v lasti Mitsubishija, kjer naj bi začeli uporabljati tudi 0,11 mikronsko tehnologijo proizvodnje, kot prvi na svetu. V združitev naj bi bil vključen tudi Intel, vendar še ni znano na kakšen način. Klik!

0 komentarjev

Zapisovanje podatkov na nivoju atomov?

SiOL - Predstavljajte si CD s spominsko kapaciteto, ki znaša ne 650 MB ampak 650.000.000 MB. To je res možno, vendar ne pričnite takoj snemati vseh vrst wareza iz interneta še prekmalu, zna se namreč zgoditi, da bo preteklo še mnogo let, preden se ta tehnologija zares uveljavi in preide v široko proizvodnjo in uporabo.

Največji trenutni problem pa znanstvenikom predstavlja počasnost branja ter pisanja informacij na atomskem nivoju. Zato lahko samo čakamo na tiste čase, ko bomo lahko na CD-je shranjevali nepredstavljive količine podatkov. Slin slin. Aja, pa skoraj bi pozabil... Še klik!

P.S.: Cena tudi še ni znana.[:D]

4 komentarji

LiteOn 48/24/48

Techware Labs - Zapisovalci CDjev podjetja LiteOn so postali izjemno popularni ob izdaji serij 32125W ter 40125W, ki sta se brez problemov poflashali na 48125W, kar je prineslo 48x hitrost zapisovanja ter podporo Mt. Rainer standardu paketnega zapisovanja. No, LiteOn ni spal na lovorikah, temveč je izdal nov model, 48246S imenovan. Od prehodnika ga loči 24x hitrost prepisovanja (prej 12x) ter nekaj drugih malenkosti. Ogledali so si ga TechWare Labs, kjer so mu prisodili visoko oceno, in spisali kratek, a zanimiv test.

4 komentarji

Tudi KT333 z uradno podporo

X-Bit Labs - VIA je uradno potrdila, da poleg VIA Apollo KT400, tudi VIA Apollo KT333 čipovje uradno podpira nove AthloneXP, ki delujejo na 166 megahercev sistemskega vodila. To se je sicer že dolgo časa potihem predpostavljalo, tako da v tem primeru, seveda ne gre za nobeno novo stvar, je pa lepo vedeti, da tudi naše malček starejše plošče uradno podpirajo najnovejša AMD čudesa. Klik!

0 komentarjev

AMD: Čipov je dovolj

Vnunet - AMD je že v torek predstavil in uradno splovil svoja nova AthlonXP procesorja, vendar bodo morali kupci počakati vsaj do konca leta, da se bosta znašla tudi v računalnikih navadnih uporabnikov. Ker so Intelovi procesorji navadno ob predstavitvi že na zalogah, so se na internetu pojavile govorice, da AMDjeva proizvodnja procesorjev ne dohaja povpraševanja ter njihovega marketinškega oddelka. Kakorkoli že, AMD je te novice ostro zanikal, saj bosta, po besedah njihove tiskovne predstavnice, procesorja v omejenih količinah OEM proizvajalcem dostopna že v poznem novembru. Pravi še, da bodo računalniki namenjeni božični prodaji, že vsebovali ta procesorja. In še ceni: 400 dolarjev za močnejšo ter 350 dolarjev za šibkejšo različico v količinah nad tisoč kosov. Klik!

4 komentarji

Vodni bloki na kupu

HardOCP - Da, da, nedvomno je konec tistih časov, ko smo vodno hlajenje naših mlinčkov šteli pod eksotiko. V želji po iztisku še tistih zadnji megahercev, postaja vodno hlajenje namreč vedno bolj zanimivo in uporabljano tudi pri povprečnih uporabnikih. In brez vodnih blokov pri takem športu pač ne gre. Pravi overclockerji po duši, si jih sicer naredijo sami, vsem ki pa nimate toliko časa ali znanja, pa so na voljo tudi že sestavljeni kompleti.

Na HardOCP so vzeli na test kar devetnajst vodnih blokov in jih dodobra izmučili, saj so jih spojili s trenutno najbolj vročima Pentium in Athlonom na trgu. Vsekakor zanimiv test, škoda je le, da jih večina ni dobavljiva v materi Kokoški.

0 komentarjev

Relikvije

The Register - Kaj bi rekli, če bi vam za (trenutno) 11.000$ ponudli prenosnik s procesorjem serije 486, 4 MB rama, 14,4 kb modemom in Windowsi 95? Verjetno kaj drugega kot to, da je prodajalec optimist, ne.

Vendar takšen računalnik se da kupiti na Ebayu. Gre namreč za računalnik, ki ga je FBI zasegel slovitemu hekerju Kevinu Mitnicku med aretacijo leta 1995. Na spodnji strani ima podpis lastnika in Steva Wozniaka, nekaj podatkov iz FBI-ja, ter nekaj dodatnih priboljškov.

Novico so našli na Registru, če pa imate nekaj tisoč dolarjev preveč in želite imeti računalnik osebe, ki ne sme več na internet (avkcijo je začelo njegovo dekle), pa kliknite.

2 komentarja