»

Držite se, prihaja SSSCA

Slo-Tech - Ste že slišali za SSSCA? V bistvu nočete.
Nekateri v ZDA so v zadnjih tednih malce znoreli (še bolj kot ponavadi :). Med drugim tudi kongresniki, ki pa lahko poleg vojne zakuajo še precej drugih stvari. Tudi Security Systems Standards and Certification Act, na kratko SSSCA.
Za kaj sploh gre? Pametni ameriški kongresniki so se spomnili, da bi radi v _vse_ računalnike namestili tako imenovan policeware. To je software, ki bi nadzoroval uporabo različnih avtorskih del (pa mogoče še česa). Nadzornike naj bi izdelala vlada skupaj s podjetji, vgrajeni pa bi morali biti v vseh multimedijskih napravah. Uporaba računalnika brez tega programja bi veljala za 'zvezni zločin' (federal felony). Če bo zakon sprejet, bo uporaba Linuxa postala ilegalna, zmanjšale pa se bodo tudi druge pravice. Glede na možne tehnologije v spywareu je vse skupaj strešljivo.
Ljudje se seveda upirajo kolikor je pač mogoče: zbirajo podpise in odkrivajo kdo v bistvu stoji za vsem skupaj. Ugotovili so, da je senator, ki...

18 komentarjev

W3C - ni še vse izgubljeno

Linux Today - Kot smo že pisali je W3C na hitro poskušal sprejeti nova pravila o vključevanju patentov v internetnet standarde. Po burnem odzivu vseh tistih, ki hočejo svoboden internet, so se odločili, da bodo čas za oddajo komentarjev na nova pravila podaljšali. 15. oktobra bo imela zasedanje W3C delovna skupina za patente in razmislila kako naprej.
Tako se piše zgodovina interneta. Največja nevarnost šele prihaja - SSSCA, ampak o tem v naslednji novički.

0 komentarjev

Malo drugačna anketa

Slo-Tech - Preden se pojavi slycer z njegovim paketom novic, pa še obrazložitev ankete. Enostavno se mi ni več dalo spraševati specifikacij vašega računalnika, zato sem kar ukradel Douglas Adamsovo idejo iz Štoparskega vodiča po galaksiji - in vas vprašal, kaj menite o digitalnih urah. Sodeč po trenutnih rezultatih, je imel žal že preminuli gospod Adams prav.

1 komentar

Vzporedni test radiatorjev

ProCooling - Kot je že vsem jasno, postaja vodno hlajenje vse bolj popularno. Zadeve se lotijo tudi popolni laiki (glej včerajšnjo novico) in, glej no glej, rezultati so res impresivni. V ta namen so se pri ProCoolingu odločili narediti vzporedni test štirih v ZDA komercialno dobavljivih radiatorjev. Testirali so z obremenitvijo dveh peltierovih elementov, na radiatorje sta pihala dva izjemno močna 120x120mm ventilatorja. Sam test je izveden zelo lepo, z nazornimi grafi ter lepimi primerjavami. Če vas zanima, kakšne mrcine od radiatorjev za vodno hlajenje lahko dobite v ZDA, kar veselo po linku. Drugače pa (tako kot jaz) v najbližjo trgovino z avto deli po hladilnik od Yugota za 7.000 SIT .

2 komentarja

Kako narediti Tech Site? *g*

The Tech Zone - Malo bosa, ja, na eno od tech strani dati poročilo druge tech strani o tem, kako se tech strani sploh dela. Ironično, a smiselno. Torej - devetstranski, zelo obsežen, članek, ki vas dobesedno popelje čez vse procese delanja svojega izuma, na katerem boste sami testirali trdino - od registracije domene, vpisovanja v iskalnike, oglaševanja, pridobivanja materiala, ipd. Ko sem bral članek, sem se zazrl tako v daljno kot ne tako daljno preteklost Slo-Techa in ugotovil - da nam sploh ni šlo tako slabo . Še naprej nas berite.

2 komentarja

AMD Duron 1.1 GHz in Intel Celeron 1.2 GHz

The Register - Včeraj (2.10.2001) je AMD izdal novo različico Durona, delujočo pri frekvenci 1.1 GHz. Duron 1.1 GHz, je enak svojemu predhodniku Duronu 1.0 GHz, le da je navit za dodatnih 100 MHz. Danes pa je, takoj za AMDjem, tudi intel postavil na trg novo različico svojega procesorja nižjega razreda. Ta marketinška poteza izhaja iz rivalstva med AMDjem in Intelom, saj je Intel s svojim novim procesorjem Celeron 1.2 GHz po frekvenci prehitel AMD. Novi celeron je opremljen z 256 KB hitrega L2 pomnilnika (cache), ki se nahaja v samem jedru procesorja, tako kot pri vseh celeronih II doslej. Nov Intelov procesor je zgrajen v 0.13 mikronski tehnologiji, zaradi česar mora biti kar dobro overclockabilen.

11 komentarjev