»

AMD na 65 nm

The inquirer - AMD je dokončal razširitev tovarne Fab 36 v Dresdnu, kjer bodo izdelovali procesorje v 65 nm tehnologiji in načrtuje odprtje v sredini oktobra. Glede na podatke, do katerih se je dokopal The Inquirer, je AMD izdelal prve delujoče primerke procesorjev v 65 nm junija. Uradno so prvi primerki takih procesorjev napovedani za leto 2006, torej AMD ne bo zaostal za Intelom pri prehodu na nov postopek izdelave.

62 komentarjev

NEC LabelFlash

Clubic - Pri NECu bodo pričeli s prodajo novih DVD snemalnih enot. Model ND-3551A bo imel LabelFlash tehonolgijo, model ND-4450A, ki bo v vseh ostalih pogledih enakovreden prvemu, pa te tehnologije ne bo imel integrirane. Niso pozabili niti na uporabnike s prenosnimi računalniki ali tiste, ki se veliko selijo, tem bosta namenjena ND-7551A (LabelFlash) in ND-7550A (brez LabelFlash). Nove enote bodo običajne DVD+R in DVD-R medije snemale pri 16-kratni hitrosti, dvoslojne diske pa pri 6x (DVD-R) in 8x (DVD+R) hitrosti. Nova je še podpora za napreden prepisljiv standard DVD-RAM, ki ga bodo enote znale zapisovati pri petkratni hitrosti.

Za neobveščene - LabelFlash, je tehnologija podobna HP-jevemu umotvoru LightScribe, vendar ima NECova različica veliko prednost, saj 256-tonsko sliko naredi v pičlih 5 minutah, medtem ko pri HP-ju zanjo potrebujejo kar 15-30 minut. Cene in datumi izida trenutno niso še znani, bo pa to vsekakor v kratkem, do takrat se podrobneje informirajte.

49 komentarjev

Asrock 939 Dual-SATA2 + Socket M2 upgrade

Hkepc - Na hkepc so nam ponudili opis matične plošče Asrock 939 Dual-SATA2, ki bazira na ULI M1695 northbridge-u. Poleg možnosti nadgraditve na AMD-jevo podnožje prihodnosti s kodnim imenom M2 (predviden prihod v začetku naslednjega leta), nam ponujajo še PCI Express režo ter AGP 8x režo za grafične kartice.
Plošča se v primerjavi z NF4 čipovjem odreže odlično, kako odlično, pa si sami poglejte.Originalno novico lahko preberete tukaj, za ostale, nevešče pismenk, pa je poskrbela čudežna riba.

65 komentarjev

Katrina na internetu

The Register - Poleg ljudi, ki ropajo opustošen New Orleans, so se (kot ponavadi) našli tudi zli osebki, ki želijo z izkoriščanjem radovednosti uporabnikov interneta na temo orkana Katrina širiti uporabniku neprijazno programsko kodo.

Tako se je pojavila elektronska pošta, ki obljublja novice o orkanu, v resnici pa zvabi naivne uporabnike na stran, ki nato preko znanih IE varnostnih lukenj na računalnik namesti kup trojanskih konjev, med njimi tudi Cgab-A, Borobot-P, Borobot-Q, Borodldr-H in Inor-R. Med drugim stran pomuja tudi "varnostni pregled" računalnika za črvom Zotob, ki namesti programsko opremo za prevzem nadzora nad računalnikom.
Posebej bodite previdni ob elektronski pošti z naslovi, kot so: Re: g8 Tropical storm flooded New Orleans, Re: g7 80 percent of our city underwater, Re: q1 Katrina killed as many as 80 people.

5 komentarjev

VIA P4M800 Pro

The Register - Via je pričela z razpošiljanjem novega veznega čipovja za cenejše rešitve v navezi z Intelovimi procesorji, poimenovanega P4M800 Pro.

Novo vezno čipovje podpira DDR2, hitrosti FSB do 1066 Mhz, vsebuje grafično jedro S3 Unicrome Pro s podporo HDTV ter SDTV, DVI in VGA izhodim, na voljo pa je tudi podpora za zunanje AGP vodilo.
Južni mostiček sliši na ime VT8237R+ in podpira Via Vinyl Audio 5.1, do štiri IDE naprave in dva S-ATA priključka. Poleg tega ima integriran še 10/100 Mbps mrežni vmesnik in lahko upravlja z do osmimi USB 2.0 napravami.

1 komentar