»

nVidiino tekmovanje v navijanju in modificiranju

NvNews - nVidia pripravlja tekmovanje, kjer boste na račun prišli vsi navijalci ter vsi, ki radi modificirate svoje mlinčke. Tekmovanje bo razdeljeno v štriri kategorije:
  • najbolj zmogljiv sistem
  • najbolj navit sistem (merjeno v odstotkih)
  • najboljša modifikacija ohišja, ki pripomore k boljšim zmožnostim računalnika ter
  • najlepša modifikacija ohišja.
Vsega skupaj bo šest nagrad, vsa tekmovanja (razen modificiranja) pa bodo potekala ločeno za AMD ter Intel sisteme. Vse meritvene programe je določila nVidia, pri modifikacijah pa bodo o zmagovalcu odločali sodniki. Nagrade so računalnik, osnovan na nForce2 Ultra 400-čipovju, grafični kartici GeForce FX 5600 Ultra, AMDjev procesor AthlonXP 3200+, Samsungov DDR400 pomnilnik in WDjev trdi disk. Izvorna novica ter informacije in pravila o tekmovanju.

8 komentarjev

Creative-ov brezžični nadzor nad multimedijskimi programi

vir: Bjorn3D
Bjorn3D - Podjetje Creative je zelo znano po svojih zvočnih karticah in ozvočenjih. Vendar pa se sem ter tja lotijo tudi česa drugega. Tokrat so na Bjorn 3D testirali brezžično kontrolno ploščo za DVD-igratorje in ostale multimedijskie programe (daljinec, po domače -- alien-w). Majhna velikost in povsem enostavna namestititev sta glavni odliki. Zadevo so preizkusili in ji prisodili oceno le 6,5. Zakaj? Preberite!

5 komentarjev

ATi-jeve in nVidiine grafikulje na kupu

Amdmb.com - Boj med ATi-jem in nVidio je včasih nevzdržen, saj se kupec težko odloči kaj je bolje za njegov računalnik. Na AMDMB.com so preizkusili nekaj grafičnih kartic iz tako imenovanega "zlatega povprečja". Preizkus je obsegal tri nVidiine ter dve ATi-jevi kartici. Test je obsegal nekaj iger ter "ZaTesteNujen" 3D Mark. Presenetljivo je tudi dejstvo, da na testu ni nekaterih danes že zelo uveljavljenih grafikulj. Vse in še več pa si lahko preberete tukaj.

2 komentarja

Celeron 2,7 GHz še ta mesec

X-Bit Labs - Intel, procesorski gigant, je napovedal nov procesor iz serije Celeronov, ki bo tiktakal pri 2,7 GHz in komuniciral z zunanjim svetom pri 400 MHz ter vseboval 128 KB L2-predpomnilnika. Štiriindvajsetega tega meseca bo luč sveta torej ugledal ta procesor s priporočeno Intelovo ceno 103 ameriške dolarje, na isti dan pa bo proizvajalec znižal cene tudi ostalim procesorjem iz linije Celeronov za okoli 7-14 odstotkov. Izvirna novica.

Še en hud udarec za AMD, ki bo prisiljen znižati ceno Athlona XP 2700+ ...

10 komentarjev