»

Naši članki

Slo-Tech - Malce več kot en teden nazaj sem vam postregel z nekaterimi našimi starimi članki, predvsem začetnikom. Danes, zgodbo nadaljujem in upam, da bo s tem vaše (in konec koncev tudi naše) življenje lažje. Prejšnjič sem vam "razložil" vse od sestavljanja računala do BIOSa ter nekaj o hlajenju, logično temu sledi počasi naprednejše hlajenje in višje overklokanje.

Hlajenje procesorja in veznega čipovja ter nekaj o ventilatorjih pa nanašanje termalnih past in nanašanje zelo razširjene Arctic Silver 3.

Kar pa se tiče navijanja pa odklepanje AthlonaXP ter odklepanje SocketA procesorjev.

Nekateri članki so že precej stari, tako da jih jemljite malce z rezervo, razložijo pa glavne stvari in s tem služijo svojemu namenu.

0 komentarjev

SiOL radio

SiOL - Nekaj časa nazaj smo poročali o tem, da lahko spremljate nekatere TV programe preko interneta (vizija), že kar nekaj časa pa lahko preko interneta spremljate tudi radio SiOL, ki deluje samo in izključno preko interneta. Vrtijo vse od pop, dance, house, techno, rap, never in evergreen glasbe, do zadnjih hitov. Ker pa kot zaprisežen dialupovec™ tega ne morem sprobati, poročajte vi, ADSL/kabelj™ uporabniki [:D]. Klik!

Pripis by alien-w: Kvaliteta je presenetljivo dobra, pa tudi izbor glasbe je tak, da ga boste lahko poslušali skoraj vsi. Poleg tega so prisotni tudi različni videospoti. Na poslušanje!

12 komentarjev

Natečaj Dremel

Dremel - Dremel - mini "multi-uporabno-in-opravilno" orodje je skoraj nuja za vsakega domačega moderja in modelarja. Ker se pri Dremlu tega zelo dobro zavedajo, da mi - modifikatorji - njihovo orodje uporabljamo zelo veliko, so se odločili za natečaj.

Vse kar morate storiti, je to, da jim na e-mail pošljete slike vaše mojstrovine ter vaše podatke in če imate dovolj lepo zmodificirano in preurejeno škatlo, boste morda celo dobili katero od nagrad. Prva nagrada je za kar $350 Dremlovih pripomočkov in vrtalnikov, tako da navalite!

0 komentarjev

Lian Li PC-6089A na kafiču

Overclockers Cafe - Na Overclocker Cafe so našli njihovo naj-naj računalniško ohišje. Lian Li-jevi izdelki so že dolgo znani po visoki kvaliteti in dobrih zamislih ter odlični izvedbi, toda to aluminijasto ohišje jim je res vzelo sapo in so ga nemudoma proglasili za najboljšo izbiro.

Edina stvar, ki so jo napisali proti, je bila zaenkrat še nedorečena cena. Drugače pa so ji za plus šteli: lahko snemljiv pladen za matično ploščo ter diske, kar 8 mest za 3,5' enote, posebno osvetlitev, prozorno okno na stranici ter lahko dostopnost do zračnih filtrov. Res vredno ogleda in verjetno celo nakupa, če le ne bo predrago.

1 komentar

High-Tech road trip!

Slashdot - Verjetno ste se že kdaj odpravili s prijatelji na kakšno malce daljše potovanje in vam je bilo neizmerno dolgčas v celodnevni vožnji. Kako bi bilo če bi bil vaš avtomobil in avtomobil prijateljev pred vami opremljen z mrežno opremo? In vožnja bi se spremenila v zabavno zapravljanje časa. Sliši se kot kakšna reklama iz TV prodaje ampak fantje na tej strani so pljunili v roke in uspešno izvedli prav to. Zanimivo, ni kaj.

0 komentarjev

Videoposnetek S-T vikenda v Piranu!

Slo-Tech - Po dveh mesecih in pol smo se, samo za vas, potrudili in sestavili kratko predstavitev Slo-Tech LAN partya v Piranu. Filmčič tehta zajetnih 33 MB, a povem vam, vreden je vašega časa. Dobite ga tukaj. To je zgolj začasno (in počasno), v nekaj dneh bomo video preselili na Slo-Techov strežnik. Če vam strežnik zavrne dostop - ni razloga za paniko, omejen je namreč samo na 3 uporabnike. Potrebujete tudi DivX 5.0.2 kodek, ki ga dobite na tem naslovu. Komentarji zaželjeni. Enjoy! [:D]

P.S.: V pripravi je daljša različica, ki bo izšla na CDju. Za nadaljnje informacije spremljajte Slo-Techove novice.

Dodali smo nov, hitrejši špegu™ (mirror). Veselo na vleko!

11 komentarjev