»

Avstrijsko sodišče obsodilo ponudnika izstopne točke Tor

Der Standard - Avstrijsko sodišče je obsodilo mladeniča, ki je na svojem računalniku poganjal izstopno točko v sistemu za anonimno brskanje po internetu Tor, ker je nekdo drug prek točke izmenjeval otroško pornografijo. Zaradi sostorilstva je bil ponudnik izhodne točke na Toru obsojen na tri leta pogojne kazni.

Kot poroča avstrijski Der Standard, gre za 22-letnega Williama Webra iz Gradca, ki so mu sodili na deželnem sodšču v Gradcu. Pri obsojencu so že leta 2012 izvedli hišno preiskavo v zvezi s tem primerom, med katero so mu poleg strojne opreme zasegli tudi orožje in strelivo. Izstopno točko Tor je od tedaj ugasnil.

Sodno so ga preganjali na podlagi 12. člena avstrijskega kazenskega zakonika, ki...

63 komentarjev

No-IP dobil vrnjene domene

Slo-Tech - No-IP je dobil nazaj 23 domen, ki jih je Microsoft s sodno odredbo zasegel konec junija v boju zoper botneta Bladabindi (NJrat) in Jenxcus (NJw0rm). Microsoft je sicer dejal, da so promet preusmerili prek svojih strežnikov Azure in da bodo neškodljive strani delovale normalno, a je bila storitev No-IP, ki jo uporablja več kot štiri milijone uporabnikov, kmalu nedosegljiva za vse.

Sedaj se stvari vračajo v ustaljene tirnice. Uporabniki No-IP, ki uporabljajo domene na drugi vrhnji domeni kakor .org, so že dobili svoje storitve, medtem ko bodo .org dosegljive v najkrajšem možnem času. Kdor ima še vedno težave z dostopnostjo, naj poizkusi za DNS nastaviti Googlove strežnike ali OpenDNS.

Odzivi na Microsoftovo...

4 komentarji

Google na zahtevo Goldman Sachsa izbrisal spročilo v e-poštnem predalu svojega uporabnika

Slo-Tech - Investicijski banki Goldman Sachs se je med preizkušanjem internega informacijskega sistema zgodilo, da je uslužbenka elektronsko sporočilo z občutljivimi informacijami poslala na napačen elektronski naslov. Goldman Sachs je od Google zahteval izbris sporočila v prejemnikovem nabiralniku, ta pa ga je napotil na sodišče, a mu kasneje vseeno brez sodne odredbe ugodil.

Incident se je zgodil že 23. junija, ko je elektronsko sporočilo namesto na naslov na domeni @gs.com romalo na enak naslov na domeni @gmail.com. Imetnik tega elektronskega predala ni znan, zato je imel Goldman Sachs precejšen problem. Poizkusili so ga kontaktirati, a ker so bili neuspešni, so se obrnili neposredno na Google. Od njega so terjali izbris sporočila v...

22 komentarjev