»

Namenske škatle za rudarjenje bitcoinov velik hit

Ars Technica - Če ste na naši strani že brali kaj o bitcoinih, veste, da je glavni način nastajanja novih rudarjenje. Poenostavljeno rečeno se vse transakcije zapisujejo v bloke, ki vsebujejo zgoščeno vrednost prejšnjega bloka (tako nastaja veriga), nove transakcije in naključno vrednost. To je treba izbrati tako, da ima novi blok predpisano zgoščeno vrednost SHA-256. Predpisana v tem primeru pomeni, da se mora začeti z določenim številom ničel. Ker ni mogoče vnaprej predvideti, kako bo sprememba vhodnih podatkov spremenila zgoščeno vrednost, se postopek imenuje rudarjenje, v resnici pa gre za ugibanje. Kdor ugane novo vrednost, "narudari" nov blok, sistem pa ga nagradi s 25 bitcoini (ki so trenutno vredni okrog 1500 evrov).

...

104 komentarji

Ubisoft napaden, odtujena gesla

AllThingsD - Ubisoft je danes sporočil, da so napadalci uspeli vdreti v njihov računalniški sistem in odtujiti osebne informacije uporabnikov, ki imajo odprt račun pri Ubisoftu. Napadalci so pridobili uporabniška imena, elektronske naslove in šifrirana gesla. Zaradi tega pri Ubisoftu vsem svojim uporabnikom svetujejo, da spremenijo svoje geslo na njihovi strani in drugod, kjer so uporabljali isto ali podobno geslo. Drugih podatkov niso odtujili.

Koliko uporabnikov je bilo v vdoru prizadetih, Ubisoft ni znal povedati, zato priporočila veljajo za vse. So pa lahko uporabniki sorazmerno pomirjeni, saj Ubisoft ne hrani bančnih podatkov, kot so številke kreditnih kartic, tako da tovrstne škode...

2 komentarja

Rusija ob izstrelitvi izgubila tri satelite Glonass

Slo-Tech - Z izstrelišča Bajkonur na ploščadi 81 so danes poskusili izstreliti nosilno raketo Proton M s tremi sateliti za ruski navigacijski sistem Glonass. Manj kot minuto po vzletu je raketa s sateliti strmoglavila nazaj na zemljo, pri čemer k sreči ni bilo človeških žrtev, je pa nastala precejšnja gmotna škoda.

Ob 4.38 uri po slovenskem času bi morala nosilna raketa Proton M v orbito ponesti tri satelite razreda GLONASS-M. Gre za drugi razred satelitov, ki nadomeščajo originalne satelite iz osemdesetih let prejšnjega stoletja. Izstrelitev je potekala po urniku do točke vzleta, potem pa je šlo nekaj hudo narobe. Raketa se je takoj po vzletu obrnila in se poizkusila ponovno uravnotežiti, a se je pri tem obrnila v drugo smer. Nekaj časa je...

121 komentarjev

Google Street View začenja pot po Sloveniji

RTV Slovenija - Končno smo dočakali prihod Googlove storitve Street View v Slovenijo. Že maja smo poročali, da je Google dosegel načelen dogovor z informacijsko pooblaščenko, sedaj pa vse nared za pričetek fotografiranja slovenskih mest. To se bo začelo prihodnji torek, torej 9. julija 2013.

Google bo svoja vozila sprva poslal v Ljubljano, Maribor, Celje, Kranj in druga velika mesta, kasneje pa se bodo popeljali tudi po manjših krajih in okolici. Potek snemanja in lokacijo Googlovih avtomobilov si lahko ogledate na njihovih straneh, kjer so dostopne tudi podrobne informacije o uporabljeni tehnologiji in odgovori na vprašanja glede zasebnosti.

Google Street View je na voljo že v več kot 50 državah, tudi v vseh slovenskih sosedah....

142 komentarjev

Motorola prisluškuje uporabnikom svojih mobilnih telefonov

Slo-Tech - Ben Lincoln je testiral svoj telefon Motorola Droid X2, ki ga je Motorola izdala pred dvema letoma, še pred Googlovim prevzemom. Preizkušal je delovanje Microsoftovega Exchange ActiveSynca, zato je telefon nastavil tako, da je ves promet pošiljal prek Burp Suite. Pri pregledu podatkov je opazil, da se telefon povezuje na naslov ws-cloud112-blur.svcmot.com, za katerega je domeno kupila Motorola. In na ta naslov se nezaščiteno stekajo prometni in vsebinski podatki.

Analiza je pokazala, da telefon ukaze prejema in pošilja prek šifriranega protokola...

57 komentarjev