Prijavi se z GoogleID

»

Chrome za Windows postal 64-bitni

Chromium Blog - Čeprav procesorji sedaj že nekaj let podpirajo 64 bitov in temu sledijo tudi moderni operacijski sistemi, še vedno najdemo vrsto aplikacij, ki trmasto vztrajajo pri 32 bitih. Ene izmed teh so brskalniki, kjer običajno poslušamo izgovore, da s 64 biti ne bi pridobili praktično nič. Med velikimi je Internet Explorer že nekaj časa 64-biten, Firefox in Opera z nekaterimi verzijami tudi. Chrome za Linux in OS X je 64-biten že lep čas, na seznamu pa je manjkala le Windows različica Chroma. Nič več.

Google je pripravil 64-bitno verzijo Chroma, ki je trenutno na voljo v kanalih Canary in Dev. To pomeni, da gre še vedno za eksperimentalno verzijo, ki pa jo upajo ponuditi pogumnejšim uporabnikom. Nadgradnja je uporabniku prijazna, ker ohrani nastavitve in zaznamke.

Prednosti uporabe 64-bitnega...

73 komentarjev

Razbili botnet Gameover Zeus in CryptoLocker

Domnevni kolovodja je še vedno na prostosti.

Krebs On Security - Minuli konec tedna je potekala operacija Tovar, pri kateri je sodelovalo več organov pregona, podjetij in univerz, s katero so pošteno pristrigli peruti botnetu Gameover Zeus in omrežju izsiljevalskega virusa CryptoLocker.

V akciji so sodelovali FBI, Europol in britanska National Crime Agency, podjetja CrowdStrike, Dell SecureWorks, Symantec, Trend Micro in McAfee ter univerzi v Amsterdamu in Posarju. Botnet Gameover Zeus je nastal iz sedaj že dobro poznane kode trojanca Zeus, le da je bil povsem decentraliziran v smislu P2P, zato ga je...

4 komentarji

Prvi telefon s Tizenom: Samsung Z

Samsung - Velika večina Samsungovih pametnih telefonov teče na Googlovem Androidu, ne pa vsi. Že lani so obljubljali telefon, ki ga bo poganjal operacijski sistem Tizen, ki je letos pozimi dobil oprijemljivejše specifikacije. Sedaj je Samsung Z kot prvi telefon s Tizenom tu, so sporočili iz Samsunga.

V notranjosti se ne skriva nič, česar ne bi bili že videli. Procesor s frekvenco 2,3 GHz ima štiri jedra, 2 GB pomnilnika, 16 GB prostora (razširitev z microSD-kartico), kamero z osmimi milijoni točk in sprednjo z dvema ter baterijo s kapaciteto 2600 mAh. Za interakcijo skrbi zaslon z diagonalo 4,8 palca, ki zmore prikazati 1280 x 720 točk. Za...

43 komentarjev

Start menu naj bi se vrnil šele z Okni 9

"Mini start menu", kot so ga obljubljali aprila.

vir: WinBeta
WinBeta - Medtem, ko Jabolčni ponosno razkazujejo novi OS X Yosemite, Microsoft (še vedno) bolj ko ne stopiclja na mestu in se odloča, kaj bi storil ze ne najbolj sprejetimi Okni 8. Če se je spomladi še zdelo gotovo, da bodo s popravki 8.1 in 8.2 za uporabnike z miško in tipkovnico spet postala bolj podobna stari in preverjeni izkušnji iz Sedmice, to zdaj več ni nujno.

Zadnje, bojda dobro preverjene govorice pričajo, da povratka Start menuja (v mini ali polni različici), kot je bil obljubljen na Build konferenci aprila, še ne bo v za avgusta najavljenem popravku 8.2. Vrnil naj bi se šele z naslednjo inačico Oken, t.i. Threshold ("prag"), ki so napovedana za naslednjega aprila in ki bi lahko že nosila zaporedno številko 9. Podobna odločitev naj bi bila sprejeta tudi...

130 komentarjev