»

Patriot predstavil SSD-je

X-Bit Labs - Patriot je napovedal svojo serijo SSD-jev z imenom Fusion, ki bo imela DRAM-predpomnilnik. Tako opremljeni pogoni so hitrejši od tistih brez DRAM-a, a zaradi cene velik del proizvajalcev ta košček mozaika izpusti. Patriot pravi, da z uvedbo DRAM-a serija Fusion občutno poveča hitrost naključnega in zaporednega branja ter pisanja in zmanjša možnost nastanka ozkih grl. Novi modeli bodo na voljo s kapacitetami 64, 128 in 256 GB, vsak pa bo imel 64 MB predpomnilnika. Točnih številk, kako hitri bodo novi SSD-ji, Patriot ni razkril, lahko pa si pomagamo s podatkom, da njihova serija Warp v3 zmore 240 MB/s pri zaporednjem branju in 160 MB/s pri pisanju brez DRAM-a. Patriot se je odločil za uporabo Indilixovega MLC-krmilnika. O ceni še ni podatkov, tako da pričakujemo podobno ceno kot pri konkurentih, to je 200 evrov za 64 GB-verzijo.

27 komentarjev

Windows 7 s podporo ARMu?

engadget - Znano je, da ima ARM apetite po tržnem deležu netbookov, kjer Intel brez konkurence služi mastne denarje, vse pa bi bilo mnogo lažje, če bi standardne, namizniške izdaje katergakoli popularnejšega sistema Windows (XP, Vista, 7) podpirale to arhitekturo. Prav na možnost takšne podpore v Windows 7 pa je z veseljem namigoval Warren East, CEO ARMa. Morda gre le za lažni preplah oz. le njegove želje po podpori, vseeno pa pravi, da bi bil trg netbookov s predhodno podporo danes popolnoma drugačen. Pravi še, da je potencialna podpora stvar Microsofta, zagotovo pa bi jim močno pomagala pri tržnem deležu, vsaj glede na Microsoftov 96 % tržni delež.

38 komentarjev

Tržni delež IE-ja pada na račun Firefoxa

TG Daily - Včeraj smo si ogledali tržne deleže na področju operacijskih sistemov, ki so jih pri Net Applications izmerili za april, danes pa si oglejmo še situacije pri brskalnikih. Kakšnih pretresov ni bilo opaziti. Microsoftov Internet Explorer še vedno počasi izgublja; v primerjavi z marcem se je njegov tržni delež stanjšal za tri četrtinke odstotne točke na 66,10 odstotka. Slabe pol odstotne točke je pridobil Firefox, ki se je zavihtel na 22,48 odstotka. Safari (8,21 odstotka) in Opera (0,68 odstotka) ostajata tam, kjer sta bila, manjši napredek pa je uspel Chromu, ki je z 1,23 odstotka napredoval na 1,42 odstotka.

Podrobnejši pregled po različicah pokaže, da je novoizdani Internet Explorer 8 uspel nabrati štiri odstotke privržencev, kar je malenkost manj, kot sta izgubila Internet Explorer 7 in 6. Predvsem slednji se presenetljivo dobro drži, saj ima še vedno zavidljivih 17,52 odstotkov, kar je nepredstavljivo za osem let star brskalnik, ki je zadnjo večjo predelavo doživel pred petimi...

60 komentarjev

Google in proizvajalci toženi zaradi Androida

The Register - V zadnjem času je zelo popularno registrirati tak ali drugačen patent ali pa zgolj blagovno znamko in potem poskušati izsiliti od podjetij, ki stvar dejansko prenesejo v prakso, kakšen milijon dolarjev. Tokrat so na tapeti Google in še 47 drugi podjetij, ki so kdaj izustila besedo Android.

Google je z imenom Android poimenoval svoj odprtokodni, na Linuxu zgrajeni operacijski sistem, ki poganja mobilne telefone in druge miniaturne prenosne naprave. Oktobra 2007 so poskušali registrirati Android kot blagovno znamko, a so njihovo vlogo februarja 2008 zavrnili. Razlog je Erich Specht, razvijalec programske opreme za Village of Palatine v Illionisu, ki je prej ustanovil podjetje Android Data in leta 2002 registriral blagovno znamko Android.

Google se je seveda avgusta 2008 pritožil, saj takrat Android Data ni obstajal že več kot štiri leta, a jih je patentni urad zavrnil. Google je novembra še enkat poskusil in zahteval začasno ukinitev stare blagovne znamke Android Data, dokler ne bi...

18 komentarjev