»

Slo-Tech z bicikli čez drn in strn

Slo-Tech - Da "gensko spremenjeni čevapčiči nismo ravno zelo cenjena množica v širši družbi", je onega dne odkril že priznani kuzistanski računalniški guru Alkeini. Ker pa smo Slotecherji več, bi se spodobilo, da zase poskrbimo tudi na bolj aktiven način (beri: o tem ne le govorimo).

Ker je svežega zraka vedno manj, smo se odločili, da v slogu planskega gospodarstva od nedelje, 11. maja naprej, poskrbimo za vaše dobro duhovno in telesno zdravje.

Da, gnjavili in sekirali vas bomo tudi v živo! [:D] Tokrat na celodnevnem kolesarskem izletu v okolico Ljubljane - "Slo-Tech z bicikli čez drn in...

6 komentarjev

"Modificirani" Athloni XP naprodaj. Pazite se!

"Modificiran" AthlonXP

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs -

AMD je danes posvaril kupce in prodajalce svojih procesorjev, da so se med zaloge Athlonov XP, namenjenih prodaji, pomešali nekateri "modificirani" procesorji. Glavnina njih naj bi bila v vzhodni Evropi, Rusiji in Aziji, a kakšen se lahko pojavi tudi pri nas.

Nekaj prebrisancev je namreč ugotovilo, kako lahko z malo trudi počasnejše Athlone XP predelajo v hitrejše (za nepoučene: navijejo) in jih dražje prodajo. Takšni procesorji naj bi bili potencialno nestabilni in predvsem neoverclockabilni, kar gotovo ni želja slehernega Slo-Techerja. Več o tem in kako razlikovati prave procesorje od...

26 komentarjev

V znamenju procesorjev

The inquirer - Letošnje leto je bilo predvsem v znamenju procesorjev, kakor poročajo na The Inquirer. A leta še zdaleč ni konec - ljubitelji AMD procesorjev se lahko veselite prihajajočega Athlona 3200+, s 400 MHz prednjega vodila, Intelovi navdušenci pa lahko pričakujete 3,2 gigaherčnega Pentiuma 4 s podporo Hyperthreading-u. Obeta se nam zanimiv boj med dvema velikanoma.

Poleg samih procesorjev pa bodo na tržišče prišle tudi matične plošče in druga periferija, ki bodo ustrezale novim tehnologijam. Na straneh, katerih vsebina govori o računalništvu, se bo tako posledično pojavilo veliko število testov ter člankov, vezanih na prihajajočo strojno opremo. Mimogrede: AMD je zavrnil špekulacije glede obstoja Thorton procesorja, ki naj bi bil Barton s količino predpomnilnika Thoroughbreda. Izvirna novica.

3 komentarji

Nova Okna že konec naslednjega leta?

Slowwwenia - Po mnenju analitikov naj bi že konec naslednjega leta ali v začetku leta 2005 Microsoft na trg poslal nov operacijski sistem s kodnim imenom Longhorn. Na spletu se je namreč pojavila preizkusna verzija Oken, imenovana Milestone 5. MaliMehki™ nas je že presenetil s svojo zadnjo serversko različico Windows Server 2003, vse pa kaže, da ni presenetil le tistih, ki sisteme uporabljajo za strežniške dejavnosti, pač pa bo poskrbel tudi za nas - namizne uporabnike računalnikov. Preizkusna različica Longhorna - MS Longhorn M6 imenovana - naj bi med ljudstvo prišla oktobra. Več poiščite tu.

10 komentarjev

NV35 bo GeForce FX 5900 Ultra

Techconnect - Po poročanju TechConnect se je nVidia odločila svoj najnovejši grafični čip NV35 poimenovat kar GeForce FX 5900 Ultra. Luč sveta naj bi ugledal 14. tega meseca, teste pa lahko pričakujemo v kratkem. Seveda bo najnovejši grafični čip hitrejši od 9800 Pro in 5800 Ultra, a velikih razlik naj ne bi bilo. Največje razlike naj bi se pokazale pri velikih ločljivostih, omogočenem glajenju robov FSAA in anizotropnem filtriranju.

Seveda pa ima ATI že pripravljen odgovor na FX 5900 Ultra, a so se odločili da želijo najprej videti zmogljivosti NV35. Kot pravijo ima R350 še velike arhitekturne potenciale in najboljši dokaz naj bi bil Radeon 9800 Pro podjetja POWERCOLOR z 2 ns pomnilnikom in višjimi frekvencami grafičnega procesorja in pomnilnika. Več!

7 komentarjev

MSI FX 5600 z 256 MB pomnilnika

X-Bit Labs - Eden največjih partnerjev nVidie - MSI (Microstar International) - bo začel s prodajo grafične kartice GeForce FX 5600 z 256 MB pomnilnika. Tako naj bi bila to prva ("uporabna") grafična kartica za končnega uporanika s tako količino pomnilnika. MSI bo izdal dve različici FX 5600 - eno s 128 MB (FX5600-VTDR128) in FX5600-TD256 z 256 MB pomnilnika. 10. maja naj bi stekla prodaja na Japonskem. In še cena: $225 za grafično kartico z 256 MB in $205 za tisto s 128 MB. Klik!

1 komentar

Gigabyte in Computex

The inquirer - Podjetje Gigabyte se je odločilo, da letos ne bo prišlo na Computex -- enega največjih računalniških sejmov na svetu -- zaradi bojazni pred virusom SARS. Namesto tega bodo imeli lastno predstavitev kar preko interneta, kjer bodo predstavili celo vrsto novih izdelkov, od grafičnih kartic pa do prenosnikov. Ker je bil Computex načrtovan od 2. do 6. junija, bo Gigabyte najverjetneje priredil svojo predstavitev nekje istih dni, ni pa še znano komu vse bo namenjen. Na tem naslovu si preberite več.

0 komentarjev

Nokia ostaja prva

24 ur -

Razvoj barvnih zaslonov, digitalne predstavljivosti in vse večja združljivost z ostalimi napravami sta po mnenju analitikov IDC dobra napoved za celotno mobilno panogo v letu 2003, medtem ko bodo v prodaji prednjačili t.i. pametni telefoni.

Na prvem mestu največjih dobaviteljev po IDC-ovih izračunih ostaja finska Nokia, sledijo pa ji Motorola, Samsung, Siemens in LG, ki je s tega mesta izrinil družbo Sony Ericsson. Več o tem.

4 komentarji

iStranišče

iStranišče

vir: News.com
News.com - WWW.C. je stranišče (WC), ki ga trenutno testirajo v Angliji. Ampak to ne bo običajno stranišče, saj boste med opravljanjem potrebe lahko deskali po internetu. V prenosni straniščni kontejner bo namreč vgrajen PC z Windowsi XP Professional (ali morda WC Edition?). Vse skupaj bo podpiralo 6-kanalni prostorski zvok, internetne strani bomo gledali preko plazma ekrana, za večje udobje pa bomo lahko brezžično tipkovnico vzeli v naročje. Do interneta bomo dostopali preko brezžičnega omrežja 802.11b. Prav tako pa bodo lahko vsi, ki bodo čakali v vrsti na prosto stranišče deskali po...

33 komentarjev