»

Milijardnim vlaganjem v R&R ne sledijo nujno rezultati

The Wall Street Journal - Kot obrabljeno mantro poslušamo, da so podjetja pa tudi države in družba lahko konkurenčni samo z vlaganjem v razvoj in raziskave (R&R). Sliši se logično, a realnost je pokazala, da najuspešnejša podjetja v računalniški branži niso tista z največjim proračunom za R&R, ampak z najučinkovitejšim trženjem in oglaševanjem, ugotavljata The Register in The Wall Street Journal.

Na eni strani imamo kanadski RIM, ki je lani v R&R vložil 6,8 odstotka svojih prihodkov, kar znese 1,35 milijarde dolarjev. V zadnjih treh letih se je ta znesek potrojil, medtem ko je RIM-ov tržni delež upadal. Tablični računalnik PlayBook, ki je njihov zadnji hit, ni rezultat lastnega razvoja, ampak so ga kupili v prevzemu.

Microsoft ima...

30 komentarjev

Vdor v podatkovne baze pri Epsilonu, prizadeti Kroger, JPMorgan Chase in drugi

Slashdot - Podobno kot McDonald'sovemu podizvajalcu lanskega decembra je tudi podjetju Epsilon ušlo nekaj osebnih podatkov o svojih strankah. V petek so namreč javnost obvestili, da so napadalci pridobili dostop do njihovih podatkovnih baz. Epsilon upravlja baze za več podjetij, med drugim tudi za Kroger, JPMorgan Chase, Capital One, Marriott Rewards, McKinsey in New York & Company, ki so vsa med prizadetimi.

Kompromitirane baze podatkov vsebujejo zgolj imena in elektronske naslove strank, zatrjujejo v Epsilon. Škoda je tako omejena le nanje, medtem ko drugih osebnih podatkov napadalci niso dobili. Kroger in JPMorgan Chase sta svoje stranke o vdoru že obvestila po elektronski pošti in jih hkrati opozorila, naj ne odpirajo pošte od nepoznanih oseb, če bi jo dobili. Drugih posledic naj...

1 komentar

Googlova prvoaprilska domislica udejanjena

engadget - Letošnja Googlova prvoaprilska potegavščina je bil sistem Gmail Motion, ki je domnevno omogočal upravljanje elektronskega predala Gmail s kretnjami in pisanje sporočil na enak način. Da je vse skupaj zgolj prvoaprilska domislica, so ljudje dojeli hitro, a kaj če bi bilo vse skupaj resnično možnost. Nihče ne pravi, da bi bil tovrstni sistem hitrejši ali bolj praktičen od klasičnega vnosa, a bil bi kul.

Na Inštitutu za kreativne tehnologije Univerze v Južni Kaliforniji so napisali ustrezno programsko opremo in krmilnik Kinect uporabili na točno tak način. S kriljenje z rokami je mogoče odpreti odjemalca za elektronsko pošto, napisati sporočilo in ga poslati, tako da poližete znamko in jo prilepite na kolena. Programska oprema in...

11 komentarjev