»

Modificiranje podloge za miško

Bit Technologies - Bit-Techovci so nam že mnogokrat ponudili zanimive ter, bolj pomembno, doma enostavno izvedljive lepe modifikacije. No, tokrat so se spravili na izdelavo lastne podloge za miško, pod katero imamo še osvetlitev iz LED diod. Zadeva izgleda zelo lepo, še posebej v temi, saj izgleda, kot da bi podloga lebdela nad površino mize. Je pa zanjo potrebnega kar precej dela, materiala ter živcev. Klik! Thnx, experimetant.

3 komentarji

Microsoft Sporočilnik: Beži!

The Register - Lahko reči, malce težje izvesti.

Kakorkoli, na NTCompatible sem našel zanimiv članek (v trenutku pisanja povezava ne dela - klikni Klik! niže), ki z minimalnim posegom v sistem Messengerja doda v seznam nameščenih programov v oknu "Dodaj/Odstrani programe".

A tudi po tem, ko Dobroto ročno odstranite, vam bo Microsoft predlagal "nujen popravek", ki pa omenjen skupek kode ponovno namesti. Klik!

5 komentarjev

Semi računalniška novica

Overclockers Australia - Tole je pa zopet ena stvar, ki me je impresionirala... Sicer ni ravno veliko povezana z računalništvom, malce pa vseeno. Vsi tisti, ki občudujete dobre jeklene konjičke si morate ogledati tole.
Nekdo je v svojo Hondo Acuro vgradil čuda stvari. Če si ogledamo je tu en super-duper radio, oh in sploh hudi zvočniki, ki si jih lahko od spodaj ogledamo iz prtljažnika skozi pleksi steklo, znotraj je en kup huuuudih ojačevalcev ter računalnik! Da, prav ste slišali... računalnik z monitorjem v prtljažniku ter z dvema v naslonjalih za glavo od voznika in sovoznika. Res, tole si le oglejte, načudili se boste še in še!

6 komentarjev

Peka cedejev prek avtomata

News.com.au - Zanimiva novica iz avstralskih logov: V mestu Adelaide v Avstraliji je v veleblagovnico postavljen prvi avtomat za peko zgoščenk. Postopek je zelo enostaven. V prvo režo vstavimo zgoščenko, ki jo želimo presneti, v drugega pa prazen cede. Postopek traja manj kot deset minut (to nakazuje 8-12x pečenje), stane pa pet avstralskih dolarjev, kar znese slabih sedemsto tolarjev. Za dodatek 250 SIT pa lahko kupite zgoščenko kar v avtomatu :D. Zanimivo, kaj? Thnx, experimetant!

2 komentarja

Matične plošče s Sis645 čipovjem

Tom's Hardware - Podjetje Sis se s svojimi vedno boljšimi čipovji očitno vrača na tržišče osnovnih plošč, saj ga podpira vedno več proizvajalcev. Tako so na Tom's Hardware spisali test desetih matičnih plošč za Pentiume 4 s čipovjem Sis645. Testirali so plošče podjetij Abit, AOpen, Asus, Biostar, Epox, Gigabyte, MSI, Jetway, Soltek in Soyo. Test se nahaja tukaj, po besedah avtorja pa je Sisovo čipovje resna grožnja Intelovemu čipovju i845.

0 komentarjev

Aluminijaste maske za CD pogone

Dan's DATA - Verjetno vsi poznate aluminijasta ohišja podjetja Lian Li. Ob aluminjastem ohišju sprednje strani CD in DVD pogonov ter disketnikov kar nekako kazijo celotno podobo ohišja. Rešitev za to so Lian Lijeve samolepilne "maske" za zgoraj omenjene enote. Iz narisa, po modifikaciji, enote zgledajo zelo lepo, s stranskih kotov pa malo manj lepo ;p. Test najdete tukaj.

1 komentar

CD-R/RW novice

CDR-Info - Na CDR-Info so napravili primerjalni test treh 40x pekačev. Na paleti so se znašli ASUS, LiteOn in Cendyne. Oglejte si obsežen test tukaj in presodite, če se vam že splača kupovati tako hiter pekač. Sam še vedno pravim, da je Plextor 40x naj!
Tem štirim pekačem sledi tudi Freecom 40x, katerega test lahko tudi kmalu pričakujete na CDR-Info.

Še ena novica. Teac 24x (test na Slo-Techu) je dobil novi Firmware, toda na žalost Mt.Rainerja še ni, je pa malce izboljšana kakovost in hitrost pisanja ne visoko kvalitetne CD-RWje (Lahko potrdim iz svojih izkušenj, da se popravek izplača - tukaj.)

1 komentar

AMD o novem Celeronu

X-Bit Labs - Kot verjetno že veste misli Intel okoli 20. maja letos obdelodaniti nove Celerone Willamette (obubožani p4 - 128kB L2 predpomnilnika, socket 478,...) z začetnimi hitrostmi od 1,7GHz naprej. AMD ni vesel tega spljoh, saj se njihovi Duroni pri precej nižjih frekvencah nikakor ne morajo kosati s prihajajočimi C-ji. Kaj bodo postorili, da jim trg ne bo ušel iz rok:
- dvig tehnologije izdelave na 0,13mikronov - Appaloosa jedro (še vedno le 64kB L2);
- hitrost vodila 266MHz;
- ostalo bo ime Duron, toda poimenovanje hitrosti bo podobno tistemu od XP-jev.
To je to, mislite da jim bo uspelo? Več o teh procesorjih (tudi o hitrostih) tukaj.

4 komentarji