»

Intel gre na 0.13

EBN - Intel je naredil prve procesorje, ki temeljijo na novi .13 mikronski tehnologiji. Procesorje, narejene v .13 mikronski tehnologiji misli začeti prodajati v začetku leta 2002. Kaj pa sploh prinaša nova izdelava? Dosti manjšo velikost jedra ter izredno zmanjšano delovno temperaturo, delovanje na manjši voltaži ter boljšo overclockabilnost. Žal je pa Intel izjavil, da bo .13 mikronsko tehnologijo uporabil samo v p4 ter kasnejših procesorjih. Kaj pa .13 Coppermini? So jih ovrgli? Zadnje čase je pri Intelu vse možno...

[popravek novice, 21:31] Pretorijanec me je popravil, saj v dveh ostalih novicah piše, da bo Intel .13 mikronsko tehnologijo uporabil tudi na ostalih procesnih enotah. Za neljubo napako se opravičujem. Strelski vod bo opravil svoje jutri ob 15:00, #slo-tech

1 komentar

Prvi april all the way

Dangerous Dog - OK, priznam, naša prvoaprilska šala je bila en mičken kruta (in, po mojem mnenju, prvovrstno izpeljana, saj smo do polnoči na IRCu vsi bentili, kako bo dolgčas brez Slo-Techa), ampak tale štos je pa že čez linijo! Prvega aprila leta Gospodovega dvajurjevo in ena so se, kot strela z jasnega, pojavili Detonatorji 8.33. Novica se je tudi drugega aprila širila ko nora, dokler jih niso pri Dangerous Dogu celo sprobali. Na seznamu podprtih kartic je tudi Geforce3, GF3 PRO ter GF3 Ultra, v seznamu dodatnih nastavitev pa tiči opcija "Enable Software HSR". Če bi nVidia resno izdala gonilnike s podporo Hidden Surface Removal tehnologiji, bi to bila prava mala senzacija. Tako se je tip spravil testirat ter ugotovil - da tudi ob omogočeni funkciji 3D Mark 2001 ne naredi niti enega testa več. Nato je pogledal datum izida gonilnikov, ter ugotovil - da je bil nategnjen za prvi april. Sedaj pa recite, ni lepo enkrat letno nategovati folk . Klik za celotni članek....

1 komentar

nVidiinih koliko?

3DGPU - Vas je že kdaj prešinilo vprašanje, koliko različnih procesorjev za obdelavo slike je spesnila nVidia? Ja, otroci, vse se je začelo daaaavnega leta 1995, ko je nVidia izdala čipovje NV1... Čakajte... Pa kaj vam to govorim? Oglejte si tabelo, če vas zanima... Zdržal sem do Geforcea 256 DDR, potem je postalo že dolgčas.

0 komentarjev

Microsoft ne bo implementiral Bluetootha

EETimes - Microsoft se je odločil, da ne bo vgrajeval tehnologije Bluetooth v svoj prihajajoči operacijski sistem Windows XP. Razlog ukinitvi podpore je, da je Bluetooth na računalniškem velesejmu CeBIT naredil hudo napako, saj mu ni ratalo vzpostaviti nekakšne celovite brezžične pokritosti. Na tem dejstvu Microsoft sklepa, da Bluetooth pač še ni razvit do take mere, da bi lahko implementirali podporo zanj. To pa seveda ne pomeni, da sploh ne bomo mogli uporabljati Bluetooth naprav. To se (eventuelno, če se bo standard prijel toliko, da bomo kupovali naprave tega standarda) bo dalo z ustrezno namestitvijo gonilnikov, tako da ne zganjajte panike, če ste s tem standardom imeli kakšne velike načrte (v kar dvomim ). Če slučajno ne veste, kaj je Bluetooth: to je brezžični standard, ki naj bi omogočal vsesplošno povezljivost najrazličnejših naprav med sabo. Primer: V sobi je 5 računalnikov, mikrovalovna pečica, hladilnik, televizija ter pipica v svet. Če so vse naprave kompatibilne z Bluetooth...

6 komentarjev

Raziskovanje zdravil za raka v SETI stilu

The Register - Univerza v Oxfordu bo začela raziskovalni projekt v SETI stilu za raziskovanje zdravil za raka. Organizatorji upajo, da se bo 6 milijonov ljudi vključilo v ta projekt, ki vključuje dol-povleko programa in uporabo zmogljivosti računalnika za obdelavo podatkov. To bi pohitrilo proces odkrivanja zdravil za 3-5 let.
Več informacij o tem projektu lahko najdete tukaj, kjer lahko tudi dol-povlečete program za ta projekt.

19 komentarjev

Microsoft Office XP

WinInformant - Microsoft je objavil informacije o različnih izdajah Office XP, informacije o cenah tega programskega paketa in o preizkusni verziji Office XP.
Office bo na voljo v več izdajah; cene pa bodo od $239 za Standard Edition upgrade do $800 za Developer Edition za nove uporabnike. Microsoft pa ni izdal cen za naročnino.
Office XP bo na voljo za prodajo 31. maja letos. In da bi pospešili prodajo tega programskega paketa, bo Microsoft ponudil 1 milijon kopij preizkusne verzije, ki traja 30 dni po instalaciji na sistemu, za $9.99 (za poštnino in pošiljanje). Iz Microsoft UK pa so povedali, da bodo ponudili preizkusno verzijo zastonj na njihovi spletni strani naslednji mesec.
Za več informacij o Microsoft Office XP si poglejte uradno stran.

1 komentar

Še o IE varnostni luknji

ActiveWin - Pred nekaj dnevi smo že opozarjali o varnostni luknji v IE, za katero je Microsoft izdal popravek in opozoril, naj si ga čimprej instaliramo. Vendar pa je nekaj uporabnikov ob instalaciji dobilo opozorilo, da tega popravka ni treba instalirati na njihovem sistemu. To opozorilo pa je napaka, pravijo v Microsoftu. Če je popravek namreč instaliran na sistemu, ki ima drugo verzijo IE kot te verzije, za katere je bil popravek narejen (se pravi - IE 5.01 in IE 5.5), se bo prikazalo to opozorilo. Opozorilo pa je nepravilno, in Microsoft priporoča, da si uporabniki instalirajo IE 5.01 ali IE 5.5, ter ponovno instalirajo popravek.

2 komentarja

Matrix 2

Jaz - Za oboževalce filma Matrix: na spletu sem slučajno naletela na to stran, ki vsebuje nekaj informacij in slik filma Matrix 2. Ampak - look at your own risk... Jaz se bom raje pustila presenetit, ko bom gledala film v kinu.
Mimogrede, stran se je meni dokaj počasi nalagala, tako da bodite potrpežljivi.

8 komentarjev