»

Zaradi izolacije Rusije težave v vesolju

Slo-Tech - Medtem ko zahodni tehnološki velikani obračajo hrbet Rusiji, tudi ta otežuje življenje nekaterih zahodnim podjetjem. OneWeb, ki gradi satelitsko internetno omrežje, uporablja Roskozmosove storitve za njihove izstrelitve in utirjenja, kar je po izbruhu vojne postalo precej bolj zapleteno. Na izstrelišču Bajkonur je raketa sojuz s 36 sateliti OneWeb, ki bi morala poleteti v soboto, a se to morda ne bo zgodilo.

Direktor Roskozmosa Dmitry Rogozin je v intervjuju na Twitterju dejal, da bo Rusija izvedbo izstrelitve zahtevala dodatna zagotovila in zaveze. Terja zagotovila, da sateliti ne bodo služili vojaškim namenom in da britanska vlada lastniško izstopi iz podjetja. OneWeb ne glede na izbiro izstrelišča - Bajkonur v Kazahstanu ali Francoska Gvajana - uporablja ruske rakete Sojuz. Z vsako izstreli 34-36 satelitov do popolnitve kosntelacije, ki bo v prvi fazi vsebovala 648 satelitov (trenutno jih je v orbiti 428). Britanska vlada je v podjetje vstopila leta 2020, ko je za 500 milijonov...

24 komentarjev

Ponujamo zaposlitev: PHP razvijalci @ Agiledrop


Pridruži predani ekipi digitalnih navdušencev ter nam pomagaj ustvarjati prihodnost spleta! Delujemo na globalnem trgu, kjer za velike blagovne znamke in pomembne organizacije razvijamo napredna spletna mesta, aplikacije in trgovine.

Razvijalci, ki se nam pridružijo na novo, začnejo z delom na uvajalnem projektu, pomaga jim tudi mentor. Verjamemo v ekipni duh zadovoljstvo zaposlenih, transparentni smo glede možnosti napredovanja - poklicna pot in temu primerna plača sta jasno opredeljeni. Vsem zaposlenim nudimo ne stresno delovno okolje in ravnovesje med delom in prostim časom, saj se zavedamo, da so popoldnevi namenjeni družini, prijateljem in hobijem. Kaj še čakaš? Pridruži se nam!

Preberi več »

Zahodni tehnološki velikani obračajo hrbet Rusiji

Slo-Tech - Zahodna družbena omrežja in IT velikani so se po začetku napada na Ukrajino dokaj odločno lotili omejevanja ruske propagande, pospešeno zapirajo tudi svoje storitve v Rusiji.

Kaj kmalu po ruski invaziji na Ukrajino prejšnji četrtek je postalo jasno, da so Rusija in zahodna tehnološka podjetja na hitri poti v prepir. Vemo, da je vzhodna velesila v zadnjem desetletju postala eden poglavitnih proizvajalcev spletnih političnih dezinformacij, zato je bilo logično pričakovati, da bo ob začetku vojne sprostila potencial svojih internetnih trolov in skušala s propagandno vojno v spletnih objavah utrditi svoja stališča. Toda v nasprotju z nekaterimi preteklimi dogodki so bili tokrat Meta, Twitter in ostali na to odlično pripravljeni. Hitro so se lotili preverjanja informacij, ki so ob spopadu zaokrožile po omrežjih, kar ruskim organom seveda ni bilo preveč všeč, nakar so si udarci in protiudarci sledili z veliko naglico.

Že v petek je Rusija otežila dostop do Facebooka, ker se omrežje ni...

213 komentarjev

Google se vrača v pisarne

The Verge - Googlovega dela od doma zaradi epidemije bo konec. Že ob najavi hibridnega načina dela so bili številni zaposleni nezadovoljni, saj podjetje ni predvidelo možnosti trajnega dela od doma. Sedaj je sporočilo, da se 4. aprila zaposleni vračajo v pisarne v Silicijevi dolini.

Hibridni način dela bo zaposlenim omogočal nekaj fleksibilnosti, saj bodo tri dni tedensko v pisarni in dva dni doma. Nekateri bodo v pisarni tudi večkrat, približno 14.000 zaposlenih pa bo bodisi delali od drugod bodisi trajno od doma. To je bil eden glavnih očitkov ob najavi hibridnega načina dela, saj so med epidemijo mnogi zaposleni zapustili drago Silicijevo dolino in se preselili v cenejše dele države. Ti se ne morejo enostavno vrniti v pisarne v San Franciscu. Google pravi, da je 85 odstotkov zahtevkov za tovrstno delo odobril. V podjetju je sicer 156.600 zaposlenih.

edtem bodo v pisarnah ukinili obvezno nošenje mask za cepljene, prav tako bodo spet odprli kavarne, restavracije in druga mesta srečevanja....

2 komentarja