»

Vedno dovolj prostora - 16GB microSDHC kartice

Slo-Tech - Na spletu so se pojavile prve slike telefonov s pomnilniškimi karticami velikosti 16 GB. S podporo se lahko pohvalijo Nokia E51, E90 in N95 ter Samsung SGH i780 in Sony Ericsson K850i.
Sandisk je tako izpolnil svoje obljube na sejmu CES, microSDHC kartice pa se nezadržno bližajo zgornji meji prostornosti - le ta naj bi bila 32 GB.

Pomnilniške kartice naj bi bile na voljo kasneje letos - junija. Klik!

36 komentarjev

Ta teden v Kiberpipi

Kiberpipa - Na torkovem Pipinem odprtem terminu boste lahko izvedeli, kaj zanimivega se je dogajalo na osmem srečanju razvijalcev in ljubiteljev odprte kode FOSDEM'08, ki je prejšnji vikend potekalo v Bruslju.

Na sredinih Spletnih uricah bo govora o Javascript dogodkih (predavanje, ki je bilo zaradi bolezni prestavljeno z 20.2.). V drugem delu predavanja o naprednem JavaScriptu se bomo posvetili dogodkom, ki lahko določene aplikacije zelo poenostavijo, kljub temu pa se v JavaScriptu večinoma uporabljajo le za lovljenje osnovnih dogodkov v povezavi z brskalnikom. Izvedeli boste, kako naredimo svoje dogodke, jih lovimo in procesiramo in kdaj nam lahko pridejo prav.

Kot smo na Slo-tech že napovedali, Kiberpipa v sodelovanju z Fakulteto za računalništvo in informatiko v tem tednu začne s ciklom predavanj o umetni inteligenci, ki bodo potekala vsak drugi četrtek ob 19h. Ta četrtek bo dr. Borut Batagelj govoril o biometričnem sistemu za prepoznavanje in kategorizacijo obrazov. Vabljeni!

7 komentarjev

Odkrite gobe, ki za svojo rast izkoriščajo radioaktivno sevanje

Cladosporium sphaerospermum

vir: FOX News
Slo-Tech - Znanstveniki so na enem izmed najbol neverjetnih mest na Zemlji, natančeneje na stenah jedrskega reaktorja v Černobilu odkrili gobe, ki za svojo rast izkorišča ionizirano radiaktivno sevanje ki ga oddaja poškodovani jedrski reaktor. Po nekoliko podrobnejši analizi so znanstveniki odkrili da so gobe bile zelo bogate z melaninom in za svojo rast uporabljajo podoben postopek kot rastline - slednjim namreč pri rasti pomaga klorofil, ki pretvarja sončno energijo v kemično, pri teh...

43 komentarjev

Resnična resničnost!

RTV Slovenija - Danes zvečer ste vsi ponovno lepo vabljeni pred male zaslone, saj je znova na sporedu oddaja Resnična resničnost. Ogledate si jo lahko na drugem programu TV Slovenija ob 22:15, vsi, ki danes nimate časa, pa si jo lahko ogledate tudi jutri ob 14:45, prav tako na TV Slovenija 2.

Oddaje smo se tokrat lotili nekoliko drugače - kako, naj ostane presenečenje. Posvetili smo se predvsem operacijskim sistemom. Pokazali bomo, kako delujejo, kakšne so prednosti in slabosti najbolj priljubljenih OSov in katere operacijske sisteme uporabljamo v mobilnih napravah. Seveda nismo zanemarili tudi virtualnih strojev, emulatorjev in OSov, ki jih poganjamo na daljavo.

V rubriki igre si lahko ogledate, kaj novega nam ta mesec ponuja igričarska industrija, medtem ko bodo novice tokrat jabolčne: s kamerami smo prisostvovali slovenski predstavitvi najnovejšega Applovega prenosnika, MacBooka Air.

Vabljeni!

67 komentarjev