»

Spire zračni hladilniki

I Am Not A Geek - Zračno hlajenje procesorjev je dokaj primitiven način hlajenja, saj hladilnik sestavljajo le hladilna rebra in ventilator. A mogoče sta ravno preprostost in učinkovitost poglavitna razloga, da je to še vedno najbolj razširjena in priljubljena oblika hlajenja. Če se ne ukvarjamo z navijanjem nam odgovarja skoraj vsak hladilnik. Med njimi sta tudi hladilnika podjetja Spire, ki so ju podrobno preučili na spletni strani jaz nisem piflar. Kot smo že omenili nista ravno najboljša ali najtišja, vendar predstavljata kar dobro razmerje med učinkovitostjo, tišino ter ceno.

7 komentarjev

Pregled AMD plošč

Tom's Hardware - AMD je eno izmed najuspešnješih podjetij na področju izdelovanja procesorjev. Njihov največji rival je Intel, ki trenutno prevladuje na vrhu s 3.06 GGz mlinčkom, a AMD je v tem poslu že kar nekaj časa, zato ni čudno, da današnje dni obstaja kar nekaj čipovij, na katerih so in še vedno tiktakajo procesorji prej omenjenega podjetja. Če bi radi videli celotno zgodovino teh matičnih plošč, odklikajte na Tom's Hardware kjer so spisali skoraj prekratek članek. V testu boste našli vsa čipovja, od KT133A, pa do trenutno popularnega nForce II.

12 komentarjev

Okno v notranjost

Voided Warranty - Da, res je, tovrstne modifikacije so postale izjemno razširjene. Vsi režejo svoje diskovne pogone in ohišja ter v nastale luknje tlačijo raznovrstna pleksi stekla, nanje rišejo ter pišejo in se igrajo z LED diodami. A tale modifikacija diska se mi vseeno zdi vredna omembe. Tip je v sicer kratkem, a slikovno obsežnem članku opisal kako je namesto zgornje zaščitne ploskve na trdi disk namestil pleksi steklo z lepim (in zelo pomenljivim [:D] ) logotipom njegove strani in vse skupaj osvetlil z zelenimi svetilnimi diodami. Zanima me, kdaj se bo našel kakšen junak, ki bo podobno modifikacijo posvetil Slo-Techu.

7 komentarjev

Nova anketa!

Slo-Tech -
Koliko 3DMarkov2003 dosežete s svojo mašino?
1001 - 5000 46%
(705)
moje ime je morphling1 25%
(388)
101 - 1000 14%
(220)
0 - 10 11%
(176)
11 - 100 3%
(54)
Skupaj glasov: 1543


Nova anketa je bolj za hec kot za res, ker sem pač take volje. [:D] Ne bojte se, ne bo dolgo!

9 komentarjev

DeCSS: hej ho, hej ho, na sodišče mi gremo...

The Register - -- Zopet. Jon Johansen, ki je pri petnajstih pomagal pri izdelavi DeCSS algoritma, ki mu je omogočil predvajanje DVD filmov na Linuk$ operacijskem sistemu in je danes hudo dobro plačan poba, se bo vrnil na sodišče.

Sodišče ga je januarja sicer oprostilo obtožb, vendar se je -- kako nepričakovano -- Motion Picture Association of America odločila, da se na odločitev sodišča pritoži. Klik!

Prav mu je. Kaj pa uporablja napačno programje! [>:D]

4 komentarji

NV31 in NV34 v četrtek

X-Bit Labs - Po pripetijah z ATI-jem in MSI-jem ter dobri prodaji Radeon kartic se je tudi Nvidia zbudila. Bodimo kratki; danes je Nvidia uradno zagotovila, da bo svoja NV31 in NV34 predstavila šestega tega meseca (v četrtek) na Game Developer Conference, San Jose, Kalifornija. Specifikacije teh grafikulj smo premlevali že ničkolikokrat in jih verjetno znate že na pamet, zategadelj jih ne mislim ponavljati. Klik!

1 komentar

Microsoft: P2P -- neizkoriščen potencial

Microsoft - Poglavitna prednost t.i. P2P (peer-to-peer; odjemalec-odjemalec) omrežij je ta, da za svoje delovanje ne potrebujejo osrednjega posredovalno-nadzornega strežnika, ampak se odjemalci povezujejo medseboj. S tem ne le odpade zahteva po strežniški mašineriji, pride tudi do premika paradigme pri problematiki pasovne širine:
  • potreba po njej se v valovih porazdeli enakomerno po celotnem omrežju;
  • dosežen je večji izkoristek kapacitet t.i. mejnih, odročnih vej in računalnikov, ki bi v nasprotnem primeru podatke zgolj sprejemali.
Microsoft je s tem namenom izdelal dodatke za protokol IPv6, s katerimi je omogočil lažjo premostitev podjetniških požarnih zidov, ter serijo APIjev za Windows XP, s katerimi bo poenostavil izdelavo p2p aplikacij. Dasiravno bo njihovo delo moč izkoristiti v raznovrstne namene, je njihova vizija predvsem večja uporaba tovrstnih sistemov v podjetjih. Klik!

Pri tem gre (po mojem mnenju) vsekakor za izvrstno priložnost; pa ne za Microsoft, ampak za podjetja, ki tovrstne...

3 komentarji