»

DDR-II zamuja

EBNS - Po poročanju EBNS DDR-II pomnilnik očitno še ne bo prišel tako kmalu, kot smo si mnogi želeli. Njegova masovna proizvodnja naj bi se namreč začela šele sredi leta 2005, kar je kar leto pozneje, kot so sprva načrtovali. Takšno odločitev so sprejeli izdelovalci pomnilnika na zadnji konferenci. Poglavitna razloga za zamudo sta po njihovih besedah prepočasno potrjevanje novih standardov (spomnimo se DDR400) ter zavlačevanje proizvajalcev matičnih plošč, ki s trenutnim pomnilnikom svoje izdelke odlično prodajajo. Zaenkrat. Več o tem.

0 komentarjev

Nova recenzija!

Slo-Tech - Yeah, baby, yeah! začne naš pridni Slaine svojo, uganili ste, recenzijo. Tokrat si je posebej za vas ogledal odbito komedijo, kot jo je sam poimenoval, Austin Powers in Goldmember. Mike Myers ter Beyonce Knowels pod taktirko Jaya Roacha z obilico dobrih štosov so ključ do uspeha, dasiravno sama zgodba ni ravno verjetna. Sproščena komedija, pač. Če vas zanima, kako je Slaine ocenil film ali pa želite podati svoj komentar, brž klik!

3 komentarji

UV risanje

Metku.net - Dandanes ni nič posebnega, če prebarvamo tisto dolgočasno belo ohišje in nanj narišemo svoj vzorec. Nekateri so šli malo dlje in začeli barvati stvari kot so modemi, grafične kartice, zvočne kartice.... Na Metku Mods pa so stvar popeljali en nivo više in začeli ustvarjati z UV kemičnim svinčnikom. Lotili so se polepšati Albatronovega GF4 Ti4200. Vzeli so ga iz ohišja in začeli barvati povezave na vezju kartice. Po težavnem opravilu so stvar namestili nazaj v ohišje in prižgali UV katodo. Učinek je bil izjemen, saj se je kartica spremenila v občudovanja vredno umetnino. Vsekakor zanimiva modifikacija.

7 komentarjev

Ko 500 W ni dovolj

Mikhailtech - Potreba po kvalitetnem napajanju se večajo, saj procesorji in matične plošče potrebujejo vedno več elektrike. Zaradi tega so se sposobnosti napajalnikov močno dvignile. Pred nekaj leti je čisto zadoščal 250W napajalnik, ki bi danes lahko poganjal le še slabotnejše sisteme. Že za nomralno uporabo potrebujete vsaj 350 W, če pa imate priključene še kakšne ventilatorje ali dodatne diske, pa se poraba električnega...

10 komentarjev

Test "granitnih" plošč

Vse barve mavrice

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware - Granite bay oziroma E7205 je najnovejše čipovje, ki ga je izdelalo podjetje Intel. Na njih vam bodo lahko tiktakali le Pentium 4 procesorji, kar je že samo po sebi samoumevno. Če bi ga primerjali z nForce ll, bi našli mnogo skupnih lastnosti, kot sta dvokanalni DDR pomnilnik in pa SATA, katerega najdemo tudi na KT400 ploščah. V test je bilo vključenih kar 7 plošč različnih proizvajalcev. Posebnih odstopanj med njimi ni bilo, le malo boljša od konkurence pa je bila Gigabaytova GA-8INXP, katere zmaga ni bila čisto zaslužena, saj jo je dobila tudi na račun dveh IDE krmnilnikov, katerih večina uporabnikov ne potrebuje.

3 komentarji

100% navitje Thoroughbreda 1700+

Slo-Tech - Teden je naokoli in vremenologi so nam prinsesli zopet nekaj mrzlih dni. No, včerajšnega sem izkoristil ter poskusil izboljšati svoj prejšni najvišji overclock. Postopek je bil enak -- ohišje sem dal na polico okna ter ga priprl, da me ni preveč zeblo [:D]. Temperatura zraka ob hiši je bila okrog -10°C, kar se je pokazalo dovolj, da sem temperaturo vode ob delovanju spravil na -7°C. Zaradi dodatka hladilne tekočine G12, ki ga imam v prvi vrsti zato, da se mi kaj organskega ne zaredi v njej, se je le-ta čisto dobro počutila pri teh temperaturah, se pravi brez težav s kakšnim zmrzovanjem.

Po nekaj časa igranja z nastavitvami sem prišel do optimuma nastavitev za...

33 komentarjev

Telekom bo pohrustal Telemach?

Finance - Da bi Telekom kupil Telemach, se je po Telekomovih hodnikih šepetalo že kar nekaj časa, zdaj pa so se nekateri v Telekomu očitno odločili za bolj jasno igro. Po še nepotrjenih informacijah s strani časnika Finance bodo podatke o morebitnem povezovanju, ceni in posledicah združitve predstavili nadzornemu svetu, da bo obveščen o trenutnih pogovorih.

Pogovori o združitvi (kakor se lepše reče Telekomovemu načrtovanemu prevzemu Telemacha) potekajo že dobri dve leti. Razlog, da združitve še ni bilo, je bojda previsoka zahteva lastnikov Telemacha glede cene. Za vsakega naročnika (teh ima Telemach že močno prek 120 tisoč) so namreč zahtevali več, kot so pri nacionalnem operaterju telekomunikacij pripravljeni plačati. Klik!

20 komentarjev

Pomagajte!

3delavnica - Na naši prijateljski strani, 3delavnici, se je v forumu razplamtela debata o pomoči Janku, 35-letnemu invalidu, ki živi v domu za ostarele. Se zanima za računalnike ter s predpotopno verzijo le-tega izdeluje čestitke, s čimer zasluži tudi kakšen nujno potreben dodaten tolar. No, dejstvo je, da Janko potrebuje novejši računalnik, katerega si ne more privoščiti. Kliknite na to povezavo, malo pobrskajte po podstrešju, ter poglejte, česa več ne uporabljate. Debata o tem tudi na našem forumu. Saj veste, kaj pravijo: Slovenci smo v bistvu dober narod...

3 komentarji