»

Še malo o Pentiumu 4

Euro Gamer - Če bi Intel lepo nadaljeval svojo tradicijo, bi bil Pentium 4 imenovan Oktium. No, če vas P4 še vedno zanima, če še vedno ne veste točno za kaj se gre, kaj je NetBurst ter kaj je RIMM Rambus pomnilnik, čemu služi ter kaj izboljša - si preberite tole. Res poučen ter obsežen članek o tem novem, za Intelove pojme revolucionarnem, procesorju. Kar veselo na branje .

6 komentarjev

Konfiguracija z več monitorji

Turbo Tech - Ker Microsoft, naš dragi "Operation Systems Provider", zelo (in s tem mislim zelo zelo) slabo skrbi za dokumentacijo svojih možnosti, ki jih je vgradil v operacijske sisteme, se dostikrat pojavijo vprašanja. Turbo Tech se je dotaknil problema vezave večih monitorjev na več grafičnih kartic. Ja, tudi to je možno, Dual Head kartice niso nujne . No, fantje so se stvari lotili res pošteno, saj so se dotaknili vsake teme, ki bi nas utegnila zanimati pri vzpostavitvi "večmonitorjenja". Klik!

5 komentarjev

DDR ali ne?

FullOn3D - Za zdaj ne. Vsaj pri Pentiumih 3 ne. Zakaj, porečete? FullOn3D je naredil primerjalni test dveh DDR osnovnih plošč: Shuttle 32 DDR/SDR ter Gigabyte 6RX. Zakaj da se ne splača še vgradnja DDRja? Saj nič ne rečem, tehnologija je zelo impresivna, ter bo zares zacvetela potem. Še posebej, če se bodo uresničile Micronove grožnje, da bo izenačil cene 133 ter 266 MHz RAM modulov. To bi dobesedno šokiralo računalniški trg. Če vas zanima test teh osnovnih plošč, si ga le oglejte. Obetata zagotovo veliko.

0 komentarjev

Izpoved neke [T]rdonje

HardOCP - [H]ard|OCP že spet melje svoje. Tokrat so se, najbrž zaradi izjemne dolgočasnosti sobote, spravili na temo iskanja novic, prav med to dolgočasno soboto. Nekaj razlogov, ki so jih našteli...

  • Siti so starih novic
  • Siti so lepe grafike, ki ne skriva v sebi nič vsebine
  • Siti so "strokovnjakov" ter samoklicanih "gurujev"
  • Siti so 1000 različnih načinov kako meriti temperaturo v kišti
  • Pač so siti vsega
Pustimo dejstvo, da je človek vidno depresiven ob strani, ter poglejmo situacijo. Večine teh trditev (razen tiste o hlajenju) podpiram tudi jaz. Prav zato je pa tu Slo-Tech. Da dostavlja sveže novice, tudi kadar jih v resnici ni (taka je na primer tale sedaj)

5 komentarjev

Razlog pomanjkanja novic

Jaz - Heh, kaj naj vam rečem... Luni je odsoten za vikend, tako da je to sveto breme preložil name, njegovo "levo roko" (jaz sem levičar) . Na žalost sem bil cel dan v Ljubljani, ampak vseeno sta se našla Mate in TESKAn ter zapolnila vrzel... No, tukaj sem, živ in zdrav, pripravljen za paket novic. Pa pojdimo.

4 komentarji

815ED VS Via Apollo Pro133A

Tom's Hardware - Pri Tomovi trdini (Tom's Harware) so primerjali dve matični plošči. Prva je bila Aopen 815ED, druga pa ASUS CUV4X-D. Kot se že iz imena lahko razbere prva temelji na Intelovem čipovju 815ED, druga pa na Viinem Apollo Pro133A. Rezultati so bili zelo enolični, saj je v vseh testih zmagala Asusova plošča. Hja, kaj naj rečem... Intel ga je zopet polomil. Klik!

0 komentarjev