»

Jabolčna iPita

ZDNet - iMac, iPod... Oba zelo dobra izdelka, ki sta ob svojem izzidu požela nemalo občudovanja. Da pa se pripravlja nekaj velikega, čuti vsak pripadnik sadjarstva, ki ga pooseblja Steve Jobs. Oni, ki dogajanje na področju Apple-a spremljate bolj, že veste, da se ima v kratkem zgoditi prireditev 'MacWorld', ogromen reprezentativni mac-sejem. Na prejšnjem je prireditelj kljub temu, da ni obljubljal velikih stvari, obiskovalce razočaral. Je pa vprašanje, kako bo letos: šušlja se, naj bi predstavili iMac-a z LCD zaslonom... še pet dni in vedeli bomo.

0 komentarjev

Zopet višanje cene RAMov

Reuters - Kot potrošnik sem v tem primeru (kratkoročno gledano, bi se lahko reklo) 'prizadet', vendar osebno bolj kot ne pozdravljam odločitev vodilnih v izdelavi pomnilniških čipov (beri: Hynix in Samsung), ki nameravata svojim pogodbenim partnerjem zvišati cene za približno 30 %. Kot vemo, so cene zadnje čase 'podivjale' navzdol, ter se zopet izenačile z onimi pred približno dvema letoma, ki so jih dvignile težave z zemljo na Tajskem (ter pametni ekonomisti ). To je že drugi tovrstni dogovor v kratkem času, prvi je zvišanje cen CDR(W) medijem, na kar pa je vplivalo tudi kaznovanje tajskih podjetij.

Več o tem lahko izveste tukaj. Me prav zanima, če bi se slovenski prodajalci računalniške opreme bili sposobni zmenit kaj takega...

17 komentarjev