»

Prenovljena Download sekcija in Povezave

Jaz - Tako, pa sem končal s prenovo in indeksiranjem strani. Danes sem prenovil še sekcijo Povezave. Kot boste videli, je nekaj strani izginilo, veliko več pa jih je bilo dodanih. Prosim, da upoštevate prošnjo na koncu strani in tudi sami predlagate kakšno stran, ki se vam zdi vredna omembe.

Končal sem tudi s prenovo Download sekcije, ker je bil res že skrajnji čas. Opazili boste, da je precej izboljšana, saj je zraven vsakega programčka (seveda najnovejše verzije... nekaj sem jih tudi dodal) podatek o velikosti, domači strani proizvajalca ter povezava na dve download možnosti. Tudi v tem primeru vas vabim, da mi sporočite svoje želje glede DL sekcije. Uživajte!

11 komentarjev

Duroni vendarle brez BP_FID nožic?

Jaz - Vsi se še kako spomnite preplaha med overclockerji, ki ga je pred meseci povzročil AMD z novico, da bo s svojih SocketA procesorjev umaknil BP_FID nožice in s tem onemogočil overclockanje. Na srečo se takrat ni zgodilo nič in vsi smo pozabili na nevarnost. Toda, Miha mi je poslal opozorilo, da naj bi v Acordu imeli 800MHz Durone brez BP_FID nožic. 600 in 700MHz modeli še vedno imajo vse potrebno, toda baje jih bodo morali vrniti in zamenjati za zaklenjene. Ali je to res ali zaenkrat še ne vem, tako da bi cenil vse informacije na to temo. Če ne veste kakšna je razlika med odklenjenim in zaklenjenim Duronom, potem si poglejte naš članek na to temo, vse informacije pa mi lahko pošljete na e-email!

9 komentarjev

Prve slike dejanskega XBoxa

Voodoo Extreme - VoodooExtreme je bil prvi na internetu, ki je objavil dejanske slike Microsoftove "konzole prihodnosti", XBoxa. Gre za slike iz februarske (ja, malo zgodnji so ) številke EGM revije, toda kmalu po objavi so morali slike na zahetvo Microsofta odstraniti s strani. Na srečo so se ohranile drugje in tako si jih sedaj lahko ogledate tudi vi . No ja... moram priznati, da mi je neuradni dizajn bil precej bolj všeč. Srebrni X je vsekakor bolj fascinanten kot še ena povprečna črna škatlica...

14 komentarjev

Xyloc varnostna naprava

Little White Dog - Na Litttle White Dogu so objavili test zanimive napravice, ki sliši na ime Xyloc Wireless PC Security device. Gre za hardversko zaščito računalnika pred vdori... Če se vam to zdi nesmiselno, naj povem, da je še vedno večina vdorov v računalnike izvršena s pomočjo fizičnega kontakta in ne preko interneta. Zadevice, kot je Xyloc, so torej kot nalašč za kakšnega sistemskega administratorja, ki računalnika s pomembnimi podatki noče pustiti nezaščitenega.

0 komentarjev

Izdelava lastnih IDE kablov

HardOCP - Heh, še ena naloga za domače mojstre: izdelava lastnih IDE kablov. Natančna navodila in potek lahko najdete tukaj, zakaj pa bi se kdo dejansko lotil česa takega pa mi ni niti najmanj jasno. Še posebej glede na kompliciranost postopka... Če se vam je izdelava Cat5 kablov zdela zapletena, potem raje sploh ne klikajte na zgornjo povezavo .

2 komentarja

Izdelava UPSja

vir: 3ag
3ag - UPSji so še pred nekaj časa veljali za domeno velikih mainframe računalnikov v bankah in podjetjih, toda vse stvari se spreminjajo in sedaj tudi navadni uporabniki potrebujemo neprekinjeno napajanje. Marsikdo namreč svoje delo opravlja doma in ob nenadnem izpadu toka bi lahko šlo po gobe veliko pomembnih dokumetov. Tukaj pa na sceno stopi UPS. V bistvu gre za nekakšno baterijo, ki po izpadu omrežja računalnik še par minut drži pokoncu, toliko, da shranite dokumente in izvedete zaustavitev sistema. Ker pa so take zadevce lahko drage, so fantje pri HardwareOC objavili navodila za izdelavo lastnega UPSja. Po njihovih navodilih boste za okoli 250$ materiala dobili (resda izredno grd) UPS, ki bo zmožen...

7 komentarjev

BlowHole vodič

CaseEtc - Čeprav je takšnih in drugačnih vodičov za izdelavo BlowHolow (če mi nekdo najde pameten slovenski prevod dobi liziko!), je ta na CaseEtc zares vreden ogleda. Fantje so se članka lotili pošteno in uspelo jim ga je napisati na zelo jasen in informativen način. Ogled priporočam vsem, ki jih mikajo modifikacije ohišja, ogled pa ne bo škodil niti starim mačkom, saj bodo zagotovo izvedeli kaj koristnega. Priporočam!

4 komentarji

Nvidia objavila detajle v zvezi z GeForcom3

BBspot - Povsem nepričakovano je danes Nvidia odprla svojo dolgo zaprta usta in razkrila kar nekaj sočnih podrobnosti o njihovih prihodnjih produktih. Čeprav smo pričakovali nasprotno, je nakup 3DFXa še kako vplival na njihov razvoj. Ime najmočnejšega predstavnika nove generacije bo Voodoo GeForce3 Ultra GTS/MX Banshee 3000 Quadro. Šlo bo za napumpano verzijo navadne kartice, ki ji bo ime Voodoo GeForce3 Ultra GST/MX Banshee 2000. Kartica bo vsebovala vgrajen HDTV dekoder, do 2GB DDR RAMa, integriranih RAMDAC (wow!), 32 bitne barve in T&L enoto. Quake3 timedemo v resoluciji 640x480 naj bi pri 98% populacije povzročil epileptične napade, za ostala 2% pa bo mogoče v sistem priklopiti še en Voodoo GeForce3 Ultra GTS/MX Banshee 2000 v SLI povezavi, za kar bo po vsej verjetnosti potreben 500W napajalnik. Nove kartice bodo na voljo že v prvem četrtletju tega leta, več informacij pa dobite tukaj. LOL .

16 komentarjev

Intel Celeron 800 prihaja

AnandTech - Danes je Intel uradno začel z masovno dobavo Celerona 800, prve 100MHz različice teh procesorjev. Novi procesorji naj bi s hitrejšim sistemskim vodilom končno dohiteli AMDjeve Durone, ali jim bo to uspelo pa bo kaj malu jasno. Sodeč po prvih testih temu ni tako, saj je procesor še vedno dražji in počasnejši od enako frekvenčnega Durona. Velikoprodajna cena je 170$, pri nas pa naj bi se pojavili kaj kmalu. Me prav zanima, kako se overclockajo!

5 komentarjev

Še več žužkov v i850 čipovju

Tech Web - Po neštetih poročilih o žužku v i850 čipovju, ki otežuje delo s PCI vodilom, je CRN odkril še enega nemarnega žužka. Ta bo prizadel predvsem ljubitelje DVDjev, namreč zvok, ki preko gre iz DVDja preko sistemskega vodila v zvočno kartico rad preskakuje ali pa celo popolnoma ustavi. Intelu se seveda zadeva ne zdi dovolj resna, da bi čipovje poklicali nazaj (v bistvu si tega niti ne smejo privoščiti), za 24. februar pa že obljubljajo novo revizijo čipovja, B4 (trenutna je B1 prime). Me prav zanima, ali bo nova različica odpravila napake.

1 komentar

Intel že dobavlja P4 1.3GHz

Tech Web - Sodeč po Tech Webovem poročilu je Intelov "baby P4" že od sredine decembra na voljo strateškim OEM partnerjem, kot je Dell. O najmanjšem Intelovem P4 je bilo kar veliko govora, saj naj bi ta procesor kupce končno odtegnil od starajočih se P3jev in jih privabil k nakupu novih, svetlečih P4. Zakaj bi bilokdo z malo soli v glavi to dejansko tudi naredil mi ni najbolj jasno, saj je 1.3GHz P4 po vsej verjetnosti počasnejši celo od 1GHz P3. Kakorkoli, novi procesor stane 409$, kar dejansko ni tako ogromno, toda še vedno precej preveč glede na njegove sposobnosti...

1 komentar

Intelov MP3 predvajalnik

Intel - Intel je včeraj najavil svoj novi produkt, toda tokrat ne gre za kakšen procesor, ploščo ali čipovje, temveč za prenosni MP3 predvajalnik. Očitno se je velikan odločil preizkusiti na področju, kjer sta propadla Diamond in Creative. Naparvici je ime Intel Pocket Concert Audio, opremljena pa je s 128MB StrataFlash pomnilnika, kar zadostuje za okoli 4 ure glasbe. Zadevico napajata dve AAA bateriji, ki imata dovolj moči za okoli 10 ur neprekinjenega predvajanja. Še ena lepa lastnost predvajalnika je programibilen firmware, kar pomeni, da bo IPCA mogoče reprogramirati z bodočimi glasbenimi standardi (Ogg Vorbis...) ali ga kako drugače prilagoditi (zaščita?). Še se sedaj navdušeno sprašujete kdaj in kako bo zadeva na voljo, naj vas prvo ohladim s ceno: 299$, kar bo pri nas zneslo 100+ tisočakov. Če si zadeve še vedno močno želite, naj povem, da bo masovno na voljo že februarja. Koliko je nakup take zadeve smiseln ob DiscManih, ki znajo brati MP3je s CDjev, je seveda več, kot tehtno...

4 komentarji

MSIjevi načrti za začetek 2001

PC Stats - Na PC STATS smo pred nekaj dnevi videli najavo vseh prihajajočih ABITovih plošč, sedaj pa so se fantje spravili nad MSI. Objavili so pregled vseh MSIjevih plošč, ki bodo na voljo v prvem četrtletju 2001. Zadevo se izplača pogledati, saj so opravili temeljito delo in opisali ter poslikali veliko večino plošč, ki jih je res ogromno! Očitno so MSIjevci zares produktivni... samo različnih K7 plošč je (najmanj) 5!

0 komentarjev

Prve matične plošče za Crusoe

X-Bit Labs - Transmetini Crusoe procesorji se končno uveljavljajo in moram priznati, da jim kar privoščim, saj gre za nadvse luštkane zadevice. Po začetku proizvodnje prvih Crusoe prenosnikov, je sedaj podjetje TMC najavilo prvo matično plošči za Crusoe. Ne gre za tipičen izdelek, ki ga poznamo PCjaši, temveč za zelo kompaktno platko, namenjeno uporabi za kakšne terminale, "book" računalnike in podobne zadeve. Še nekaj spcifikacij:
  • LongRun Technology, ki podpira procesorje do 600MHz,
  • 2x Intel 82559B čipa za Dual LAN,
  • SMI 721 grafika s 4MB RAMa, ki podpira Dual View in Dual Display,
  • 64MB RAMa na plošči, ena DIMM reža za do 128MB pomnilnik,
  • 144MB SSD, do 288MB (ne, ne vem kaj je to ),
  • ATA33 podpora, ATA66/100 podpora z ustreznim kablom,
  • 66MHz zunanja frekvenca,
  • ena PCI reža

0 komentarjev