»

Athlon 64 3000+ pod drobnogledom

X-Bit Labs - Ob takšnih ponedeljkovih večerih, ko se na IT-sceni ne dogaja mnogo, je čas, da si ogledamo kakšen test. To pot so si Rusi ogledali, kaj nam AMD ponuja za dobrih dvesto dolarjev. Ugotovili so, da se Athlon 64 3000+ kljub prepolovljeni velikosti drugonivojskega predpomnilnika napram 3200+ (oba tečeta pri 2 GHz) z njim uspešno kosa, saj zaostaja za borih pet odstotkov po moči. Pentiuma 4 2,8 GHz, ki stane približno enako, pa...

34 komentarjev

Faksi se ne predajajo

vir: BBC
Slashdot -

Zanimiv članek so objavili na BBC, v katerem ugotavljajo, zakaj se tako stare naprave, kot so faksi, še vedno presenetljivo dobro držijo na tržišču in da nič ne kaže, da bi se v bližnji prihodnosti poslovile. Kljub temu, da lahko faks popolnoma nadomesti elektronska pošta, statistika kaže, da je bilo v prejšnjem letu poslanih za dve petini več faks sporočil kot leto poprej. Trend pa se še nadaljuje.

Avtor ugotavlja, da je za to več razlogov. Faks sporočila so na sodiščih dokazni material, medtem ko za elektronska sporočila to še ne velja povsod. Drugi razlog pa so reklame ali spam, ki se kaj hitro začnejo množiti v vašem elektronskem nabiralniku, medtem ko so primeri, ko bi nekdo...

7 komentarjev

Intelove novoletne zaobljube

The inquirer - Na koncu vsakega leta podjetja predstavijo načrte za naslednje leto. O teh načrtih se potem piše večino decembra in januarja. Manjkrat pa vidimo analizo, koliko obljub so uspeli na koncu leta uresničiti. The Inquirer je tokrat pogledal, kaj so pri Intelu od svojih obljub izpolnili.

Glede na načrt predstavitve izdelkov, ki so ga delili lanskega decembra, bi danes morali že uživati ob 3,4 GHz Prescottu, izdelanem v 90-nanometrski tehnologiji. Kakor vemo, to ni tako, saj je trenutno največ, kar je mogoče dobiti, Pentium 4 Extreme Edition. Avtor članka predvideva, da so vzroki za zamude Prescotta težave s pregrevanjem. Vendar tudi napovedani procesorji za 2. februar (glej povezano novico) ne bodo tisto, kar so obljubili pred enim letom. Bomo videli, kako se bodo obnesli v testih sedaj, ko AMD vedno bolj pritiska s svojimi Opteroni.

5 komentarjev