»

T-2 ne gre v stečaj, potrjena prisilna poravnava

vir: Delo
RTV Slovenija - Telekomunikacijsko podjetje T-2 vendarle ne gre v stečaj, je včeraj razsodilo mariborsko sodišče, ko je zavrnilo zahtevo Telekoma Slovenije, ki je sicer največji upnik mariborskega podjetja.

Uradno se je saga podjetja T-2 začela konec preteklega leta, ko je bilo podjetje zaradi plačilne nesposobnosti prisiljeno na mariborsko sodišče vložiti zahtevo za začetek postopka prisilne poravnave. S tem so se želeli izogniti stečajnemu postopku, ki ga je Telekom Slovenije kot tretji upnik zahteval septembra 2010. Še leto pred tem sta sicer manj resna predloga za začetek stečajnega postopka vložila Smartcom in kasneje še Lokainvest. Prisilna poravnava se je na mariborskem sodišču začela januarja letos, Telekom Slovenije pa je...

83 komentarjev

CyanogenMod 9 (aka Android 4.0 ICS) na voljo za Nexus S

Extremetech - Prve pridobitve iz nedavne objave izvorne kode za Android 4.0 Ice Cream Sandwich so že na voljo. Kot poroča ExtremeTech, je razvijalcu Koushiku "Koush" Dutti po napornem tednu dni uspelo pognati Ice Cream Sandwich na Nexusu S. Podprte so že vse večje novosti, tudi Google Wallet in nastavljanje omejitev prenosa podatkov.

To sicer ni prvi ICS custom rom za Nexusa S, vendar naj bi za razliko od minuli teden izdanega Kwibootovega roma deloval bistveno bolj tekoče in brez zatikanj.

Večjih hroščev v trenutni Alpha 11 različici naj ne bi bilo in jo že priporočajo za osebno rabo, resni uporabniki pa raje počakajte na izid CM 9 v začetku prihodnjega leta. Kot je zdaj že v navadi, je mod že rootan, brez vsakršnega bloatware-a in in z nameščenim ROM Managerjem,...

67 komentarjev