»

Microsoft .NET Framework 2.0 je tu, XPS ob bok PDF v Office 12

Slo-Tech - Že od petka se da z Microsoftovih strežnikov prenesti najnovejši .NET Framework. Gre za verzijo 2.0 (2.0.50727), ki je priložena najnovejšemu programskemu okolju Visual Studio 2005. Slednjega bi naj, kot poroča Ayman Shoukry na svojem blogu, naročniki MSDN že lahko prenesli z uradne strani.

InformationWeek.com pa poroča, da bo v prihajajočem Officu 12 možno dokumente v najpogosteje uporabljanih orodjih shraniti tudi v formatu XPS. Gre namreč za XML Paper Specification, znan pod kodnim imenom Metro, ki je Microsoftov odgovor na Adobov PDF. Orodja, ki bodo omogočala shranjevanje v format XPS,...

82 komentarjev

Fizika na grafičnih karticah

GameSpot - Na področju fizikalnih pogonov se nam očitno obeta prava pravcata vojna. Spomladi je podjetje Ageia, ki ima v lasti fizikalni pogon Novodex, predstavilo prvi čip, namenjen preračunavanju fizike v igrah (PPU) z imenom Physx, ki naj bi prišel v trgovine do konca leta. Seveda konkurenca tudi na tem področju ne počiva. Na GameSpotu so objavili intervju s podpredsednikom družbe Havok, ki izdeluje zelo popularen fizikalni pogon z istim imenom. Za novo različico Havok FX tako obljubljajo pospeševanje fizike s pomočjo novejših grafičnih kartic, ki podpirajo Shader Model 3.0 (trenutno GeForce serije 6,7 in novi Radeoni X1000). Precej očitno podporo uporabi GPU-jev za fiziko je izrazil ATI ob predstavitvi svoje nove družine Radeon-ov, NVIDIA pa zaenkrat še modro molči.

34 komentarjev