»

Nismo še mrtvi! ;)

Slo-Tech - Kot vidite, bomo tudi brez lunija, bedečega nad našimi vedno-zelo-prelenimi glavami, preživeli. Težje, a vseeno. Tako si lahko danes, po okoli dvomesečnem oddihu od testiranja kakršnekoli robe, preberete test Altec Lansingovih zvočnikov, ki sem ga spisal sam. Gre za sistem s štirimi sateliti inu enim globokotoncem, ki ponuja nekaj tipičnih Altec Lansingovih rešitev. Zvočniki sami so res močni, saj ima vsak satelit posebej moč zglednih 35W. Paleto dopolni tudi globokotonec z vgrajenim ojačevalcem, ki doda izjemno bas podlago. Pa kaj berete novico? Podatki so v testu!

3 komentarji

DDR zmaguje

DigiTimes - Ta članek v Digitimes-u pravi, da DDR uspešno zavzema trg. Sodeč po podatkih, ki so jih objavili največji proizvajalci matičnih plošč (Elitegroup, ASUS, Gigabyte in MSI), je najmanj polovica njihovih matičnih plošč na tržišču na DDR pomnilniški osnovi. S prihajajočim (v Slovenijo; v Ameriki že prodajajo plošče na njem) VIA P4X266 čipovjem za DDR pomnilnik in Pentium 4 procesorje se bo DDR SDRAM še bolj razširil.
Morate pa upoštevati, da to govori le o trenutnem stanju v trgovinah. Proizvajalci matičnih plošč imajo v trgovinah le najnovejše izdelke. To ne pomeni, da je DDR bolj razširjen kot SDRAM med uporabniki... Podatek pove le, da je DDR SDRAM bolj priljubljen kot RDRAM in SDRAM na prodajnih policah. Kako tudi ne bi bil, če je pa cena le za komaj kaj višja od SDRAM-a, pohitritev pa je, sploh z najnovejšimi čipovji, kar 30-45%. V to, zakaj RDRAM ni priljubljen pa se sploh ne bom spuščal......

2 komentarja

Crystal Orb

HotHardware - ThermalTake nas vsake toliko razveseli z novim fenomenalnim coolerjem. Tokrat bo razveselil vse lastnike prevročih grafičnih kartic. Blue Orba bo namreč zamenjal nov, hladnejši in tišji Crystal Orb. Kaj naj še rečem, razen da cooler zgleda res slastno! Ampak to itaq vidite že sami. Link do specifikacij.

0 komentarjev

O napajalnikih

Tweaker's Asylum - Kaj vse rabi popolni računalnik? Hiter procesor, stabilno matično ploščo, super grafično kartico, lepo miško, hladno ohišje,... Pa še eno zelo pomembno stvar; močan napajalnik!
Sedemstranski članek o PSU-jih (Power suply unit; napajalnik torej) najdete tu. Fantje so napisali vse o tem, zakaj, kdaj in kje potrebujete močan napajalnik. Celo testirali so dva. Na žalost ne zelo zanimiva. Dva 250W napajalnika namreč, ki bosta zelo težko napajala kaj več kot kakšnega P1. Ampak vseeno je pa članek kar dober.

0 komentarjev

lunijeva zadnja novica...

Jaz - No folkeci, pa smo tam... Kot ste verjetno opazili, sem zadnje čase na Slo-Techu bil zelo malo aktiven in je mojih novic, člankov/testov ter celo postov v Forumu bilo le za vzorec. Kaj naj rečem, po skoraj dveh letih vodenja in administriranja Slo-Techa enostavno ne najdem več toliko zagnanosti in entuziazma, kolikor bi bilo potrebno za nadaljnje uspešno delo. Vsi vemo, da zadnje čase Slo-Tech stagnira, da se ne dogaja veliko novega in krivdo za to v celoti prevzemam na svoja pleča. Upam, da se bo z mojim odhodom to spremenilo ter da bo novo vodstvo tej strani in skupnosti vrnilo tisti občutek stalnega dogajanja in zanosa, ki sta ga imela prej.
Kakorkoli že, še zadnjič bi se vsem vam rad zahvalil za eno izmed najlepših izkušenj v mojem življenju. Ko sem snoval začetke Slo-Techa si nikoli nisem mogel predstavljati, da bo iz vsega skupaj zraslo to, kar je, in zahvaliti se imam prav vam bralcem. Tekom svojega dela sem spoznal ogromno dobrih prijateljev in brez skrbi, nikogar ne bom...

49 komentarjev