»

Samsung predstavil lasten program za hipna sporočila

CNet - Samsung se je zavedel pomembnosti in razmaha hipnega sporočanja (instant messaging, IM), zato so se odločili ponuditi lastnega odjemalca za IM. Imenoval se bo ChatON IM in bo na voljo za več različnih platform, prednameščen pa bo na vseh novih Samsungovih klasičnih in pametnih telefonih z Androidom ali Bado.

ChatON IM bo poleg Androida podpiral tudi Applov iOS in RIM-ov BlackBerry OS. Kot obljublja Samsung, bo ChatON IM na klasičnih telefonih podpiral deljenje tekstovnih sporočil, slik, koledarja in vnosov v adresar, medtem ko bo njegova funkcionalnost na pametnih telefonih še širša. Tam bo mogoče še komentirati prispevke drugih, ustvarjati animirana sporočila, avdio, video, slike za ozadje, in pošiljanje vsega tega prek interneta....

16 komentarjev

Dell bo ponudil oblačne storitve

ComputerWorld - Hitro rastočemu trgu oblačnih storitev se pridružuje tudi Dell, ki bo še pred koncem leta skupaj s podjetjem VMware ponudil oblačno storitev za svoje stranke. Osnovana bo na platformi VMworld vCloud, ki jo bo poganjala Dellov infrastruktura v Teksasu - 192 strežnikov Dell M610 blade, skupno 2300 procesorskih jeder.

Uporabniki bodo lahko sproti najemali prostor za shranjevanje podatkov in računski čas procesorjev, ki ga bodo plačevali bodisi po porabi bodisi po pavšalu za daljša obdobja najema. Slednja bo mogoče izvesti kot rezervacijo, kar bo zagotavljajo procesorski čas, ali zakupljeno, ko bo stranka dobila zagotovljen strežnik. Ponujali bodo tudi svetovalne...

6 komentarjev

Izšla Mandriva 2011

Slo-Tech - Po finančnih težavah, zaradi katerih se je lani zdelo, da so dnevi priljubljeni francoski distribuciji Linuxa Mandriva šteti, je izšla nova verzija. Pred nami je Mandriva 2011, ki ima kar nekaj novosti.

Najočitnejša novost je odsotnost grafičnih okolij GNOME, Xface in ostalih v osnovnih paketih. Privzeto se uporablja KDE4, kdor želi kaj drugega, pa bo tako ali tako vedel, kje to najti in namestiti. Spremenjeni so še KDM, Dolphin, nova verzija Firefoxa, Thunderbirda, Clementine, Shotwell itn. Namesto OpenOfficea najdemo v novi verziji njegov sestrski projekt LibreOffice, ki je nastal z razdelitvijo (fork). V uporabi je Linuxovo jedro 2.6.38.7.

Z izidom Mandrive 2011 so verzija 2008 in starejše dosegle konec in ne bodo več prejemale nobenih...

35 komentarjev