»

Samsung razkril 1600 MHz GDDR-II pomnilnik

X-Bit Labs - Kot veste, zadnje čase na področju izdelovanja pomnilniških modulov poteka velika bitka med proizvajalci. In to ne le pri sistemskem DDR pomnilniku, ampak tudi pri GDDR, pomnilniku, namenjemu grafičnim karticam.

Samsung pa je pred nekaj dnevi razkril izboljšano inačico - GDDR-2. Končni izdelek bo temeljil na tehnični dovršenosti, saj si pri nazivni hitrosti, ki so jo pripisali izdelku, ne smejo privoščiti napak. Kot pa je že razvidno iz naslova, bo noviteta tiktakala pri 1600 MHz. Samsung je za to priložnost najavil izdelek v izvedenki z 256 MB, prav tako bo v uporabi modul, ki bo omogačal grafičnim karticam uporabo 512 MB. V pasovni širini 128-bitov bo omogočal prenos dobrih 25 GB/s, pri 256 bitih pa bo prepustnost presegala 51 GB/s. Klik!

Kaj lahko se zgodi, da bosta dotični pomnilnik uporabljala tudi NV 40 in R 420

4 komentarji

NV 36 in NV 38 na Computexu 2003; NV 40 šele naslednje leto?

X-Bit Labs - Poročali smo že, da je nVidia napovedala dve novi seriji grafičnih kartic. Na X-Bit Labs pa so razkrili nove informacije o prihajajočih grafičnih procesorjih. NV 36 in NV 38 bosta prvič predstavljena na sejmu Computex 2003, konec septembra. Kot verjetno veste, bo NV 36 nadomestil NV 31 (Geforce FX 5600), NV 38 pa bo zamenjal NV 35.

Glede na to, da bosta omenjena procesorja prišla malo kasneje kot smo pričakovali, bo, kot vse kaže, zamudil tudi NV 40. Več o tem

5 komentarjev

Wayvet CoolingKing

MODTHEBOX - Voda se v naših računalnikih počuti vedno bolj domače, saj se vedno več navdušencev odloča za ta način hlajenja procesorja. Dandanes je možno kupiti kar komplet, ki ga lahko vgradite v zelo kratkem času.

CoolingKing je izdelek podjetja Wayvet, ki je v naših krajih dokaj nepoznano, saj domuje "čez Lužo". Poleg vodnega bloka, radiatorja z ventilatorjem in rezervarja lastne proizvodnje, dobimo tudi Eheimovo črpalko zmogljivosti 600 litrov/uro, ki zadošča za tak, manj zmogljiv, sistem. Kot "zanimivost" velja omeniti, da je kljub temu, da je izdelava serijska, blok med 12-urnim testiranjem začel puščati na treh različnih mestih. Boljše, in verjetno cenejše, različice si lahko ogledate na...

0 komentarjev

Sunov program združljive strojne opreme

News Forge - Sun Microsystems je objavil nov seznam strojne opreme, ki je združljiva z njihovim operacijskim sistemom Solaris 9 Power Edition za arhitekturo x86, na katerega je dodal 100 novih sistemov neodvisnih razvijalcev in 100 komponent. Na seznamu lahko najdete širok spekter strojne opreme, od strežniških sistemov, namizij in prenosnikov, do osnovnih plošč in omrežnih naprav. Podjetje je predstavilo tudi zbirko za overitev združljivosti strojne opreme, tako da lahko ponudniki strojne opreme sami overijo svoje izdelke. Sun k sodelovanju vabi vse ponudnike opreme in izdelovalce. Klik!

0 komentarjev