»

Aktualno v Forumu

Slo-Tech - Kot vedno se tudi v tem vročem poletnem času na Slo-Techu dosti dogaja. Ne glede na letni čas navijamo procesorje, modificiramo ohišja in uporabljamo ekstremne pripomočke za hlajenje, malo bolj izvirni pa doma izdelujejo zvočnike in načrtujejo manjše prilagoditve sedežne garniture.

Nekateri osvajajo vrhove, medtem ko smo drugi zaradi peklenske vročine doma, kjer snemamo zgoščenke, igramo strelske igre in se branimo pred komarji, ki nam kratijo spanec. Skupinico politično navdahnjenih osebkov bolj kot vročina skrbi izkoriščanje tretjega sveta, na katerega pa se požvižga forumaš Bx, ki ima dosti veselja z lastnimi skrbmi [;)].

7 komentarjev

Problemi z zaposlovanjem

The Register - Dasiravno je računalniška izobrazba v novi dobi široko cenjena in priznana ter da analitiki napovedujejo, da bo še nekaj časa omogočala pridobitev uglednih in dobro plačanih služb, delavcem Deutsche Bank to ne pomaga kaj dosti. The Register namreč poroča, da se je omenjeni nemški gigant odločil prekiniti delovno razmerje 5.500 ljudem, zaposlenim v IT sektorju, oz. polovici v tem sektorju. Tozadevna katastrofa jih seveda ne bo doletela čez noč, saj nameravajo v Deutsche Bank načrt uresničiti v poldrugem letu. Klik!

4 komentarji

Še malo Opterona

The Register - Današnji dan je, vsaj tako kaže, v celoti posvečen AMDjevim Opteronom. The Register, vaš "večni vir preverjenih informacij", nam je danes postregel z novimi cenami AMDjevih procesorjev v prihodnosti. Najbolje jo bodo odnesli tisti, ki si nameravajo v prihodnosti kupiti Opterona, saj je Opteron 144 cenejši kar za 35 odstotkov (iz 669 na 438 USD), Opteron 142 za 33 odstotkov (iz 438 na 292 USD), medtem ko ostaja cena Opterona 140 nespremenjena. Seveda govorimo o veleprodajnih cenah na 1000 prodanih primerkov procesorja.

Tudi dvoprocesorski Opteroni so doživeli pocenitev -- Opteron 244 se je znižal iz 794 na 690 USD kar ustreza 13-odstotni pocenitvi. Opteron 242 je šel iz 690 na 455 dolarjem (24-odstotna pocenitev), in tako dalje. Pocenitvi niso mogli zbežati niti ostali modeli procesorjev iz AMDjeve ponudbe, saj so se v povprečju pocenili za 15 odstotkov. Novica in celotna tabela.

3 komentarji

Test dveh Dual-Opteron plošč

Amdmb.com - AmdMB je pod drobnogled vzel dve osnovni plošči, na katere lahko navesimo dva AMDjeva 64-bitna Opterona -- Tyan Thunder K8S in MSI K8D Master. Plošči (kot lahko sklepate po novici spodaj) nista namenjeni končnim uporabnikom, marveč ciljata na trg strežniških sistemov. Na Tyanovo ploščo lahko poleg obeh procesorjev damo še 12 GB DDR pomnilnika, v PCI-X reže pa lahko zadegate kartice, ki potrebujejo malo več prenosa od navadnega vodila PCI. Poleg SATA RAID krmilnika na plošči najdemo še dvokanalni Ultra-320 SCSI kontroler, ki se s sistemom sporazumeva preko PCI-X. Ne manjkata tudi dve gigabitni mrežni kartici. Tudi MSIjeva plošča ne odstopa po specifikacijah, le da na njej ne boste našli krmilnika SCSI.

Test je bil zamišljen v redu, a izveden malo površno, saj lahko na grafih primerjamo le oba sistema medsebojno. Primerjavo s konkurenčnim dvoprocesorskim Itanium sistemom boste iskali zaman. Sistema so AMDMBjevci popeljali čez kopico testov, na koncu pa potegnili zaključek, do...

0 komentarjev

Dvoprocesorski Opteroni in AGP?

HardOCP - HardOCP poroča na podlagi govoric, da sistemi z dvema Opteronoma na osnovni plošči ne bodo imeli reže AGP. Na AMDjevih slikah sistemov z dvema Opteronoma smo videli AGP režo, a taka osnovna plošča še ni prišla v roke ocenjevalcev strojne opreme. AMD naj bi z odločitvijo, da bo dvoprocesorskim Opteron-sistemom odvzel režo AGP, postavil te sisteme v strežniški trg, kot neposredno konkurenco Intelovemu 64-bitnemu Xeonu. Okej, kaj pa igričarji? Verjamem, da obstaja kar precejšen odstotek ljudi, ki bi si doma z veseljem lastili močno dvoprocesorsko 64-bitno pošast, in na njej igrali Q3 [:D].

Kaj torej? Spet se moramo zateči k besedi na cesti, saj se govori, da naj bi imeli dvoprocesorski sistemi, kombinirani z AGP režo, težave z združljivostjo. Čas bo povedal, AMD pa tudi. Klik!

11 komentarjev