»

Na splet ušel film Hackers Wanted

TorrentFreak - Na internetu se je pojavil dokumentarni film Hacker Wanted, ki je bil posnet po zgodbi resničnega hekerja Adriana Lama. Samo po sebi to ne bi bilo nič nenavadnega, saj na spletu prej ali slej končajo vsi izdani filmi. Pričujoči film pa je neobičajen zato, ker še ni bil izdan in ker najverjetneje nikoli ne bo.

Režiser Sam Bozzo pojasnjuje, da film razčlenjuje ločnico med pravimi hekerji s kodeksom, ki svoje poslanstvo opravljajo zaradi lastne motivacije in o odkritih luknjah obvestijo lastnike napadenih sistemov, in navadnih računalniških kriminalcih, ki so spletna različica malopridnih lopovov ali pa organiziranih hudodelskih združb. Film govori o zgodovini hekanja in se naslanja na zgodbo Adriana Lama, ki je znan po svojih vdorih v...

12 komentarjev

Facebook z novimi nastavitvami zasebnosti

Prenovljena stran z nastavitvami zasebnosti

Guardian - Facebook je v sredo nekoliko prenovil središče za nastavitve zasebnosti, s čimer naj bi uporabnikom olajšal odločanje, kaj želijo deliti s kom. Skrbniki strani pravijo, da so poenostavili nastavitve, saj je sedaj namesto trinajst le osem strani nastavitev. Prav tako za nastavitev vse zasebnosti ni več potrebno odkljukati 50 nastavitev, saj jih zadostuje 15. Na The Guardianu so primerjali stare in nove nastavitve in so z izboljšavami zadovoljni. Dobrodošla novost je tudi pregled in nastavitev informacij, ki jih lahko aplikacija o vas zberejo od vaših prijateljev, četudi sami aplikacije ne uporabljate.

5 komentarjev

Avtorjem strašilne programske opreme grozi zaporna kazen

Network Magazine - Tako imenovana imenovana strašilna programska oprema (angl. scareware) se je v zadnjem času pošteno razpasla po internetu. Gre za zlobno kodo, ki se pretvarja, da je legitimen protivirusni program in da je odkrila na stotine okužb na računalniku. Seveda ponudi prijazno ponudi možnost čiščenja, ki pa ni zastonj. Ena izmed takšnih prevarantskih shem je v ZDA vodjem prinesla 100 milijonov dolarjev, a se sedaj trojica sooča z obtožbami ameriškega tožilstva.

Bjorn Sundin in Shaileshkumar Jain sta imela podjetje Innovative Marketing, ki je prodajalo izdelke WinFixer, Antivirus 2008, Malware Alarm in VirusRemover 2008, ki so vsi pripadniki skupine strašilne programske opreme. Tretji mož James Reno je vodil Byte Hosting Internet Services, ki je skrbelo za klicne centre prvega podjetja. Skupaj so od naivnih uporabnikov s triki zbrali 100 milijonov dolarjev. Zoper njih se je pritožilo toliko ljudi, da jih FTC (Zvezna komisija za trgovino) tudi civilno toži.

V sredo je velika porota v...

17 komentarjev