»

Netflix plačal tudi Verizonu

Po podpisu pogodbe s Comcastom se je hitrost za njegove naročnike bistveno povišala.

Ars Technica - Netflix je tudi z Verizonom podpisal podoben dogovor kakor s Comcastom, da bo svojim uporabnikom, ki jim internetno povezavo nudi Verizom, lahko zagotovil ustrezno hiter dostop do svojih storitev.

Gre za tako imenovan plačan peering (izmenjava prometa), ki sicer Netflixu ne obljublja prednostne obravnave prometa do končnih uporabnikov, ampak mu pomaga predvsem pri izmenjavi prometa. Čeprav so bili po podpisu podobne pogodbe Comcastom pred dvema mesecema sila glasni, da je nesprejemljivo,...

26 komentarjev

Ameriško sodišče o spoštovanju evropskih pravil varstva zasebnosti

vir: Reuters
Reuters - Microsoft se vse od lanskega junija, ko je bil razkrit kot prav prvi med ameriškimi tehnološkimi velikani, ki so se priključili NSA-jevemu prisluškovalnemu programu PRISM, strašno trudi izboljšati svojo javno podobo vis-a-vis spoštovanja zasebnosti. Del tega je tudi njihova februarja dana obljuba, da bodo podatke svojih evropskih uporabnikov hranili v Evropi, kjer bodo zaščiteni v skladu z evropskimi zakoni.

Kar bi, seveda, predstavljalo določene praktične probleme za ameriške preiskovalce, tožilce ter diplomatsko ekipo na ministrstvih za pravosodje in zunanje zadeve, če bi, denimo, rabili pridobiti vsebino e-poštnega nabiralnika od Outlook.com uporabnika v Evropi, zdaj gostovano na Microsoftovem strežniku na Irskem.

...

6 komentarjev

Skype podpira skupinske videoklice tudi v brezplačni verziji

Microsoft - Microsoft je v Skype pripeljal dobrodošlo novost, ki je bila doslej na voljo le v plačljivi verziji. Odslej bodo tudi v brezplačni možnost skupinskih videoklicev, ki so bili doslej omejeni le na dve osebi. S tem se Microsoft postavlja ob bok Googlu, ki s svojo storitvijo Hangout to že dlje časa podpira.

Trenutno je brezplačno skupinsko video klicanje mogoče na platformah Windows, Xbox One in Mac, v prihodnosti pa bo tudi na vseh ostalih, kjer teče Skype. Sedaj lahko v skupinskem klicu sodeluje do 10 oseb, kar bi moralo zadostovati za večino ljudi.

Spomnimo, da je od leta 2011 za možnost Premium, ki je omogočala skupinske videoklice, Skype zaračunaval devet dolarjev mesečno ali pet dolarjev za en dan. Paketi, ki vsebujejo tudi to možnost, ki je odslej...

8 komentarjev