»

Napster kmalu kot plačljiva aplikacija

Jaz - Sodeč po tej novici na The Registerju se časi zastonjskega Napsterja počasi iztekajo. Sicer se že par mesecev (od združitve z Bertelsmannom) govori o tem, da bo za uporabo Napsterja potrebno plačevati mesečne odškodnine, toda do sedaj tega nihče ni jemal resno. No, sedaj je iz precej zanesljivih virov slišati, da bo Naspter prešel na plačniški način delovanja že to poletje, točneje nekje v juniju. Podjetje zatrjuje, da je po anketah sodeč velika večina uporabnikov pripravljena plačevati za uporabo Naspterja, toda osebno nekako dvomim v to. Alternative že dalj časa čakajo prav na tako priložnost... Bomo videli! Thnx, Mate!

4 komentarji

VIAini načrti

Jaz - V svojem stostranskem stilu je Sharky objavil še eno analizo, tokratk načrtov največjega neodvisnega proizvajalca veznih čipovij, VIA. Podjetje je zadnje čase res kar hiperaktivno in moram priznati, da pripravljajo nekaj zanimivih stvarc (P4 čipovja, Dual SocketA čipovja...), tako da si zadevo le oglejte. Thnx, Mate.

0 komentarjev

OCZ Monster II Socket hladilnik

Little White Dog - Hm, še eno podjetje, za katerega nisem še nikoli slišal, a sodeč po tem testu bomo o njih še slišali. In sedaj o samem produktu, ki so ga testirali na Little White Dog.com. Gre za, kot je moč sklepati že iz imena, za Socket hladilnik za procesorje, primerjali pa so ga z GlobalWin - ovim FOP-32-i in reči moram, da se je stvarca odrezala precej dobro. Ah, kaj bi govoril - poglejte si test, številke so dovolj zgovorne.

0 komentarjev

Pomnilniške omejitve Winsov

The Register - Čeprav je ta tema bila predebatirana že nešteto krat, jo je ob trenutni nakupovalni mrzlici dobro ponovno odpreti. Pomnilniške omejitve Win9X sistemov, namreč. Kot so praktično ugotovili na The Registeru, so vsi Win9X sistemi (da, vključno z WinME) nesposobni delovanja z več, kot 512MB pomnilnika. Razlog za napako je v Vcache gonilniku, v točne razlage pa se raje ne bi spuščal, ker se ne štejem med strokovanjake na tem področju. Več lahko preberete tukaj.

7 komentarjev

Odklenjeni TBirdi 1.2GHz

Jaz - Čas je za še nekaj govoric (juhej!). Na Overclockers strani sem zasledil zanimivo informacijo, da velika večina (če ne vsi) 1.2GHz Thunderbird čipov ima že tovarniško povezane vse L1 mostičke, kar pomeni, da so popolnoma odklenjeni. Ker je pri nas še vedno precej težko zaslediti kakšnega izmed teh zadeve na žalost ne morem potrditi, toda cenil bi vse informacije z vaše strani. Toliko o AMDjevi zlobni namerni o zaklenitvi vseh čipov. Aja, ko smo pri tej temi: vsi, ki kupujete Durone in TBirde v Sloveniji ste lahko brez skrbi. Panika, ki je vladala glede odstranjenih BP_FID nogic par tednov nazaj se je že polegla in izkazalo se je, da je šlo za eno pošiljko, katere namen je bil prestrašiti overclockerje (ali nekaj podobnega ). Vseeno pri nakupu preverite spodnjo stran čipov!

5 komentarjev

Novi izgled Whistlerja

ZDNet - Po internetu so začele krožiti govorice, da je Microsoft začel popolnoma spminjati izgled in občutek ob uporabi Whistlerja, njihovega novega operacijskega sistema. Presenetljiva je predvsem resnost, s katero Microsoft poskuša zagotoviti, da javnost sprememb ne bo opazila vsaj do izida Beta2 različice Whistlerja, ki bo predvidoma na voljo 12. februarja. Ravno zaradi tega ni mogoče točneje povedati, kaj te spremembe so, toda govori se o "extensible shell" uporabniškem vmesniku ter o novih namiznih temah s kodnim imenom Luna. No ja, bomo pač morali počakati na izzid, kajne, Andrej ?

Še malce splošnih informacij o Whistlerju. Gre za najbolj pomemben Microsoftov operacijski sistem po WInsih 95, predvidoma pa bomo Personal in Professional različici ugledali koncem tega leta. Par mesecev po izzidu teh dveh bomo ugledali še 32 in 64 bitni Server različici. Po prvih informacijah naj bi v Whistlerju prvič predstavili tudi Internet Explorer 6, sedaj pa kaže, da bo novi brskalnik na voljo tudi...

3 komentarji

Modificirani ABIT KT7A BIOS

Jaz - Na OCWorkbench strani si lahko downloadate modificirani BIOS za novo ABITovo KT7A ploščo. Prednost tega BIOSa je v tem, da so ob uporabi "Load Optimized Defaults" nastavitve vse pomnilniške možnosti nastavljene na res optimalne lastnosti (4 way interleaving in podobno), prav tako pa je BIOSu dodana možnost izklopitve nadzora nad procesorskim ventilatorjem. Različico enakega BIOSa za starejše KT7 plošče pa najdete tukaj. Še enkrat hvala, S4U!

0 komentarjev

Prva tuja stran v sekciji "Priporočamo"

Jaz - Čeprav je sprva bilo načrtovano, da bodo v levem meniju v sekciji "Priporočamo" samo slovenske strani, se je tja prebila prva tuja. Gre za edini spletni časopis, ki ga redno in goreče spremljam, ZZZ Online. Verjetno vas večina dotično zadevo že pozna, saj vas skoraj konstantno morim ob izzidu novih številk (mimogrede, izšla je 68. številka z GPS traktorjem, pametnimi gumami in podobnimi zadevami!), toda upam, da bodo stran obiskali tudi tisti, ki je prej niso. Gre za res zanimiv časopisek, saj avtor tedensko zbira najbolj zanimive novice in podatke o raznih napol norih tehničnih "izumih" in novostih.

2 komentarja