»

Xbox 360 - morebitne nove težave

Hartware.net - Očitno nobena nova stvar ne more preživeti splavitve brez parih škandalov, ali pa smo k temu samo nagnjeni ljudje, ki privoščimo gigantom takšne spodrsljaje, kot je bil Sonyev rootkit, spraskani iPod Nano ipd.

Majhne praske se sedaj pojavljajo tudi na Xboxu 360. Najprej so bile tu špekulacije, da jih ne bo dovolj na tržišču. Microsoft je recimo za potrebe Evrope zagotovil (samo?) 300.000 konzol, medtem pa se naprave na ameriškem eBayu že prodajajo za 500 - 700 dolarjev, zato ni čudno, da so nekateri ljudje na dan predstavitve dobesedno prespali pred trgovinami. Zvrstilo se je tudi že nekaj ropov na ulici in na domu, v katerih so tatovi namesto denarja zahtevali Xbox 360!


Potem se je stvar zaciklala zaradi pregretega napajalnika, sedaj pa so se začeli cefrati še DVD-ji, ki...

95 komentarjev

Objemi preko interneta (in morebitne posledice)

Reuters - Raziskovalci Singapurške univerze Nanyang Technological University (NTU) z oddelka Interaction and Entertainment Research Centre (po slovensko raziskovalni center vzajemnega delovanja in razvedrila) so odkrili, kako lahko preko interneta posredujemo občutek dotika. Prototip naprave trenutno pomaga razvijalčevi kuri prebolevati depresije in osamljenosti, on pa je lahko, namesto da bi bil s svojim hišnim ljubljenčkom, na univerzi, kjer razmišlja, kako bi lahko bil na dveh mestih hkrati. Je morda odkritju malce pripomogla tudi ptičja gripa? Kakorkoli že - vsekakor bi bilo možno izum prenesti tudi na ostale hišne ljubljenčke (sicer ne na vse, ribam v akvarijih verjetno ne bo do tovrstnih aktivnosti), kasneje pa tudi na ljudi. Zgoraj omenjeni znanstveniki že načrtujejo internetni objemalnik za starše in otroke, v ta namen razvijajo posebno vrste pižame, ki bo s pomočjo pritiska in temperature dajala občutek resničnega objema obema udeležencema.

Sledile bodo seveda še internetne...

9 komentarjev

Prenosnik za nerodneže

TrustedReviews - Veliko prodočij je, kjer se od prenosnikov zahteva, da prenesejo kaj več od povprečnega božanja na pisarniških mizah. V ta namen podjetja razvijajo okrepljene verzije laptopov, pri Panasonicu se recimo imenujejo ToughBook. Da je stvarčica res tough, dokazujejo tudi njeni kupci - ameriška vojska.


Modela CF 29 se je dobesedno lotil Riyad Emeran, saj je izdelek vrgel na tla, ga zalival z vodo, stopil nanj in (uganili ste) na koncu z njim spisal test. Če vas tovrstni gizmoti različnih proizvajalcev zanimajo, pokukajte na stran RuggedNotebooks.com, zavedati pa se morate, da tovrstna ekstremna odpornost terja svojo ceno.

Če ste že nekaj napravic poslali v večna lovišča, si nemara omislite to, prav pa pride tudi vsem uporabnikom, ki so nagle...

22 komentarjev

Bosejevo podvozje

Wired News - Tisti, ki kdaj pokukate v Hi-Fi debate, že veste, da sem Bose fetišist - znamka je nekaj, čemur se ne morem odpovedati, ker sem bil zvoku devetstoenk izpostavljen že od malih nog. Kasneje me je fasciniral tudi sam dr. Amar Bose, ki je pred kratkim ponovno presenetil. Izkazal se je na zanj čisto novem področju, razvil je namreč nov tip avtomobilskega podvozja.


Namesto hidravlike je uporabil linearne elektormagnetne motorčke za vsako kolo vozila, ki so seveda sposobni veliko hitrejših reakcij, kar posledično zagotavlja absolutno vodoravno držo v ovinkih in prijetno počutje potnikov. V intervjuju za Wired je povedal, da ni minil niti en sam dan, da se ne bi ukvarjal z umotvorom, pa...

44 komentarjev

Spletne urice: Nevsiljiv JavaScript

Slo-Tech - AJAX in Javascript sta spet moderna, vendar njuna uporaba včasih šepa. Brez njih nedelujoče strani, obskurne napake zaradi nepodprtih brskalnikov, neprilagojenost za obiskovalce s posebnimi potrebami itd. so težave, s katerimi se soočamo vsak dan.

Na devetih Spletnih uricah, v Kiberpipi v sredo, 30.11 ob 19.00 si bomo ogledali kateri problemi se pojavljajo pri uporabi javascripta in kako se jim izogniti tako, da so spletne strani dostopne vsem, obenem pa nudijo izboljšano funkcionalnost tam kjer je to mogoče. Predava Marko Samastur.

Marko Samastur verjame v odprte standarde, prosto izbiro in splet brez ovir.

17 komentarjev

Hramba prometnih podatkov kot orodje boja proti piratstvu?

Slo-Tech - DELO je v petek, 25. novembra 2005 na strani 16 objavilo kratko novico o tem, da je Združenje glasbenih in filmskih založnikov CMBA, katerega člani so Sony, Disney, BMG, EMI in podobne korporacije, na evropske parlamentarce naslovilo pismo, v katerem jih prosi, naj se zavzamejo za ohlapnejšo razlago direktive o hranjenju telekomunikacijskih podatkov. Združenje si namreč obeta, da bi bilo s pomočjo prometnih podatkov lažje preganjati kršitelje avtorskopravne zakonodaje, predvsem uporabnike P2P omrežij.

Da se na tem področju morda dejansko obetajo spremembe in da se prometni podatki v EU ne bodo hranili le za potrebe boja proti terorizmu, pač pa tudi boja proti nelegalnemu izmenjevanju avtorsko zaščitenih datotek preko P2P omrežij, pa kaže tudi novica objavljena na Open Rights Group.

Omenjena organizacija namreč poroča, da je komite Evrospkega parlamenta za civilne svoboščine, pravosodje in notranje zadeve (LIBE) 24. novembra podprl idejo o razširitvi seznama "resnih kaznivih...

46 komentarjev