»

Prodaja diskov na predpoplavnih ravneh, cene pa žal ne

Slo-Tech - Leto dni po katastrofalnih poplavah na Tajskem in v sosednjih državi lansko jesen, ki so uničile dobršen del kapacitet za proizvodnjo trdih diskov, se je trg vrnil v stare tirnice. Kot ugotavljajo v podjetju IHS iSuppli, se je prodaja povzpela na predpoplavne ravni, cene pa žal vztrajajo precej više.

V letu 2012 naj bi prodali okoli 524 milijonov trdih diskov, kar je za 4,3 odstotke več kot lani. Znaten delež k rasti prispeva izid nove verzije operacijskega sistema Windows 8, ki krepi prodajo novih računalnikov in seveda tudi diskov v njih. Napovedi za prihodnost kažejo nadaljevanje trenda, tako da naj bi se prodaja do leta 2017 povzpela na 600 milijonov.

Precej manj gotove so napovedi o cenah. Pred poplavami je bila povprečna cena prodanega...

105 komentarjev

Nova Zelandija se je uradno opravičila Dotcomu

Dotcom je zadnje čase po obiskih sodnih dvoran vedno bolj prešerne volje.

vir: Guardian
Guardian - Novozelandski predsednik vlade, John Key, se je danes uradno opravičil Kimu Dotcomu za nezakonito prisluškovanje, ki ga je v dnevih pred januarsko aretacijo izvršila njihova varnostno obveščevalna služba GCSB. Opravičilo sledi včerajšnjemu zaključnemu poročilu državne komisije za nadzor varnostno-obveščevalnih služb, ki je ugotovila, da je GSCB prisluškovala telefonskim in internetnim pogovorom Dotcoma in njegovih poslovnih partnerjev (ki so se ravno takrat zbirali v njegovi rezidenci okoli praznovanja Kimovega rojstnega dne).

Dajanja nadzora so bila izvršena brez sodne avtorizacije, ter brez vsake zakonske podlage, saj je mandat GSCB striktno omejen na zunanje grožnje ter bedenje nad varnostjo državne informacijske infrastrukture. Čeprav so...

17 komentarjev

Googlov brazilski šef aretiran zaradi počasnega brisanja YouTube posnetka

Pogumni Fábio Coelho Jose Silva.

vir: Globo
Globo - Fábio Coelho Jose Silva, direktor brazilske podružnice Googla (na sliki - on seveda, ne podružnica), je bil včeraj aretiran zaradi "prepočasnega odziva" na sodni nalog za odstranitev YouTube posnetka, ki lokalnega politika sredi predvolilne kampanje kaže v izrazito negativni luči. Policija ga misli po poteku 24-urnega pridržanja še danes izpustiti, v kasnejšem sodnem postopku pa mu grozi do leto dni zapora.

V spornem posnetku lahko slišimo aktiviste, kako...

7 komentarjev

Premiera Tears of Steel - Blender movie

Poster filma

Slo-Tech - Po 7 mesecih dela v Amsterdamu se je v sredo zgodila spletna premiera (na spletni strani in na YouTube) že četrtega kratkega odprtokodnega filma fundacije Blender tokrat z imenom Tears of Steel. Za razliko od prejšnjih treh filmov:
  1. Elephants dream (2006)
  2. Big Buck Bunny (2008)
  3. Sintel (2010),
ki so bili samo računalniško animirani je ta igran film s specialnimi efekti. Vsi filmi so namenjeni...

21 komentarjev