»

Vedno več strežnikov z Windows 2003

Slashdot - Na spletni strani NetCraft (kjer vidite predvsem statistiko spletnih strežnikov) so zaznali porast števila strežniških sistemov z nameščenim operacijskim sistemom Microsoft Windows 2003 v času od julija 2003 naprej. Navajajo še, da je pet odstotkov teh strežnikov imelo prej nameščen Linux. Poleg nazornega grafa lahko najdete še nekaj statističnih podatkov in seznam najnovešjih ponudnikov strežnikov z omenjenim operacijskim sistemom.

37 komentarjev

nVidia izdala ForceWare

Tweak Town - Na Tweak Townu so v svojem poročilu iz Comdexa objavili novico, da je nVidia predstavila nadomestilo sedajšnjemu Unified Driver. V paketu ForceWare, se bodo nahajali gonilniki tako za grafične kartice, kot za matične plošče. Večje presenečenje pa je to, da bo v paketu tudi že pred časom najavljeni pripomoček, s katerim bomo lahko nastavljali in navijali nForce2 matične plošče kar iz operacijskega sistema, program se bo imenoval kar nV System Utility.

Še povezava. Novico je uradno potrdila tudi nVidia.

14 komentarjev

Tekmovanje v radostni destrukciji

Brcanje miške

vir: BBC
BBC -

V Ukrajinskem Zaporizhzhyaju je lokalna radijska postaja priredila nadvse zanimivo prireditev, ki so jo poimenovali Prvo odprto prvenstvo uničevanja računalnikov. Privabili so več kot 300 ljudi, ki so svojo računalniško opremo uničevali v treh kategorijah: v metanju tipkovnice, brcanju miške in uničevanju monitorja. Zmagovalci v vsaki kategoriji so dobili novo, boljšo opremo, ostali pa so se zgolj počutili osvobojene, pravijo. Klik!

Ukrajinski rekord v metanju tipkovnice znaša 40,2 metra. [;)]

12 komentarjev

Micron v rdečih številkah

X-Bit Labs - Pomnilniški gigant Micron Technology je objavil poslovne rezultate četrtega fiskalnega kvartala in celotnega fiskalnega leta, ki se je končalo konec avgusta. Rezultati kažejo, da je Micron že tretje leto zapored posloval negativno, saj je v zadnjem z 889 milijoni dolarjev kar 132 milijonov izgube, v celotnem letu pa je izguba znašala 1,2 milijarde, prihodki od prodaje pa dobre tri. Več o tem.

0 komentarjev

Bodo širokopasovne povezave rešile podeželje?

The Register - Migracija v mesta in spreminjanje zaposlitvene strukture sta dejavnika, ki vedno bolj očitno spremljata sodoben čas. Problema se zaveda večina politikov, kako pa se aktivno vključiti v njegovo reševanje, je vseeno zgodba zase.

Tako je zanimiv pristop ubral britanski e-poslanik Andrew Pinder, ki meni, da je eden od ključnih dejavnikov, ki zavirajo večje naseljevanje na podeželju, slaba informacijska povezanost. Tako razlaga, da se pojavlja čedalje večje zaposlovanje na področju informacijske tehnologije, ki pa se brez širokopasovnih povezav ne more razvijati.

Ideja je sicer dobra, kako pa naj bi jo uresničili, pa si tudi na Registru niso na jasnem.

3 komentarji