»

Učenje jezika Java skozi igro

več strani - Zadnje čase, se vedno bolj uveljavlja učenje raznih programov skozi igro. Sam se spomnim, da sem že kar nekaj časa nazaj igral igro Monkey Wrench Conspirancy, ki je bila sicer nekakšna 3D streljanka, skozi katero si se lahko naučil uporabe CAD programa. Igra je bila sicer zanič, saj je bila hroščata, nezanimiva, ni podpirala miške in grda (Dukov 3D engine). No, vendar pa je kljub temu pokazala nekakšen napredek v tej smeri. Po poteh oblikovalcev prej omenjene igre so se odpravili tudi pri IBM-u, kjer so se odločili, da bodo skozi igro propagirali programski jezik Java. Igre sicer nisem preizkusil, lahko pa jo vi.
Mimogrede, če vas ne zanima "predrkavanje" igrice in neskončnih vrstic kod, ter bi še vedno radi okusili programski jezik Java skozi že narejene programčke programčke, potem oddeskajte sem, kjer si lahko snamete program Marquee in Living Links SDK. Ves čar vsega je, da preko kode HTML nastavljate programčke .class. Sicer obstajajo še druge strani s tonami Java classov,...

3 komentarji

DNA copyright

News.com.au - Zadnje čase je moj največji problem pomanjkanje časa, saj mi vsega pobere šola. No, vendar pa si vseeno kdaj pa kdaj vzamem nekaj minutk, da še kaj spišem. Zaradi rahle odsotnosti so moje novice sicer ustrezno zastarele, vendar pa se trudim, da iz svojega velikega arhiva povezav izberem le najbolj zanimive in še vedno aktualne :).
Tale je že ena izmed takih, govori pa o t.i. DNA Copyrightu. Kaj to pomeni? Gotovo veste, da velika večina podjetij veliko da na razne avtorske pravice, ki največkrat pokrivajo razne članke, spise, programsko opremo in še kaj. Zadnje čase pa se na zahtevo raznih filmskih zvezd in ostalih znanih osebnosti uveljavlja tudi DNA copyright, saj so prej omenjene zvezde izrazile skrb o raznih klonih, ki bi jih lahko pridobili iz njihovega DNA-ja. Na njihove skrbi se je odzval The DNA Copyright Institute of San Francisco, ki za ne tako zelo majhne denarje ponuja copyright na DNA zapis. Noro? Presodite sami. ...

1 komentar

Oken XP kot vročih žemljic!

CNet - Če bi šli v Malezijo, verjetno ne bi bilo nič čudnega, če bi vas ob sestavljanju računa namesto "Želite morda še kaj?" vprašali kar "Bi morda še Okna XP za dolar in pol?".

Največji problem piratstva Maleziji naj bi bila podkupljivost. No, nova Okna je moč dobiti praktično povsod - v nočnih lokalih, prodajalnicah hitre hrane, pa še kje - po cenah od 1.5 do 6 USD. Po Microsoftovih besedah gre za beta verzije (nekateri prodajalci garantirajo, da bodo, če je to res, kupcem vrnili denar; ja, pa kaj še!), prav tako pa obstaja velika možnost okužb z virusi, da o tehnični podpori niti ne govorimo . Klik!

7 komentarjev

Transcend & njega izdelki

Guru 3D - Transcend je včeraj objavil svoje nove SO-DIMM in Micro SO-DIMM pomnilniške module. CSP (Chip Scale Package) naredi te module zelo zanimive za vse proizvajalce notebook računalnikov. CSP je pri teh modulih zelo majhen, torej idealen za vgrajevanje tja, kjer ni na voljo veliko prostora. Primerni so tudi za IPC (industrijske PC) aplikacije.

0 komentarjev