Prijavi se z GoogleID

»

Varnost brezžičnih medicinskih pripomočkov

vir: Reuters
Reuters - Informacijska varnost je letos doživela par naravnost grozljivih udarcev; spomnimo samo na vdora in skoraj enomesečne nedosegljivosti PlayStation Networka, objavo interne e-poštje korespondence bank, varnostnih svetovalcev (HBGary, BoozAllen, Vanguard), računov pri spletnih trgovinah, facebookih, obsežno krajo denarja z računov Citibankinih komitentov, pri čemer so se nepridiprave v te račune prijavljali domala zgolj s spremembo url-ja v naslovni vrstici. A kljub vsem tem primerom nekatera podjetja še vedno odkrito zanikajo obstoj pomanjkljivosti v svojih izdelkih, in to celo, ko se gre za življenje pacientov.

Varnostni raziskovalec Jay Radcliffe, tudi...

24 komentarjev

IBM za Watsona priskrbel 120 petabajtov diskovja

vir: CNet
CNet - IBM-ov superračunalnik Watson je od prve najave pred dobrimi šestimi leti pa do danes zaslužen za že kar nekaj uspehov. Februarja je močno odmevala zmaga proti človeku na popularnem (vsaj v čezlužju) TV kvizu Jeopardy, maja pa so ga za nagrado poslali na krajši študij medicine. Zadnja pridobitev je novo obsežno diskovno polje, sestavljeno iz dvesto tisoč klasičnih trdih diskov s skupno kapaciteto 120 petabajtov. Služilo naj bi poganjanju zahtevnih računalniških simulacij vremena in klimatskih sprememb, ki kot vhod zahtevajo veliko količino ažurnih podatkov.

Na diskovju bo nameščen datotečni sistem GPFS (General Parallel File System), ki omogoča hitrejše branje in pisanje z razparceliranjem...

17 komentarjev

Google TV prihodnje leto v Evropi

Reuters - Čeprav je Google sprva trdil, da se Google TV za zdaj ne bo širil izven ZDA, je v petek v Edinburgu na Škotskem Eric Schmid napovedal prihod v Evropo. Google TV prihaja na Staro celino v začetku prihodnjega leta, seveda ne v vse države hkrati. Prva bo na vrsti Velika Britanija, Slovenija pa bržkone še nekaj časa ne, če sploh kdaj.

Google TV je že na voljo v ZDA, kjer stane 100 dolarjev (na začetku je bila cena postavljena na 300 dolarjev, a zanimanja ni bilo). Gre za programsko platformo, ki združuje TV in internet. Uporabnikom omogoča, da na primer televizor krmilijo s pametnim telefonom, brskajo po internetu prek televizije, si ustvarijo domačo stran z ikonami in bližnjicami za TV itd.

V ZDA so se kabelski operaterji Google TV kar ustrašili, saj so se bali,...

13 komentarjev