»

Decembra v Indiji konferenca MalCon

Slo-Tech - Večina nas pozna večje konference s področja računalniške varnosti, kot sta denimo Black Hat in Defcon, dosti manj pa konferenco, ki je namenjena debati posebej o škodljivi programski opremi malware. Prve dni v decembru bo v indijskem Bombaju potekala konferenca MalCon, ki jo prireditelji oglašujejo kot prvo svetovno platformo, kjer se bodo zbrali raziskovalci malwara, njegovi pisci in varnostni strokovnjaki. Na konferenci bodo lahko pisci malwara predstavili svoje članke in delujoče primerke svojih zvarkov, da bi osvestili tiste, ki zagotavljajo varnost, slednji pa orodja za boj proti njim.

Brian Krebs je bil nad konferenco sprva začuden, a mu je koordinator konference Rajshekhar Murthy zagotovil, da bo 3. decembra v Bombaju in dva dni...

5 komentarjev

Samsung predstavil novo linijo LCD-monitorjev

HotHardware - Samsung je predstavil novi liniji LCD-monitorjev, ki imata vgrajen tudi HDTV-sprejemnik televizijskega signala (tuner), tako da lahko na njih gledamo slike iz grafične kartice ali televizije. Na voljo so z dolžinami diagonale od 21,5 do 24 palcev in zmorejo ločljivost Full HD oziroma 1920 x 1080. Odzivni čas je 5 ms. Razlikujejo se v kontrastu, ki je v seriji 90 5.000.000:1 in pri seriji 30 70.000:1, ter vgrajenih zvočnikih, ki so v močnejši seriji petvatni, v šibkejši pa trovatni. Obe imata podporo za HDMI, daljinski upravljalnik in sliko v sliki (PiP). Cena zaslonov serije 30 se giblje med 270 in 330 dolarji...

73 komentarjev

Sony se bori proti odklepanju PS3

Struktura razbitja PS3

Slo-Tech - Prejšnji konec tedna je splet učakal novico, da je Sonyjev PlayStation 3 končno odklenjen. Prodaja USB-ključev, ki odklep omogočijo, je hitro stekla, a se bo, kot kaže, prav tako hitro končala.

Sony je pritisnil na avstralskega prodajalca Quantronics prek zveznega sodišča v Avstraliji, ki je 26. avgusta zaukazalo (Wordov dokument) prenehanje uvažanja, distribucije in prodaje omenjenih USB-ključev za odklep. Začasni ukrep velja do 31. avgusta, ko bo prvo soočenje obeh strani pred sodiščem. Sodišče ima takrat možnosti izdaje dokončne odločbe o prepovedi, v nasprotnem primeru se bo prodaja lahko nadaljevala.

Nemci so...

43 komentarjev