»

DSL struktura

The Register - Kot vse kaže, zadnje čase pišem samo še novice o DSL in podobnih povezavah. Kakorkoli, danes sem zasledil novico, kako se je v zadnjem času povečalo število uporabnikov, ki dostopajo do vsebin na internetu preko DSL povezav.
Čeprav bi lahko pričakovali, da je ob 25 milijonih DSL povezav na svetu v vodstvu katera od zahodnih držav, temu ni tako. Kot so ugotovili v tem članku, je na prvem mestu po pogostosti DSL priključkov Južna Koreja (s kar 25% le-teh), sledijo pa ji Tajvan, Honk Kong in Belgija (vse s približno 10%), ZDA so šele na 17. mestu. Podatka za Slovenijo sicer ni, samo verjetno ne bi bila visokem mestu. Smo pač e-država.

Slovenska vlada, sedi, nezadostno ena. Uči se pri Južnih Korejcih.

7 komentarjev

Tudi ženske piratizirajo, kajneda?

Vnunet - Lisa Chen, dvainpetdesetletna 'IT-ženska' je priznala uvoz $75 MIO vredne nelegalne programske opreme podjetij Microsoft ter Symantec. Poleg petih do devetih let v zaporu bo plačala tudi $10.000 do $25.000. Dotična zaplemba je verjetno največja v zgodovini BSA -- med drugim so našli 31.000 kopij Windowsov. Klik!

Upam, da si bo ženskulja v zaporu prebrala kakšno knjigo; nauči naj se pojma 'ekonomičnost': enake rezultate bi lahko dosegla z le nekaj kopijami Microsoftovega Content Management Serverja.

1 komentar

RIAA: PR čarovniki

The Register - Dejstvo 1: V zadnjem letu znaša padec prodaje glasbenih CD plošč 7 %.
Dejstvo 2: Porast zaseženih nelegalnih izvodov glasbe na CDjih v zadnjem letu je znašal 69,9 %.
Dejstvo 3: Število uporabnikov interneta ter izmenjevalnih servisov narašča.

Odločba: spletnoizmenjevalni mehanizmi oz. nelegalno izmenjevanje glasbe preko interneta vodi glasbeno industrijo v propad. Klik!

"Oh ja." Seveda bomo spregledali dejstvo o povečani aktivnosti založnikov v antipiratskih akcijah (kolikokrat več so jih izvedli v tekočem letu kot v prejšnjem) ter slepo blamirali internet. Ali pa manjšo produktivnost inšpektorjev? Ne. O kakovosti "masovne glasbene produkcije" ne gre dvomiti, prav tako pa ne o navadah ljudi, ki recimo potujejo v oddaljene kraje na ogled kakšnega mjuzikla. Ampak ti so itak ušesnobobniški sadisti... Too much.

5 komentarjev

Barvanje komponent

Metku.net - MetkuMods je ena izmed bolj "odpuljenih" strani, kjer izvajajo precej čudne in drzne modifikacije, med posebnostmi pa je njihovo neverjetno obvladanje pleksi stekla in neverjetne ideje. Ena izmed boljših, kar sem jih videl zadnje čase je recimo barvanje mrežne kartice. Sicer je članek že relativno star, toda ker ga še nismo omenili (če smo ga, glavo stran) je ključnega pomena, da opozorim nanj. Zadeva res izgleda super v primerjavi z originalno barvo.

1 komentar

Vse barve mavrice

Bit Technologies - Vezje, ki vam posebno LED diodo, ki lahko prikaže vrsto različnih barv, spreminja skozi vse barve mavrice si lahko sestavite po navodilih ekipe bit-techa. Potem pa recimo to diodo vtaknete v pleksi steklo in dobite lahko zelo zanimiv efekt, ki bo definitivno zažgal (morda dobesedno, če ne boste prav zvezali) na LANih in tekmovanjih.

4 komentarji