»

Reklamna kampanija

več strani - Če ATI ne bo premagal Nvidie s svojim prihajajočim Radeonom II v performansah čipa, bo vseeno nekje ostal zmagovalec! Kje? Na marketinškem področju. Danes so se na Internetu začeli pojavljati reklamni napisi za Radeon grafične kartice. Nič posebnega, vas bo rekla večina. Saj je tudi Nvidia reklamirala svoj GeForce3. Ampak ne tako, kot ATI Radeon! Poglejte na spodnjo fotografijo in takoj se vam bo posvetilo o čem govorim!

11 komentarjev

Emmy-a za OgnjenoŽico

Slo-Tech - Novico nam je poslal Žiga Dolhar.

Večini vam je verjetno znan izraz "FireWire", drugače znan pod imenom IEEE 1394. Gre za izjemno hitro vodilo (torej za razliko od kontrolerja lahko nanj obesimo sila različnih si naprav), dandanes uporabljano predvsem (ne pa zgolj) v namene pretakanja videa med kamero in računalnikom. S svojimi 400 Mbps (torej 50 megabajtov na sekundo) je bil lahko še do danes nepredstavljivo hiter, vendar pa bo lahko za potrebe zahtevnejših uporabnikov kmalu postal prepočasen. No, tako hudo sicer še ni, a je vseeno lepo slišati, da Apple-ovi inženirji že končujejo novo vodilo, ne-domiselno imenovano IEEE 1394.b. IEEE 1394.b predstavlja nujen korak naprej v hitrosti (800 Mbps) tudi glede na tekmece - USB 2, ki ga bo, mimogrede, Microsoft v prihajajočih Oknih podprl preko 'dodatnih gonilnikov', bo sposoben 480 Mbps, bil naj bi pa tudi cenejši. Na ZDNet-u so pripravili mnogo zanimivega branja na to temo (ter tudi samo zgodovino FireWire-a). Več o tem tu.
Še...

3 komentarji

Smrt

Guru 3D - No, to je pa žalostna in zaskrbljujoča novica. Na Tajskem je nek moški umrl zaradi prekomernega igranja Counter Strike-a. Tu ne gre za 80 letnega dedija, ki bi izdahnil začudenja nad Steyr Aug puško, ampak 22 letnega računalniškega zanesenjaka, ki je cel dan (s tem mislim 24 ur) preživel pred računalnikom in igral CS v cyber cafeju. Ker ga je 24 ur stalnega umiranja v igri in groznega laga tako znerviralo, je ubogi človek doživel infarkt! Odpeljali so ga v bolnišnico, a zaman. Bil je že mrtev.
Eden izmed tajskih časopisov, ki so objavili zgodbo, poroča, da v nekaterih zelo popularnih Tajskih cyber cafejih ponujajo zraven plastenke vode tudi tabletko amfiteminov, ki držijo igralca pokonci dlje. Torej... minuto tišine prosim za ubogega CS fanatika. Slava mu!

10 komentarjev