»

AMD odposlal 500 milijonti x86 procesor

X-Bit Labs - Čeprav je bil AMD vedno označen kot tisti drugi proizvajalec procesorjev, ga mnogo uporabnikov sploh ne pozna ter ima veliko manj kapitala od Intela, podjetje vseeno posluje dokaj spešno. Dodaten zagon zaposlenim bo verjetno dalo dejstvo, da so ravno pred kratkim odposlali svoj 500 milijonti procesor, osnovan na x86 arhitekturi.

Dosežek bodo razpotegnjeno praznovali s 40. obletnico delovanja družbe, ki se je zgodila 1. maja, tudi tokrat pa kupce svojih izdelkov nagrajujejo z nagradno igro, v kateri bodo razdelili 4 ultralahke prenosnike HP dv2z. In, kot ponavadi, je nagradna igra odprta le za prebivalce ZDA in Kanade.

Očitno AMD svoje izdelke prodaja le v ZDA in Kanadi...

9 komentarjev

IBM kupuje SPSS

Yahoo News - Kot poročajo na Yahooju, naj bi se IBM odločil za nakup SPSS-a. Podjetje SPSS izdaja znan program za statistične analize Statistical Package for Social Sciences, IBM pa naj bi za podjetje odštel 1,2 milijarde USD.

SPSS se je v zadnjih letih usmeril predvsem v analizo poslovnih in finančnih podatkov ter razvil številna orodja za poslovno analitiko. IBM pa naj bi po poročanjih v SPSS-u v bodoče razvijal predvsem orodja za analize tveganj, lojalnosti potrošnikov, zaznavo goljufij, itd.

Če je bil SPSS v začetku predvsem orodje za statistično analizo v družboslovnih vedah, pa je v zadnjem času pričel čedalje bolj postajati orodje namenjeno poslovni analitiki. Kot je sklepati iz sporočil IBM-a pa se bo ta usmeritev v prihodnosti še okrepila.

Če k temu prištejemo še razmeroma visoko ceno programa, se kar samo zastavlja vprašanje ali bo omenjeni program še smiselno uporabljati v znanstvenem in akademskem okolju, ali pa je morda napočil čas za alternative kot sta recimo PSPP in R.

3 komentarji

Linux Foundation s svojo Visa kreditno kartico

Kreditna kartica Linux Foundation

Slo-Tech - Pri Linux Foundation so se skupaj s podjetjem CardPartner in UMB banko odločili ponuditi svojo Visa Platinum kreditno kartico.


Linux Foundation bo za vsako izdano kartico prejela 50 USD ter določen odstotek od vsake transakcije, ki jo bodo opravili imetniki kartice. Ves tako zbrani denar pa bodo namenili za odprtokodne tehnične prireditve ter kritje stroškov potovanja članov odprtokodne skupnosti.

Kreditna kartica bo za začetek na voljo le v ZDA, obljubljajo pa tudi razširitev na ostale države.

Končno bomo lahko pingvina spravili v denarnico...

36 komentarjev

Standard IEEE 802.11n končno standarden

Od septembra naprej brez 'draft'

vir: engadget
engadget - Osnutek 6. nadgraditve standarda IEEE 802.11, ki skrbi za brezžično komunikacijo domačih omrežij, 802.11n, je v stanju druge različice osnutka že približno dve leti. Temu bo končno konec septembra, ko bo osnutek zaključen in sprejet kot polnopravni standard. Počasno sprejemanje le-tega seveda ni ustavilo proizvajalcev brezžične opreme, ki so izkoristili višje hitrosti in kakovost signala osnutka ter ga v drugi verziji implementirali tudi v svojo strojno opremo. Uporabniki so večinoma zadovoljni s precej višjimi hitrostmi in mnogo višjo kakovostjo signali in/ali dometom dostopnih točk oz. usmerjevalnikov. Prav na srečo teh uporabnikov pa so pri Wi-Fi Alliance, ki za standard skrbi, povedali, da ne bo težav s komunikacijo 802.11n in draft-n naprav, saj je slednjih že več kot 600 različnih modelov. V končni standard bodo dodali...

20 komentarjev