»

Glavni PHP razvijalec dal odpoved

Slashdot - Jani Taskinen, eden od glavnih razvijalcev Zend Engine-a (stvar, ki poganja PHP skriptni "jezik"), je dal odpoved. Od projekta se je poslovil preko php-internals mailing-liste, kjer je pustil za sabo tole poslovilno pismo. Za PHP, ki že tako preživlja težke čase, je to še dodaten udarec, ki bi lahko za sabo prinesel resne posledice. Kopija omenjenega poslovilnega pisma:
Thank you all for the last 6 years or so. It has been fun (sometimes) and many times not so much fun. Unfortunately I have had enough and I don't want to be associated with this project anymore. I'm sure most people (the ones who matter) can understand why. If someone doesn't, I could not care less. Take care. Please do not reply to this email. --Jani p.s. Delete my CVS account. I have no use for it anymore.

35 komentarjev

Dell spet zagorel

engadget - Po premieri v Osaki (glej povezavo spodaj), je tokrat zagorel Dellov prenosnik v Vernon Hillu, mestu zvezne države Illinois. Delček dogajanja je uspelo ujeti amaterskemu fotografu, ki je svoje doživetje in fotografije opisal na forumu Tomshardware, pod psevdonimom Henrik.Žal ni posredovanih več tehničnih detajlov o tipu prenosnika (da ni AMD-jev procesor se ve) in baterije. Ta je dobesedno zoglenela.

31 komentarjev

Prva slika Radeona X1950XTX

X-Bit Labs - Na HKEPC se je pojavila slika Radeona iz družine X1950, ki bo nadomestila Radeone X1900 na prestolu najzmogljivejših grafičnih kartic iz kanadskega ATI-ja. Nova kartica se kiti z novim hladilnim sistemom, ki bi naj bil tišji kot njegov predhodnik na Radeonih X1900. V primerjavi z dosedanjim sistemom hlajenja ima novi precej večji bakreni hladilnik, toplotne cevke in na novo oblikovan ventilator.

Radeon X1950 je bil do nedavnega znan pod kodnim imenom R580+. Na PCB-ju se bo nahajal popolnoma isti čip kot na R580 (Radeon X1900), le da bo opremljen s pomnilnikom GDDR4, ki je sposoben delovanja pri višjih frekvencah kot GDDR3. Glede na predvidevanja, bi naj jedro novega Radeona delovalo...

28 komentarjev

Katodni televizorji v izumiranju

EETimes - Matsushita (Panasonic, Tehnics, National in JVC) je najavila, da bo v njihovi Malezijski tovarni prenehala proizvajati televizorje z katodno cevjo. Prav tako bo ukinila partnersko podjetje MPTDM, ki so ga ustanovili pred 4 leti skupaj s Toshibo, da bi znižali stroške proizvodnje CRT televizij. Matsushita je katodne televizorje do sedaj prodajala pod lastno znamko in hčerinsko JVC.

Televizorje s katodno cevjo bo omejil tudi Samsung. Čez štiri leta naj bi CRT televizorji predstavljali le še 13% prometa Samsungovega dela, zadolženega za televizorje. Zato proizvodnjo umikajo na Kitajsko. Z izjemo Viclim televizorjev, komercialno "Slim-Fit": 41cm globine pri 82cm diagonale, ki bodo prihajali iz Madžarske.

Slim fit televizorje trenutno daje geometrija. Upajmo, da bodo ta problem odpravili.

47 komentarjev