»

Novi Omega gonilniki so tu

Slo-Tech - Izšli so novi Omega gonilniki, ki temeljijo na uradnih Catalyst 5.6 gonilnikih. Vsebujejo kar precej sprememb in med drugim boste v paketu namesto Radlinkerja našli Ati tray tools, ker se je namreč ChrisW odločil, da Radlinkerja ne bo več razvijal.
Seznam novosti in sprememb najdete tukaj, snamete si jih pa lahko seveda z http://www.omegadrivers.net/

Upam, da bodo spremenjeni Ati Tray Tools dovolj dobra zamenjava za Radlinker, ki je bil res odličen dodatek h gonilnikom

13 komentarjev

Nemški odjemalci piratskih vsebin na sodišču

The Register - V Nemčiji prihaja do sodnega epiloga ena največjih protipiratskih akcij. Lansko leto je namreč nemška policija aretirala 46-letnega odvetnika, ki je ob pomoči dveh bratov preko spletne storitve Ftpwelt.com ponujal piratske posnetke filmov, igrer in glasbe. Po policijskih poročilih naj bi s tem zaslužil preko milijona evrov.

V tej akciji se je policija seveda dokopala tudi do seznama uporabnikov storitve, ki je sprva štel okoli 45.000 osumljencev, kasneje se je seznam skrčil na nekaj več kot 15.000 osumljencev. Proti delu teh osumljencev, kot tudi proti ponudnikom vsebin so sedaj začeli vlagati tožbe. Več informacij je na voljo tukaj.

45 komentarjev

AMD obtožuje Intel

The Register - AMD je vložil protimonopolno tožbo, v kateri obtožuje Intel nedovoljenih ukrepov, s katerimi naj bi Intel preprečeval podjetjem sodelovanje z AMD-jem. Sodišču v Delawaru so predstavili seznam 38 podjetij, na katerih naj bi Intel izvajal pravno sporne postopke za zaščito svojega tržnega deleža. Tako naprimer navajajo obtožbo, po kateri je Intel plačal NEC-u nekaj milijonov dolarjev, da ta ne bi sklepal pogodb z AMD-jem. Intel naj bi z istim namenom plačeval milijonske zneske tudi Dellu in Toshibi.

Tale tožba najbrž ni preveč prijetna za Intel, kateremu so dokazali kršitve protimonopolnih zakonov že na Japonskem. Celotna novica je na voljo tule, na domači strani podjetja AMD pa je na voljo uradna objava, ki vsebuje povezavo na celotno besedilo pritožbe v pdf formatu.

23 komentarjev

IBM prodaja Cell procesorje

CNet - IBM je podpisal pogodbo o prodaji Cell procesorjev podjetju Mercury Computer Systems, ki proizvaja računalniške sisteme za zahtevnejše stranke - kot so recimo naftne družbe in izdelovalci obrambnih sistemov. Procesorji, ki jih bodo dobavljali, so enaki tistim v konzoli PlayStation 3.

Tako je vsaj delno uspel namen podjetij IBM, Sony in Toshiba, ki so že pred uporabo Cell procesorjev v PS3 objavili namero, da bi procesorje prodajali tudi drugim izdelovalcem računalniške opreme. Sicer obstajajo nekateri pomisleki o primernosti Cell procesorjev za načrtovane namene in obseg uporabe, vendar bo verjetno treba na razplet te zgodbe še malo počakat.

14 komentarjev

"Ravnokar smo 400 milijonom ljudem predstavili XML"

Microsoft - Takšne so bile besede Jeana Paolija, enega od soavtorjev XMLja, ko je na začetku tega meseca ves vesel skakljal po Microsoftovi stavbi, kjer je zaposlen.

Microsoft je namreč odprl svoj novi format za Officeove aplikacije, ki je zgrajen okoli XML tehnologije, to pa pomeni, da ga bo lahko pisal in popravljal vsak, ki si bo le prebral referenčne sheme.

Končnicam datotek iz programov Word, Excel in Powerpoint se bo tako dodala črka X (.DOCX, .XLSX, .PPTX), cel format pa bo spravljen v ZIP datoteki, vsi novi formati pa bodo seveda podprti v sedanjih različicah Offica.

Lahko si pogledate video, preberete kaj več na uradni strani ali pa na Blogu razvijalca Briana Jonesa.

36 komentarjev

Norveški minister prepovedal uporabo zaprtih formatov

Slo-Tech - Včeraj je norveški minister za razvoj Morten Andreas Meyer oznanil, da zaprti formati ne bodo več sprejemljivi v komunikaciji med norveško vlado in državljani.

Dejal je še, da bodo morali vsi v javnem sektorju do konca naslednjega leta imeti izdelan načrt za uporabo odprtokodnih programov in odprtih standardov. Čeprav redmonskega velikana ni izrecno omenjal, je vsekakor jasno, da ga je imel v mislih.

Če bo to obveljalo, bo to prineslo ogromne stroške nekaterim organiziacijam in podjetjem, kot sta na primer Norwegian Broadcasting Corporation (NRK) in TV2, ki oddajata pretežno v Microsoft Media formatu.

Morda bomo kmalu izvedeli, ali je to le modna muha, sovraštvo do Microsofta ali le želja po temu, da bi se Norveška odlepila od ostalih držav in poslej komunicirala le sama s seboj?

Prav zanimivo bi bilo videti, koliko debelejša je sedaj denarnica norveškega ministra

54 komentarjev