»

Razširjena družina prenosnikov za nerodneže

TweakNews.net - Matsushitinim ToughBookom, ki se prodajajo pod imenom Panasonic, so se pred kratkim pridružili bolj civilni prenosniki Let's Note. Prvi iz te serije prenosnikov, odpornih proti politju z vodo, sliši na ne tako mikavno ime CF-Y5.

Zadevica seveda ni enako trdokožna kot omenjeni bolj odporni brat, a vseeno zdrži kozarec ali dva polite vode in približno 100 kg pritiska (po celi površini, ne točkovno). Na Japonskem bo dosegljiv že maja letos za približno 1.900 evrov. Demonstracijo si lahko ogledate v sledečem...

8 komentarjev

Nintendo Revolution bo odslej Wii

Slo-Tech - Težko pričakovana Nintendova konzola, ki smo jo doslej poznali pod imenom Revolution, je dobila uradno ime: Wii. Po besedah proizvajalca, ime Wii, ki zveni enako kot we (angleško: mi), predstavlja, da je nova konzola namenjena vsakomur, poleg tega poudarjajo, da si besedo Wii z lahkoto zapomnijo vsi, ne glede na jezik, ki ga govorijo. Več o Nintendovi novi konzoli, ki bo predstavljena predvioma letos novembra, lahko preberete tule.

Izvorna novica na Nintendo-Europe.

28 komentarjev

Intelovo prestrukturiranje

Slo-Tech - Vse večje strani poročajo o Intelovem prestrukturiranju, ki ga zaradi slabih poslovnih rezultatov lahko pričakujemo v kratkem. Intelov generalni direktor Paul Otellini je namreč dejal, da bodo v naslednjih devetdesetih dneh opravili temeljito analizo podjetja, na podlagi katere bodo sprejeli nekatere radikalne odločitve. Cilj je znižanje stroškov za milijardo dolarjev.

Najbolj problematična odseka sta trenutno Intelova NOR Flash enota, ki je pridelala celo 108 milijonov dolarjev izgube v prvem kvartalu, in strežniški trg, kjer jim AMD odžira vedno večji tržni delež. Otellini je omenil tudi odpuščanja, a točnih številk, koliko delavcev izmed vseh 100.000 zaposlenih utegne izgubiti delo, ni navedel. Intel pričakuje, da bo slabše poslovanje nadoknadil v tretjem četrtletju z novimi procesorji za namizni (Conroe), prenosniški (Merom) in strežniški (Woodcrest) trg.

Nemški Hartware ter angleška The Register in EETimes.

17 komentarjev

SketchUp zastonj! (potem, ko je proizvajalca, @last software, kupil Google)

Slo-Tech - Prvič sem na sijajen in zelo enostaven (celo obskuren bi upal reči) 3D modelirnik SketchUp, naletel na nekem forumu, kjer so fantje z njegovo pomočjo načrtovali svoje <i>preoblikovalske</i> podvige. S tem so izkazali visoko stopnjo racionalnosti, saj je npr. dele stranice, ko so enkrat odstranjeni, zelo (če ne nemogoče) pritrditi nazaj. Še posebej se je orodje izkazalo za uporabno pri načrtovanju ohišij, ki so zgrajena čisto na novo. Seveda tudi v Sloveniji ne živimo ravno za zapečkom, kar je dokazal naš uporabnik Mirko5, ki je za usmerjevalnik izdelal lično ohišje Cubelink. Kot pravi avtor projekta: ";SketchUp sem uporabil predvsem zato, da sem našel najmanjše možne dimenzije, pri katerih je kocka še dovolj...

85 komentarjev